ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer | Ana Popa, avocatul care a crescut frumos și a evoluat în aceeași firmă de la începutul carierei, nu s-a plictisit nicio clipă, a învățat și învăță în continuare de la oamenii cu care colaborează: ‘Cred în beneficiile pașilor mici, apăsați și temeinic făcuți pe drumul către desăvârșire profesională și succes’

05 Martie 2020   |   Ștefania Enache

Ana Popa, Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații, una dintre doamnele din liga întâi a avocaturii de business, consideră că este foarte importantă persoana cu care lucrezi, alături de care te formezi.

Ana Popa, Managing Associate al ?uca Zbârcea & Asocia?ii

 
 
În orice profesie este necesar ca, pe tot parcursul carierei, să existe o disponibilitate continuă de a învăța. Mai mult, meseria se poate „fura” de la cei cu care colaborezi. În caz contrar, există riscul plafonării.

Ana Popa, Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații, una dintre doamnele din liga întâi a avocaturii de business, consideră că este foarte importantă persoana cu care lucrezi, alături de care te formezi.

„Și mai importante sunt valorile pe care ți le transmite, pentru că, la un moment dat, petrecând foarte mult timp împreună, devii, într-o formulare plastică, „oglinda” acelei persoane. Desigur că valorile firmei sunt importante, la fel de importanți fiind și oamenii care alcătuiesc nucleul unei firme de avocatură. Nu poți lucra eficient dacă nu rezonezi cu persoanele cu care lucrezi și nu aveți un set de valori comune”, punctează avocatul, într-un articol dedicat doamnelor avocat, publicat de LadyLawyer.ro.


Într-o profesie, așa cum este cea de avocat, contează în egală măsură cu cine lucrezi și cum și cât lucrezi. Nu poți performa dacă lucrezi cu cineva cu care nu ai absolut nicio chimie, de la care simți că nu ai ce să înveți, de care, poate, îți este teamă, care te timorează etc.

Atunci când te simți confortabil cu persoanele cu care lucrezi, randamentul este vizibil mai bun, vii cu drag la birou, orele petrecute la birou nu sunt resimțite ca fiind o corvoadă, un sacrificiu. „În ceea ce privește „cum” lucrezi, întotdeauna am fost de părere că eficiența și organizarea sunt calități intrinseci ale oricărui avocat de succes. Prin urmare, dacă ești eficient și organizat, lucrezi mai intens, dar ai avantajul că nu îți petreci nopțile la birou”, adaugă Ana Popa.




Cariera se dezvoltă pas cu pas

Ciclurile de vârstă într-o carieră, inclusiv în cea dezvoltată în avocatura de business, sunt necesare și ajută la o formare profesională bună. „Cum este mai puțin uzual ca un proaspăt absolvent de facultate să devină CEO al unei mari companii, la fel de neuzual este să devii partener în cadrul unei mari firme de avocatură în primii ani ai carierei. Nu pentru că ai fi mai puțin deștept, ori mai puțin pregătit, dar pentru că îți lipsesc o anumită experiență, inclusiv de viață și o anumită maturitate care, ne place sau nu, fac diferența”, explică avocatul.

Ana Popa subliniază faptul că în firma Țuca Zbârcea & Asociații există o serie de criterii necesar a fi îndeplinite pentru a avansa pe o poziție superioară. „Unul dintre acestea (dar, nicidecum, singurul) este acela al experienței în profesie și al experienței acumulate în cadrul firmei. Un aspect foarte important este acela al experienței acumulate alături de avocații din firmă, fiind esențial cine te formează, lângă cine crești și unde înveți „meserie”. În funcție de context, etapele pot fi arse, desigur. Nu cred, însă, în beneficiile arderii unor etape, ci, dimpotrivă, mi se pare că ne facem un mare deserviciu procedând astfel. Observ la mai tânăra generație o grabă și o dorință foarte puternică de a avansa cât mai rapid, de a arde pe cât posibil cât mai multe etape și de a ajunge în top, dacă se poate, ieri. Deși sunt o persoană competitivă, nu mi-am dorit niciodată să ard etape, crezând foarte tare în beneficiile pașilor mici, apăsați și temeinic făcuți spre drumul către desăvârșire profesională și succes”, nuanțează avocatul în LadyLawyer.ro.

Sfaturi utile pentru tinerii abia intrați în profesie

Specialistul Țuca Zbârcea & Asociații are și câteva sfaturi pentru tinerii care abia au intrat în profesie. Astfel, plecând de la premisa că proaspătul avocat își desfășoară deja activitatea într-un mediu profesionist în care are posibilitatea reală de a se dezvolta, Ana Popa este de părere că un prim obiectiv care trebuie avut în vedere este acela de a se specializeza într-un anumit domeniu al dreptului, apoi de a se perfecționa în mod continuu. „În continuare, consider că este esențială colaborarea cu un avocat de la care simte că poate învăța și alături de care poate evolua pe plan profesional. Apoi, desigur, este firesc să își propună să avanseze în carieră și să crească atât pe plan profesional, cât și ca nivel al onorariului. Stimularea avocaților, inclusiv, a angajaților prin oferirea șansei de a avansa pe scara ierarhică, cu toate beneficiile ce derivă din aceasta, este de esența unei bune funcționări a oricărei firme, inclusiv a celor de avocatură”, mai spune avocatul.

Un profesionist care își dorește să evolueze și să se mențină în top trebuie, în primul rând, să fie extrem de bine pregătit, să fie empatic cu nevoile clienților, să găsească soluții ingenioase, să gândească „outside the box”, ceea ce presupune să fie bine conectat la contextul social și economic existent și să fie întotdeauna acolo pentru clientul său.

De asemenea, avocatul ar trebui să fie în măsură să aducă plus valoare clientului său, ceea ce presupune să își cunoască foarte bine clientul sau potențialul client, precum și afacerea acestuia.

În plus, avocatul trebuie să emane încredere, să fie sigur pe el, fără a degaja un aer de superioritate, să fie serios atunci când îi este încredințat un mandat și să acorde fiecărui client aceeași importanță, indiferent de valoarea onorariului primit.

Norocul de a lucra într-o firmă mare

Ana Popa susține că se consideră o persoană extrem de norocoasă din punct de vedere profesional. Spune că a crescut frumos și a evoluat în aceeași firmă de avocatură de la începutul carierei sale de avocat, nu s-a plictisit nicio clipă, a învățat și învăță în continuare de la oamenii cu care colaborează, ceea ce este minunat pentru ea.

„Fiind o persoană care crede mult în oameni și în forța unității, principalul avantaj al apartenenței mele la firmă, dacă îl pot numi astfel, sunt oamenii care o alcătuiesc. De la doamnele care ne țin birourile curate, până la partenerii fondatori, suntem o echipă unită, care tragem în aceeași direcție. Un al doilea foarte important avantaj este dat de natura și complexitatea proiectelor gestionate de firmă care vin aproape întotdeauna cu provocări juridice și ne obligă, practic, să fim creativi, să gândim „outside the box” și să țesem strategii inovatoare și curajoase. Un al treilea avantaj, în strânsă legătură cu cel de-al doilea, este reprezentat de anvergura clienților pe care îi reprezentăm și de diversitatea ariilor de practică în care ne este solicitată expertiza. Accesul la clienți mari, cum ar fi societăți multinaționale sau internaționale, aduce cu sine o serie de avantaje, între care cunoașterea unor noi culturi atât la nivel organizațional și de business, cât și la nivel personal, intersectarea cu instituții din dreptul țării de proveniență a clientului, anvergura proiectelor etc”, a conchis Ana Popa, Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociații.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1496 / 1881
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Filip & Company a asistat grupul Qemetica în vânzarea activelor aferente producției de sodă calcinată și silicați de sodiu din România. Partenerii Alexandru Bîrsan și Eliza Baias au coordonat echipele
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...