ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cseke Attila: 2,39 de miliarde de lei la rectificarea bugetară pentru dezvoltare

07 Septembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit acestuia, Ministerul Dezvoltării a primit 200 de milioane de lei pentru investiţii majore, derulate prin Compania Naţională de Investiţii aflată sub autoritatea MDLPA. Totodată, ministerul va putea cheltui, pentru investiţiile locale, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 2 miliarde de lei, în acest an, execuţia bugetară a Ministerului Dezvoltării pentru aceste două programe fiind de 100%.

 
 
Fonduri, în valoare totală de 2,39 miliarde de lei, pentru investiţii locale şi de interes naţional, locuinţe sociale şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, au fost aprobate, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în şedinţa de marţi a Guvernului, în care Executivul a realizat rectificarea bugetară, a anunţat ministrul Cseke Attila.
 
Potrivit acestuia, Ministerul Dezvoltării a primit 200 de milioane de lei pentru investiţii majore, derulate prin Compania Naţională de Investiţii aflată sub autoritatea MDLPA. Totodată, ministerul va putea cheltui, pentru investiţiile locale, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 2 miliarde de lei, în acest an, execuţia bugetară a Ministerului Dezvoltării pentru aceste două programe fiind de 100%.
 
"Ministerul Dezvoltării a utilizat toate resursele financiare pe care le-a avut la dispoziţie pentru aceste investiţii, de aceea a fost nevoie de suplimentarea fondurilor la rectificarea bugetară", a arătat Cseke Attila, potrivit unui comunicat al MDLPA.
 
El a adăugat că rectificarea prevede şi credite de angajament în valoare de 3 miliarde de lei pentru investiţiile finanţate prin PNDL, peste alocarea de 2 miliarde de lei.
 
În acest an, încă vor putea fi semnate contracte de finanţare în cadrul programului Anghel Saligny, adoptat recent, care prevede construcţia şi modernizarea reţelelor de apă, canalizare, gaze şi drumuri. Au fost aprobate credite de angajament, în valoare de 3 miliarde de lei, pentru acest program de investiţii, menţionează sursa citată.
 
"Ministerul Dezvoltării va finaliza în curând normele de aplicare pentru acest program de investiţii, iar cererile de finanţare pot fi depuse şi aprobate încă în acest an datorită rectificării bugetare care conţine fondurile necesare aferente. Adoptarea programului de investiţii Anghel Saligny, înainte de rectificarea bugetară, a fost necesară pentru că astfel am avut posibilitatea de a aloca şi fonduri pentru acest program", a anunţat Cseke Attila.
 
El a adăugat că Ministerul Dezvoltării alocă, conform rectificării bugetare, 750 de milioane de lei pentru supracontractarea cererilor de finanţare depuse de întreprinderile mici şi mijlocii, prin Programul Operaţional Regional. Astfel, antreprenorii care au depus cereri, dar nu au primit finanţare din cauza fondului epuizat, pot acum accesa fonduri pentru dezvoltarea întreprinderilor.
 
"Ministerul va putea construi locuinţe sociale. Bugetul prevăzut prin rectificare, în acest sens, este de 30 de milioane de lei. Totodată, 1,6 miliarde de lei credite de angajament au fost aprobate pentru acoperirea costurilor mărite aferente materialelor de construcţii, în cazul proiectelor finanţate de MDLPA", a mai precizat ministrul Cseke Attila. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5152 / 8768
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...