ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer.ro | Ce spun și cum gândesc doamnele din structura Simion & Baciu, firmă care etalează azi femei avocat remarcabile pe toate palierele de activitate: ”Calitățile prin care femeile se poziționează la vârf în această profesie nu derivă din și nu se datorează genului. Ele se remarcă prin pasiunea pentru lucrul bine-făcut, un nivel ridicat de compasiune și înțelegere față de problemele clienților, prin abilități fantastice de comunicare, creativitate și, desigur, o bună înțelegere a domeniului în care își desfășoară activitatea”

02 Martie 2022   |   Ștefania Enache

În contextul în care structura de parteneri a firmei include doar doamne, majoritatea proiectelor dezvoltate de Simion & Baciu în perioada pandemiei au fost coordonate de femei.

 
 
Succesul profesional nu are gen.Doamne sau domni, în avocatura de business, este importantă doar pregătirea persoanei care practică meseria aceasta.De fapt, așa se întâmplă în orice domeniu de activitate, în secolul XXI nemaifiind valabilă o împărțire profesională pe sexe. Simion & Baciu este una dintre firmele de avocatură din România, cu un rol major în consultanța dedicată zonei de business, condusă sută la sută de femei, notează LadyLawyer.ro, portal din grupul BizLawyer care promovează profilul și influența femeilor în profesia de avocat din România.Mai mult, doamnele sunt dominante în echipa de 17 persoane, care include, pe lângă personalul administrativ, avocați colaboratori și consilieri în proprietate industrială. Construcția unei organizații în care un procent de 65% este reprezentat de persoane de sex feminin a avut la fundament chimia profesională dezvoltată între cei care fac parte din echipă.


Promovarea reprezentantelor sexului frumos în linia întâi a avocaturii aduce o multitudine de avantaje în plan profesional. Câștigul cel mai mare derivă din pasiunea cu care doamnele avocat abordează fiecare proiect, dar și din dedicația față de clienți.

Totuși, e important de subliniat că pasiunea și dedicația nu se datorează genului, ci, în cea mai mare măsură, cunoștințelor aprofundate în domeniile în care persoanele respective își desfășoară activitatea și experienței acumulate de-a lungul timpului de membrii echipei Simion & Baciu.

„Pe parcursul existenței firmei noastre, am avut deja ocazia de a promova în structurile interne trei avocați colaboratori, ca răsplată pentru eforturile susținute depuse în activitatea pe care au desfășurat-o în cadrul Simion & Baciu, două dintre aceste promovări aducând în față genul feminin. Este vorba despre colegele noastre, Ana-Maria Corugă și Cristiana Chelu – Prodescu, care au avansat, la începutul acestui an, pe poziția de Managing Associates”, explică reprezentanții casei de avocatură.




Un parteneriat profesional puternic

În contextul în care structura de parteneri a firmei include doar doamne, majoritatea proiectelor dezvoltate de Simion & Baciu în perioada pandemiei au fost coordonate de femei.

Echipa casei de avocatură consideră că toate mandatele pe care le lucrează sunt la fel de importante, indiferent de dimensiunea și complexitatea acestora. Toate proiectele sunt tratate cu la fel de multă seriozitate, scopul Simion & Baciu fiind acela de a oferi clientului cea mai bună soluție.

În categoria mandatelor reprezentative pentru anul ce s-a încheiat, se remarcă finalizarea unui proiect M&A început la debutul pandemiei, referitor la achiziția grupului Maxbet de către fondul de investiții Novalpina, apoi vânzarea liniei de business Bingo de către societatea 888 către Broadway Gaming Group. Ambele proiecte au fost coordonate de Cosmina – Maria Simion.

În aceeași categorie se înscrie și proiectul în care Ana-Maria Baciu și Andreea Bende au consiliat Libra Bank în contextul unui conflict referitor la mărci, în contradictoriu cu Libra Association (consorțiul creat de Facebook pentru susținerea cryptomonedei Libra (din care fac parte de asemenea Andreessen, Horowitz, Coinbase, Spotify, Lyft si Uber)), proiect finalizat cu o tranzacție.

De menționat este și litigiul în curs în care Simion & Baciu reprezintă compania farmaceutică Teva împotriva Merck Sharp & Dohme. Acest proiect coordonat de Ana-Maria Baciu este unul foarte antrenant din perspectivă juridică și care produce consecințe importante atât pentru client, cât și pentru întreaga piață farmaceutică din România – în sfera medicamentelor generice utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat.

Privind modul în care Simion & Baciu își clădește activitatea de zi cu zi se poate spune că Ana-Maria Baciu este sufletul acestei organizații, iar Cosmina – Maria Simion este inima. Sau invers. Între cele două partenere nu există nicio diferență, atunci când vine vorba despre muncă și implicare, ele reușind să construiască o colaborare profesională unică pe piața avocaturii de business. Ana-Maria și Cosmina formează un duo puternic, susținându-se și completându-se reciproc atât în rezolvarea aspectelor administrative ale firmei, cât și în coordonarea activităților profesionale a întregii echipe.

Dedicarea, profesionalismul și cunoștințele vaste de drept cu care contribuie fiecare mențin un nivel constant ridicat al calității asistenței acordată clienților și asigură continuitatea abordării de business cu care firma s-a mândrit încă de la înființare.

Celor două doamne li se alătură al treilea partener, Andreea Bende, care coordonează, alături de Ana-Maria și Cosmina, divizia de IP a grupului.

Cu peste 13 ani de experiență profesională în aria proprietății intelectuale,  și cu o educație anterioară în sectorul economic, Andreea a contribuit încă de la început la consolidarea poziției Simion & Baciu în această ramură importantă a activității grupului. 



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Andreea Bende: Simion & Baciu este pentru mine ca și o familie

Andreea Bende (foto) consideră că organizația în care lucrează este o familie în care i s-a permis să se dezvolte profesional așa cum și-a dorit.
Cu o experiență de peste 13 ani în domeniul proprietății intelectuale, Andreea s-a remarcat asistând atât companii românești cât și străine în gestionarea, înregistrarea și apărarea drepturilor cu privire la mărci, desene/modele sau nume de domeniu conexe.
De-a lungul timpului, Andreea a asistat cu succes clienți în proiecte complexe, inclusiv dispute cu privire la nume de domeniu, proiecte de re-branding pe care le-a coordonat la nivel mondial, cereri de intervenție în fața Autorității Naționale a Vămilor din România în contextul apărării drepturilor de proprietate intelectuală la frontieră, precum și proiecte tranzacționale.

Andreea este membru în Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România și consilier european licențiat în domeniul mărcilor și desenelor, numărându-se printre cei mai buni profesioniști din sectorul consultanței în materia drepurilor de proprietate intelectuală din România, conform ghidurilor internaționale de profil (i.e. Managing IP – IP Stars, World Trademark Review 1000, Chambers, Legal 500). De asemenea, afilierile sale profesionale include: INTA, ECTA (unde servește primul mandat în cadrul Design Committee) și Marques (unde servește cel de-al treilea mandat în cadrul echipei specializate în Drept și Practică Euro–eană - European Trademark Law and Practice Team).

Anterior rolului său de Partener în grupul Simion & Baciu, Andreea a fost consilier în proprietate industrială și apoi Partener în cadrul practicii de proprietate intelectuală al celei mai mari și mai vechi firme de avocatură din România.

„Pe parcursul activității mele profesionale am avut ocazia să întâlnesc numeroase femei avocat sau consilieri în proprietate intelectuală care mi-au fost deopotrivă mentori, colegi sau chiar adversari, iar fiecare dintre acestea mi-a arătat că femeile din această profesie se remarcă prin pasiunea pentru lucrul bine-făcut, printr-un nivel ridicat de compasiune și înțelegere față de problemele clienților, prin abilități fantastice de comunicare, creativitate, și, desigur, o bună înțelegere a domeniului în care își desfășoară activitatea”, punctează Andreea.

La întrebarea dacă există femei lider pe care le apreciază, ea face trimitere tot la familia Simion & Baciu și o numește pe Ana-Maria Baciu, despre care afirmă că este mai mult decât un lider, un partener de afaceri, un bun avocat și o bună prietenă. „În cei aproape 17 ani de când lucrăm împreună, Ana-Maria mi-a arătat care sunt calitățile unui bun lider – integritatea, sinceritatea, imparțialitatea, puterea de a decide și a delega, entuziasmul de neoprit, dar, mai ales, capacitatea de a fi un bun ascultător și de a comunica empatic – calități pe care sper că am reușit să le dobândesc și eu măcar parțial”, mai spune Andreea Bende.

Avocatul este de părere că experiența sa în leadership a crescut organic, firesc, de-a lungul parcursului său profesional, culminând cu rolul de partener pe care l-a îmbrățișat atât în contextul colaborării anterioare, cât mai ales în cadrul Simion & Baciu. „Leadership-ul pentru mine reprezintă nu doar asigurarea administrării eficiente a proceselor din firmă sau din cadrul echipei, ci împărtășirea aceleiași misiuni și viziuni, dezvoltarea strategiei și structurilor necesare pentru a le atinge și asigurarea faptului că membrii echipei înțeleg ce trebuie făcut și că li se oferă autoritatea, cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face acest lucru”, completează Andreea.

Anul 2021, în ciuda contextului pandemic, a fost presărat cu multe proiecte interesante în aria proprietății intelectuale.

Echipa Simion & Baciu, coordonată de Andreea Bende, s-a implicat în multe mandate relevante. Dintre acestea se remarcă asistarea unuia dintre cei mai mari furnizori de media și televiziune din România (parte a unui grup media european) în menținerea și monitorizarea portofoliului său de mărci comerciale în România și pe plan internațional, asistarea unei companii internaționale cu prezență în România, consacrată în sectorul fabricării și comercializării rulmenților cu bile, în contextul apărării drepturilor asupra mărcii sale de portofoliu ca urmare a intervenției autorităților vamale române prin reținerea unui volum ridicat de rulmenți contrafăcuți, asistarea primului furnizor de birouri inteligente din România în legătură cu înregistrarea mărcii sale de portofoliu și a mărcilor afiliate în diferite jurisdicții, inclusiv UE, SUA, Australia și Canada, inclusiv coordonarea strategiei de înregistrare și apărare a acestor mărci în colaborare cu consilieri locali din aceste jurisdicții.

În aceeași linie se înscrie și asistența în legătură cu chestiuni de proprietate intelectuală în România acordată celui mai mare grup auto german, inclusiv prin apărarea drepturilor clientului și notificarea actelor de  încălcare către companii terțe din România identificate ca utilizând în mod neautorizat drepturile clientului.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Ana-Maria Corugă: Perspectiva mea asupra profesiei nu diferențiază în funcție de gen

Pe parcursul său profesional, Ana-Maria Corugă (foto), Managing Associate Simion & Baciu, a avut șansa de a lucra cu femei puternice, inteligente, dedicate, a căror munca și ale căror rezultate au constituit o sursă de inspirație și o motivație pentru ea. Din perspectiva sa, succesul în profesie nu depinde de gen, ci are legătură cu pregătirea persoanei.

„Experiența acumulată în cadrul acestei profesii mi-a arătat faptul că femeile se remarcă prin multiple calități. Cred însă că acele calități prin care o femeie avocat se poziționează la vârf în această profesie nu derivă din și nu se datorează genului. Există cu siguranță un set de factori obiectivi, biologici, care diferențiază femeile de barbați de o manieră ce poate chiar să producă un impact asupra activitățiii profesionale desfășurate. Construcțiile bio-chimice ce ne influențează personalitatea, comportamentul, reacțiile sunt cu siguranță diferite, în mod obiectiv, atunci când vorbim despre femei și barbati, inclusiv în mediul profesional. Cu toate acestea, profesioniștii femei și bărbați din cadrul acestei profesii, precum în orice altă profesie, se prezintă ca suma tuturor experiențelor trăite și lecțiilor primite, atât pe plan personal cât și pe plan profesional. Cred că aceste experiențe și lecții ne modelează astăzi inclusiv comportamentul în calitate de avocat, indiferent de gen”, susține Ana-Maria.

Cartea de vizită a Anei-Maria Corugă arată că este avocat în cadrul Baroului București începând cu anul 2015. Ea a acumulat o experiență vastă în domeniile ce se circumscriu expertizei sale, precum protecția consumatorilor și publicitate, IT, media și audiovizual, servicii de comunicații electronice, proprietate intelectuală, drept medical și farmaceutic, protecția datelor cu caracter personal.

Ana – Maria a devenit membru al Simion & Baciu încă din momentul înființării societății de avocatură în anul 2019. Anterior, Ana – Maria a fost un membru cheie al practicii de proprietate intelectuală, protecția consumatorilor și life sciences în cadrul celei mai mari și mai vechi firme de avocatură din România, practică coordonată de actualii parteneri fondatori ai Simion & Baciu.

Ana – Maria a fost încă de la început o parte esențială a proiectului Simion & Baciu, și a contribuit semnificativ la startul activității firmei de avocatură. Un membru extrem de important al echipei, Ana – Maria a avut o contribuție majoră la dezvoltarea practicilor de protecția consumatorilor & publicitate, protecția datelor cu caracter personal și life sciences, fiind recunoscută drept un avocat reputat și un specialist de marcă în aceste domenii.

„Din perspectiva mea, promovările în cadrul firmei în care lucrez reprezintă pentru avocații cărora li se oferă această oportunitate un punct de cotitură în cariera profesională a acestora. Fiecare promovare vine să desemneze încheierea unei etape în carieră și formulează o invitație spre îmbrățișarea unor noi oportunități, managementul unor noi responsabilități și privilegiul de a stabili noi obiective, mai dificile, mai îndrăznețe, ce aduc avocatul promovat în fața unei provocări de a-și propulsa cariera prin dedicație, multă muncă și instruire și perfecționare continuă. În ce mă privește, principalele avantaje ale apartenenței la societatea Simion & Baciu sunt echipa în cadrul căreia am șansă să profesez, pe de o parte, și clienții ce mă aduc în fața unor provocări frumoase și dificile prin proiectele pe care ni le încredințează, pe de altă parte”, consideră avocatul.

Ana – Maria punctează faptul că structura organizatorică ierarhică din cadrul Simion & Baciu prezintă astăzi femei avocat remarcabile în poziții de conducere. „Astfel cum am menționat, perspectiva mea nu diferențiază în funcție de gen și consider că această structură a firmei nu se datorează unei victorii a genului și mai degrabă unor calități și aptitudini dobândite atât prin muncă și dezvoltare continuă cât și prin pasiunea pentru drept și dorința de a face o diferență. Am convingerea, sau poate mai bine spus speranța, că profesia de avocat a lăsat în urmă eventualele prejudecăți formate în funcție de gen și că promovarea femeilor și bărbaților avocați în profesie se realizează astăzi în funcție de criterii ce țin de pregătirea profesională, experiența acumulată, performanțele realizate de avocați și rezultatele livrate, atât prin raportare la structura (echipa) în care aceștia își desfășoară activitatea, cât și în ceea ce privește capacitatea de gestiune a portofoliului de clienți”, nuanțează  Ana-Maria Corugă.




Anul 2021 i-a oferit un potențial deosebit de dezvoltare în cadrul profesiei, în mod special prin oportunitatea oferită de a gestiona proiecte complexe, cu un impact important asupra activității clienților Simion & Baciu.

Avocatul subliniază faptul că fiecare dintre proiectele încredințate de clienții Simion & Baciu se prezintă ca o provocare pentru profesioniștii echipei.

Dintre mandatele relevante în care Ana-Maria s-a implicat, trebuie amintit dosarul care a inclus identificarea și implementarea unor mecanisme contractuale potrivite în relațiile dintre operatorii economici din lanțul de aprovizionare a produselor alimentare în contextul unui cadru legislativ în schimbare la nivelul Uniunii Europene; dar și cel de monitorizare și implicare activă în procesele de transpunere la nivel național a actelor normative adoptate la nivelul Uniunii Europene în materia protecției consumatorilor.

Alte proiecte importante au avut în vedere: crearea structurii juridice necesare în lansarea pe piața de către un operator de retail a unui serviciu digital adresat clienților săi; gestionarea, din punct de vedere legal, a campaniilor de publicitate și promovare desfășurate de producători și distribuitori prin raportare la produsele oferite consumatorilor;  aducerea în fața instanțelor de judecată din întreg teritoriul național a sancțiunilor aplicate de autoritățile naționale cu privire la o serie de practici comerciale pretins ilegale din sectorul de retail, în scopul constatării caracterului  legal al acestora și înlăturării sancțiunilor și măsurilor impuse în mod incorect de către autoritățile din domeniu; asistența acordată în interpretarea și aplicarea măsurilor adoptate în contextul stării de alertă instituite la nivel național; gestionarea proceselor de adaptare a activității desfășurate de clienții noștri din domeniul farmaceutic la noile cerințe instituite în domeniul dispozitivelor medicale și a studiilor clinice.
„Cred că mediul de lucru din cadrul Simion & Baciu se distinge atât prin exigență în menținerea unor standarde înalte ale rezultatelor livrate, membrii echipei învățând zi de zi să își însușească un propriu sens și o proprie cunoaștere a industriilor și a mediului comercial în care clienții noștri își desfășoară activitatea, cât și prin autenticitate, integritate și respect în relațiile dintre noi și în relația cu clienții noștri”, apreciază Ana-Maria.

Pe parcursul primilor trei ani de studiu, ea a considerat că după absolvire se va îndrepta către profesia de procuror pe care o vedea ca fiind cea mai potrivită pentru ea. „Pot să spun astăzi, în ce mă privește pe mine, ca om și ca profesionist, că cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost cea de reorientare profesională către domeniul avocaturii”, afirmă cu tărie Ana-Maria Corugă.

Dincolo de calitatea de avocat, Ana – Maria este pasionată de sport, ceea ce a și motivat-o să obțină calificarea de antrenor de fitness, este o mare iubitoare de animale și adoră să își petreacă o parte din timpul liber citind literatură.

 
 

Cristiana - Chelu Prodescu: Succesul în avocatură are fațete felurite pentru fiecare avocat în parte

Cristiana Prodescu (foto) apreciază că succesul în avocatură are fațete felurite pentru fiecare avocat în parte. Crede cu sinceritate că nu ar trebui măsurat doar din perspectivă financiară.

„Desigur, partea materială reprezintă o componentă importantă, însă avocatura cu dedicare și responsabilitate este practicată ținând seama de ceea ce rolurile primare ale acestei profesii și motivele pentru care ne-am dorit să ajungem avocați. Pentru mine o formă a succesului a însemnat recomandarea mea, ca parte a colectivului de avocați de elită, în cadrul unui cunoscut ghid global dedicat celor mai bune firme de avocatură și celor mai buni profesioniști în acest domeniu – Legal 500; totodată a însemnat gestionarea directă a unor mandate cu miză strategică pentru România (din perspectiva dezvoltării sectoarelor de infrastructură și de transporturi), toate acestea la o experiență profesională relativ redusă. În plus, percep constant sentimentul de mândrie pentru reușitele mele profesionale ca fiind asimilat succesului”, detaliază avocatul.

Cristiana este Managing Associate în cadrul Simion & Baciu și face parte din echipa de Litigii a firmei, cu o experiență de peste opt ani în domeniul soluționării disputelor, axată în special pe litigii de muncă, achiziții publice, administrative, dar și litigii privind protecția consumatorilor și din sfera proprietății intelectuale.  

Ea oferă asistență clienților într-un spectru larg de probleme care implică atât consultanță (cu accent pe consultanță precontencioasă și înțelegeri extrajudiciare), cât și reprezentare în dispute contencioase (reprezentarea clienților în fața instanțelor, inclusiv a curților de arbitraj și a altor organisme jurisdicționale).

Înainte de a se alătura Simion & Baciu în luna august a anului 2021, Cristiana a făcut parte din cadrul departamentelor de litigii ale uneia dintre cele mai influente case de avocatură locale, dar și ale uneia dintre cele mai proeminente societăți de avocatură multinaționale, de origine austriacă, cu birouri în peste 10 țări din Europa. Cristiana este unul dintre avocații litiganți recomandați de Legal 500.

Una dintre doamnele lider pe care le admiră este Mary Barra, una dintre primele femei CEO din industria auto (CEO al General Motors) – industrie ce este privită, în esență, ca una dominată de bărbați. „O apreciez pe Mary Barra pentru că nu se teme să sfideze tradiția, fiind bine cunoscută pentru că a deschis calea pentru femeile din domeniul auto și din alte domenii, prin implicarea ei în nenumărate activități cu impact asupra economiei SUA și a lumii, dar și în nenumărate activități filantropice sau din sfera educației. În media se spune despre ea că este un exemplu de leadership extrem de rar, având tendința de a fi remarcabil de sinceră și onestă în timp ce este extrem de stăpână pe sine și fiind totodată cunoscută pentru modalitatea sa transparentă de a confrunta public problemele (chiar majore) cu care s-a confruntat compania sa în trecut. Or, tind personal spre un astfel de exemplu de leadership”, povestește Cristiana.

Este de părere că femeile avocat se remarcă, în general, printr-un grad mai ridicat de empatie, fiind mai bine conectate la emoțiile echipei lor. „Deopotrivă, în multe privințe, sunt mai idealiste. Avocatura reprezintă un mediu extrem de imprevizibil și stresant și de aceea, avocatele-lider sunt cele care înțeleg faptul că nu există nimic în sfera genului biologic care să le facă mai puțin rezistente sau mai puțin potrivite pentru neprevăzut”, mai spune avocatul.

De-a lungul profesiei, Cristiana Prodescu a interacționat cu foarte mulți avocați renumiți având o identitate profesională formidabilă, din piața românească și cea austriacă (printre care și parteneri fondatori ai unor renumite case de avocatură). În cele mai multe dintre interacțiuni a fost tratată cu respect și considerație, deși recunoște că au existat și momente pe care nu și le aduce aminte neapărat cu plăcere.

„Din perspectiva atitudinii, cred că un aspect interesant este acela că în primii 5-6 ani de avocatură am simțit nevoia constantă de a-mi dovedi (prin acțiuni uneori prea insistente), valoarea și calitățile, în special în fața bărbaților mai în vârstă, atât clienți, cât și coordonatori. Nu era neobișnuit ca aceștia să presupună că, deoarece eram mai tânără și femeie, nu aș fi luptat la fel de mult pentru interesele lor sau că aș fi fost mai „delicată”. Cel mai important câștig este însă acela că am învățat că femeile care se străduiesc să își revendice cu adevărat valoarea într-o organizație, nu ar trebui să se ferească de oportunitățile și conversațiile care le permit să aibă acces la resurse și oportunități benefice propulsării în carieră. Cred că o formă de câștig profesional este și aceea că am învățat că talentul fără muncă multă, precum și fără capacitatea antrenată de a lucra îndelung sub presiune, nu poate genera rezultate optime pe termen lung, într-o astfel de profesie”, nuanțează avocatul.




În ceea ce privește organizația în care activează acum, Cristiana subliniază că fiind o casa de avocatură de tip boutique, Simion & Baciu oferă tuturor colaboratorilor săi un sentiment de apartenență la dezvoltarea acestora. „Colaboratorii conștientizează că această dezvoltare este facilitată direct de efortul depus de-a lungului anului, atât la nivel individual cât și la nivel colectiv. Efectele dedicării noastre sunt observabile direct, cu alte cuvinte. Acest lucru este se datorează și faptului că în firmă deciziile de business se iau și în funcție de factori ce nu țin doar de dezvoltarea companiei în sine. Mai precis, se permite colaboratorilor să își dezvolte carierele nefăcând compromisuri majore pentru starea lor de bine (în sensul de wellbeing), pentru ca aceștia să își poată menține cel mai bun echilibru posibil între viața profesională și cea privată”, detaliază avocatul.
Cristiana încearcă să își conducă toate acțiunile de zi cu zi ghidată de principiul conștiinței curate și să empatizeze cu majoritatea persoanelor cu care interacționează. Crede că apelul de a empatiza cu experienţele celorlalţi este probabil una dintre cele mai mari valori pe care le putem transmite celorlați.

În mod corelativ, practică avocatura cu bun simț și responsabilitate în raport cu toți actorii cu care interacționează în actul de justiție, fie ei clienți, oponenți ai clienților, avocați adverși sau instanțe de judecată.

De altfel, consideră că avocatura practicată cu bun simț și responsabilitate înseamnă să dai dovadă de etică profesională, să ai o înaltă ținută și să denoți seriozitate, să livrezi servicii caracterizate de standarde ridicate de calitate – ceea ce implică desigur și obligația de a-ți cunoaște extrem de bine domeniul/ domeniile de drept în care activezi. Compromisurile repetate și îndepărtate de valorile personale nu ar trebui să fie acceptate doar pentru a avea succes în profesie, pentru a atrage clienți sau pentru a câștiga mai bine.

Atunci când vine vorba despre profesia sa, este de părere că cea mai inspirată decizie pe care a luat-o a fost aceea de a opta pentru a practica avocatura de litigii. „Consider că sunt construită pentru această sferă a avocaturii, fiind o fire tonică și comunicativă, extrem de adaptabilă la schimbare și care are nevoie de adrenalina specifică activității de litigii care te ține departe de monotonie. Stagiar fiind nici nu am luat în calcul avocatura de consultanță ca pe o opțiune pe termen mediu sau lung, deși nu am nesocotit complet această opțiune. Mi-am dat seama însă anterior intrării în profesie că temperamentul meu, calitățile mele și nu în ultimul rând, atracția față de partea procedurală a dreptului, m-ar putea transforma într-un avocat litigant veritabil ”, concluzionează Cristian Prodescu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 875 / 1891
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...