Mușat & Asociații cooptează un nou Managing Partner și promovează 3 noi parteneri. Alți 8 avocați avansează în poziții de senioritate în firmă
06 Martie 2022
BizLawyer„Sunt încântat că Adunarea generală a asociaților, în ședința anuală de bilanț a aprobat aceste promovări”, a declarat Gheorghe Mușat, fondatorul firmei.
Casa de avocatură Mușat & Asociații anunță consolidarea nucleului partenerial al firmei prin promovarea lui Paul Buta în poziția de Managing Partner și promovarea a trei noi parteneri (Alexandru Terța, Iuliana Iacob și Andrei Ormenean). Toți patru sunt avocați experimentați cu o activitate îndelungată și prodigioasă în cadrul firmei și cu o vechime juridică însumată de peste 55 de ani. Alți opt avocați au fost promovați în poziții de senioritate aferente practicilor de Drept Penal, Litigii și Arbitraj, Drept Societar și Comercial, Dreptul Muncii, Dreptul Concurenței, Proprietate Intelectuală și Life Sciences, Restructurare și Insolvență.
„Sunt încântat că Adunarea generală a asociaților, în ședința anuală de bilanț a aprobat aceste promovări. Felicit avocații promovați pentru acest pas înainte în cariera lor. Această nouă serie de promovări reflectă performanța și contribuția lor la succesul proiectelor firmei, dar și calitatea impecabilă a serviciilor oferite către clienți, în linie cu standardele de excelență practicate de Mușat & Asociații. Le mulțumim pentru atașamentul față de firmă și efortul de până acum și le urăm mult succes în noile roluri”, declară Gheorghe Mușat, fondatorul firmei.
„Sunt încântat că Adunarea generală a asociaților, în ședința anuală de bilanț a aprobat aceste promovări. Felicit avocații promovați pentru acest pas înainte în cariera lor. Această nouă serie de promovări reflectă performanța și contribuția lor la succesul proiectelor firmei, dar și calitatea impecabilă a serviciilor oferite către clienți, în linie cu standardele de excelență practicate de Mușat & Asociații. Le mulțumim pentru atașamentul față de firmă și efortul de până acum și le urăm mult succes în noile roluri”, declară Gheorghe Mușat, fondatorul firmei.
Doctor în drept și lector universitar la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, Paul Buta are o experiență juridică impresionantă de peste 15 ani, fiind unanim apreciat pentru capacitatea sa de analiză transdisciplinară și soluțiile inovatoare aplicate în proiectele și dosarele încredințate de către clienții firmei. Recunoscut ca unul dintre cei mai reputați avocați în dreptul concurenței și dreptul proprietății intelectuale din România și unul dintre cei mai abili litiganți în domeniu, Paul a asistat cu succes clienți locali și internaționali (cu precădere investitori străini și companii multinaționale) în nenumărate investigații și proceduri desfășurate la nivel național și UE, cât și în complexe litigii specializate, adeseori internaționale, vizând încălcări ale dreptului concurenței și solicitări de daune private, apărarea transfrontalieră a drepturilor de proprietate intelectuală sau practici de concurență neloială. Aptitudinea de a coordona echipe mari, pluridisciplinare, în ducerea la bun sfârșit a unor proiecte complexe și abilitatea de a utiliza inovativ instrumente pentru creșterea valorii generate pentru clienți sunt argumentele pentru cooptarea sa în funcția de Managing Partner alături de av. Gheorghe Mușat, fondatorul firmei.
Alexandru Terța este un reputat avocat de drept penal ce excelează atât în fața instanțelor de judecată cât și în consilierea clienților pentru a preveni și identifica eventualele riscuri de natură penală în derularea afacerilor. În decursul celor peste 17 ani de experiență profesională, Alexandru Terta a fost implicat în unele dintre cele mai dificile cauze de natură penală, inclusiv dosare privind criminalitatea economico-financiară, fraude financiare, infracțiuni de spălare a banilor, infracțiuni de corupție și de serviciu sau criminalitatea cibernetică. Alexandru consiliază în mod obișnuit clienți în faza de urmărire penală, precum și în celelalte etape ale procesului penal, asistându-i sau reprezentându-i în fața tuturor instanțelor de judecată, începând de la cele cu grad de jurisdicție inferior și până la Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea Constituțională. Promovarea lui Alexandru în poziția de Partener vine ca o recunoaștere a aportului său profesional la consolidarea departamentului de drept penal din firmă, recunoscut pentru abordarea curajoasă și creativă a echipei de avocați penaliști.
Iuliana Iacob este avocat litigant cu experiență bogată în arbitraj comercial internațional și protecția investițiilor străine, acumulată pe parcursul a peste 10 ani de activitate în cadrul firmei. În tot acest timp, Iuliana a reprezentat numeroase companii locale și corporații multinaționale în dispute arbitrale de anvergură cu o valoare cumulată de peste 1 miliard de euro (sediul arbitrajului Paris, Geneva, Bonn, Londra) acoperind un spectru larg de domenii, precum construcții și infrastructură, energie și resurse naturale, drept internațional public și privat, sau comerț internațional. Promovarea ei răspunde încrederii de care se bucură din partea clienților și a colegilor deopotrivă și contribuie totodată la consolidarea departamentului de litigii și arbitraj al firmei, recomandat constant de ghidurile juridice internaționale pentru performanțele obținute, orientarea către clienți și lucrul în echipă. Iuliana este și arbitru pe lista Curții de Arbitraj București și membru al Chartered Institute of Arbitrators (MCIArb).
Andrei Ormenean are o bogată experiență în sfera dreptului societar și comercial, asistând clienți naționali și internaționali din cele mai variate industrii în nenumărate tranzacții locale sau cu elemente transfrontaliere. În cei peste 12 ani de experiență profesională în cadrul firmei, Andrei a fost implicat cu precădere în tranzacții din zona M&A (fuziuni & achiziții), reorganizări la nivel de grup, precum și negocierea de contracte comerciale, clienții lui Andrei incluzând companii publice și private, de la corporații multinaționale blue chip la companii locale, fonduri de private equity, cât și fonduri suverane. Andrei consiliază în mod constant clienții cu privire la o gamă largă de probleme de drept societar, inclusiv acorduri dintre asociați, restructurarea participațiilor/protecția asociaților minoritari/structurile de acționariat, fiind apreciat pentru abordarea sa creativă și eficientă.
Separat de promovările la nivel de parteneriat, Adunarea generală a asociaților Mușat & Asociații a aprobat ca avocații Pompilia Grigoraș, Valeriu Solcanu, Diana Dobromir și Oana Lupu să fie promovați în poziția de Managing Associate, ca o recunoaștere a aportului lor la succesele obținute de firmă in ultimii ani.
Pompilia Grigoraș are o experiență îndelungată în cadrul echipei de litigii a firmei, asistând și reprezentând numeroși clienți în litigii de contencios administrativ și litigii între profesioniști, fiind apreciată pentru atenția la detalii și atitudinea proactivă în identificarea unei strategii optime în spețele complexe privind anularea unor acte administrative emise de instituții publice sau litigii privind răspunderi contractuale. De asemenea, Pompilia reprezintă companii importante în dispute împotriva autorităților fiscale, cât și instituții publice în litigii administrative împotriva Curții de Conturi.
Valeriu Solcanu a acumulat o bogată experiență în cadrul firmei ca avocat litigant în unele dintre cele mai complexe litigii, în special cele din zona dreptului public. El a asistat și reprezentat diverse autorități și instituții publice în litigii de drept administrativ și fiscal, dar si mari corporații participante la proceduri complexe de atribuire a unor importante contracte de achiziții publice în sectorul transporturilor, dar și în alte sectoare ale economiei. Valeriu este apreciat de către clienți pentru profesionalismul și determinarea cu care abordează dosarele încredințate și soluțiile propuse, calități ce au motivat promovarea lui în poziția de Managing Associate.
Diana Dobromir este avocat și practician în insolvență cu o experiență vastă în domeniu, asistând atât debitori, cât și creditori cu privire la numeroase problematici din domeniul restructurării și insolvenței. Activitatea Dianei implică investigarea și administrarea societăților în insolvență, reorganizare și faliment, asistând clienți dintr-o gamă largă de sectoare industriale, dar mai ales din industrii puternic reglementate, precum cea farmaceutică, imobiliară, energie, transport și construcții. Administrarea impecabilă a dosarelor încredințate, cunoștințele excelente în domeniul insolvenței, profesionalismul și calitatea soluțiilor oferite au fost îndeosebi apreciate de clienții firmei și de colegi.
Oana Lupu este recunoscută ca unul dintre cei mai experimentați avocați în materia dreptului muncii, asistând preponderent societăți multinaționale din diverse industrii, precum IT&C, industria farmaceutică, energie și resurse naturale sau sectorul bancar. Oana a gestionat mandate sensibile cum ar fi investigații privind cazuri de hărțuire și discriminare sau concedieri colective și a fost implicată, de asemenea, în proiecte complexe cu o abordare integrată, precum transferuri de întreprindere, fuziuni și achiziții, reorganizări de societăți, asocieri în participațiune și externalizare de servicii, acordând consultanță juridică preponderent cu privire la aspectele de dreptul muncii derivând din astfel de mandate. Oana s-a remarcat în rândul clienților, dar și al colegilor prin abordarea sa inovatoare, cunoștințele juridice impresionante și pragmatismul soluțiilor oferite.
Avocații Diana Pănoiu, Carmen Turcu, Alexandru Ionuț Cioc și Gabriel Oprea au fost promovați în poziția de Senior Associate, ca o recunoaștere a rezultatelor obținute în asistarea cu succes a clienților firmei. Toți patru sunt avocați cu experiență și cunoștințe aprofundate în arii precum dreptul concurenței, dreptul proprietății intelectuale, protecția consumatorului, drept farmaceutic și biotehnologie, drept penal și drept societar, oferind consultanță juridică și reprezentare pentru clienți din varii industrii, atât locali cât și internaționali.
Mușat & Asociații este una dintre primele case de avocatură înființate în România, după 1 ianuarie 1990. Mușat & Asociații acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale. Mușat & Asociații este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România. În 2020, Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatura a anului în ariile Fuziuni & Achiziții, Achiziții Publice și Farma” distincție acordată de reputata publicație “The Times Legal Innovation” firmelor de avocați din România care au obținut performanțe deosebite în anul de referință. În 2019, Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată de “The Times Legal Innovation”, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții, Achiziții Publice și Drept Penal.
În 2018, Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție M&A în domeniul Farma în România, pentru asistența acordată Dr. Max în achiziția grupului A&D Pharma, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică: Fuziuni și achiziții/Privatizare, Infrastructură și PPP/Achiziții Publice și Drept Penal. În 2016, Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordata Sterling Resources în procesul de vânzare a operațiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaților 2016, ediția a VII-a. În 2015, Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatura a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performante deosebite în anul de referință. În anul 2013, Mușat & Asociații a fost desemnată „Casa de avocatura a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara când Mușat & Asociații își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima data în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).
În 2012, Mușat & Asociații a câștigat premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrala și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocați Mușat & Asociații, în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.
În 2018, Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție M&A în domeniul Farma în România, pentru asistența acordată Dr. Max în achiziția grupului A&D Pharma, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică: Fuziuni și achiziții/Privatizare, Infrastructură și PPP/Achiziții Publice și Drept Penal. În 2016, Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordata Sterling Resources în procesul de vânzare a operațiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaților 2016, ediția a VII-a. În 2015, Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatura a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performante deosebite în anul de referință. În anul 2013, Mușat & Asociații a fost desemnată „Casa de avocatura a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara când Mușat & Asociații își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima data în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).
În 2012, Mușat & Asociații a câștigat premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrala și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocați Mușat & Asociații, în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 850 / 1856 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen câștigă un litigiu de referință în contencios vamal
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners lansează Academia de Litigii, un podcast dedicat avocaților litigatori și profesioniștilor din domeniul justiției. Cosmin Vasile și Andrei Dumitrescu, parteneri în cadrul ZRVP, vor fi gazde și vor avea ca invitați avocați de prestigiu, magistrați și profesori universitari, personalități care au lăsat o amprentă în domeniu
Cele mai semnificative schimbări legislative din 2024, cu impact în industria curieratului | Cerasela Soviani, Legal Manager în cadrul DPD Romania: ”Departamentul juridic va avea un focus continuu pe respectarea noilor reglementări în curierat și susținerea departamentelor pilon pentru extinderea rețelei naționale”
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...