ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prima ediție a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU cu sprijinul ELSA Bucharest – it’s a wrap!

17 Mai 2023   |   BizLawyer

Echipa câștigătoare a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU a fost formată din Ilie Vătafu și Francesca Prejneanu.

 
 
2023 marchează o nouă premieră marca SIMION & BACIU: organizarea, alături de ELSA Bucharest a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, competiție care s-a adresat studenților din anii III și IV ai facultăților de drept.

Competiția s-a derulat în perioada martie – aprilie 2023, cu parcurgerea de către participanți a mai multor etape prin care firma de avocați și-a propus aducerea mai aproape de cei interesați a domeniului complex și ofertant profesional al proprietății intelectuale.

Ca prim pas în acest sens, cele peste 20 de echipe înscrise la startul concursului, fiecare compusă din 2 studenți, au beneficiat de o sesiune de training conceput de avocații și consilierii în proprietate intelectuală ai SIMION & BACIU menit să îmbogățească cunoștințele participanților, atât în materia dreptului proprietății intelectuale, cu accent pe elemente referitoare la domeniul mărcilor, cât și în ceea ce privește redactarea unui memoriu care să răspundă cerințelor etapei scrise a competiției.


Rezultatele primei etape a concursului au departajat participanții și șase echipe au fost selectate pentru a participa în etapa orală.
 
Găzduită de Facultatea de Drept a Universității din București, sala Petre Antonescu, susținerea pledoariilor s-a desfășurat sub forma unor ședințe de judecată în care ambele părți procesuale și-au prezentat argumentele, urmate de replică și duplică, în răspuns la pledoaria părții adverse.

Prezentarea pledoariilor a fost evaluată de Ana-Maria Baciu, Managing Partner, Andreea Bende, Partner, Ileana Nicoleascu, Senior Associate, Zsofia Halmágyi, Intellectual Property Counsel și Iunia Radu, Associate. Cosmina Maria Simion, Managing Partner a deschis ziua printr-un mesaj de bun venit adresat viitorilor membri ai comunității juridice din România.

Echipa câștigătoare a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU a fost formată din Ilie Vătafu și Francesca Prejneanu.

Echipele de pe locurile II și III au fost formate din Ilinca Margină și Cătălin Velișcu, respectiv Mihnea Jere și Patricia Botezatu. În plus, au fost acordate și premii pentru Cel mai bun memoriu transmis în cadrul primei etape a concursului, câștigat de echipa Mihnea Jere și Patricia Botezatu și pentru Cea mai bună pledoarie, câștigat de Ilie Vătafu.

La finalul etapei pledoariilor, Ana-Maria Baciu a menționat: ”Aflându-ne la prima ediție a acestui concurs, mă așteptam ca această experiență să mă surprindă. Dar surpriza foarte plăcută de care am avut parte a fost de proporții. M-au impresionat maturitatea abordărilor și nivelul de cunoștințe absolut impresionant dobândit într-un timp relativ scurt, despre un subiect și într-un domeniu la care au o expunere limitată, pe care le-am văzut din partea participanților. Le doresc să își păstreze curiozitatea, interesul și seriozitatea cu care au tratat această experiență, și să le transforme în motorul care le va da startul carierei pe care și-o doresc.”

Andreea Bende, Partner, a adăugat: ”Pentru mine participarea la acest prim Concurs de Procese Simulate având ca tematică Proprietatea Intelectuală, și în special mărcile, a presupus, pe de o parte, provocarea construirii speței pe măsura așteptărilor organizatorilor și concurenților, și pe de altă parte, entuziasmul de a audia și analiza “în primă instanță” pledoariile și strategia dezvoltată de acești studenți brilianți.  M-am bucurat foarte mult de oportunitatea de a mă afla în rândul lor și de a mă reconecta cu energia cu care aceștia au venit la masa dezbaterilor în timpul concursului. Deși știu că evenimentul a presupus eforturi din partea tuturor participanților, toată experiența a fost atât de energizantă pentru mine, încât abia aștept edițiile viitoare.”

Ileana Nicolescu, Senior Associate și Master of Ceremonies al evenimentului din partea echipei SIMION & BACIU, a precizat: ”A fost o surpriză plăcută să văd atât de mulți studenți talentați care și-au prezentat la un nivel înalt de profesionalism cunoștințele și abilitățile de argumentare în domeniul dreptului proprietății intelectuale, o materie relativ neexplorată în anii de facultate. Participanții au depus mult efort în pregătirea pentru concurs, desfășurând o cercetare extensivă și anticipând în mod eficient argumentele părții adverse.
Atât strategia complexă, multi-fațetară, cât și elocvența și persuasiunea din pledoarie au fost elementele care au definit prestația echipelor clasate pe primele poziții. Însă îi consider pe toți participanții ca fiind câștigătorii unei experiențe noi, care sperăm noi că a contribuit la dezvoltarea lor ca viitori juriști, cu un orizont deja foarte promițător și entuziasmant înainte.”

Zsofia Halmágyi, Intellectual Property Counsel a punctat: „M-au impresionat atât dedicarea și pregătirea concurenților, cât și stăpânirea de sine a acestora în etapa orală a competiției, fiecare dintre participanți abordând provocările cu încredere și determinare. Atmosfera a fost una deosebit de captivantă, ceea ce a făcut ca această competiție să fie o experiență memorabilă pentru toți cei implicați.”

Iunia Radu, Associate, a subliniat: ”A fost o plăcere să fac parte din echipa care a organizat prima ediție a Concursului de Procese Simulate SIMION & BACIU. La nivel personal, competiția m-a făcut să îmi aduc aminte de momentele petrecute în facultate și să retrăiesc emoțiile seminarelor și cursurilor.
La acest moment, ca urmare a concursului, am convingerea că, în viitor, vom avea ocazia să lucrăm cu niște generații foarte pregătite care vor gestiona provocările pe care profesia de avocat le presupune cu o mai mare ușurință decât noi. Aș folosi ca argument, de exemplu, modalitatea în care participanții au gestionat întrebările primite de la juriu, fiind capabili să ofere răspunsuri fără a da dovadă de vreun gram de emoție. Sper ca din ce în ce mai mulți studenți să participe la un astfel de proces simulat care nu face altceva decât sa îi ajute să se dezvolte în domeniul proprietății intelectuale și să își creeze noi oportunități.”

Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale face parte din suita de inițiative care definește parteneriatul dintre SIMION & BACIU și ELSA Bucharest pentru anul academic 2022-2023. În acest context, Ana-Maria Baciu a adăugat: ”Gradul de organizare a fiecărei etape a Concursului, atenția la detalii, interesul pentru obținerea celor mai bune condiții pentru desfășurarea competiției au fost la cel mai înalt nivel. Felicităm echipa ELSA Bucharest și ne dorim cât mai multe inițiative comune care să ne aducă tuturor experiențe și amintiri frumoase.”

O abordare personalizată fiecărui interlocutor este un reper pe care echipa SIMION & BACIU îl integrează în interacțiunile sale – în acest spirit, ultima etapă a competiției a fost transmiterea către echipele participante în faza finală a pledoariilor a unui feedback individualizat chiar de Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită anual în data de 26 aprilie. Aceasta a fost modalitatea autentică prin care echipa SIMION & BACIU a marcat anul acesta una dintre zilele-reper pentru comunitatea profesioniștilor din domeniul proprietății intelectuale. Cu această ocazie, Cosmina Maria Simion a menționat: „Entuziasmul generat de oportunitatea de a împărtăși participanților la Concursul de Procese Simulate pasiunea noastră pentru avocatura de afaceri, și, în acest caz particular, pentru dreptul proprietății intelectuale, este depășit doar de cel legat de derularea cu succes a acestei prime ediții a competiției, cu reflectarea și prin această inițiativă a valorilor firmei noastre: autenticitate, integralitate, respect, parteneriat și echitate.”

Ana-Maria Baciu a adăugat: ”Implicarea și efortul depus de toți membrii echipei SIMION & BACIU pentru ca experiența concursului să fie impecabilă m-au bucurat foarte mult. Cel mai mult m-a bucurat însă sentimentul de ”echipă” cu care am rămas după estomparea adrenalinei din timpul concursului”.

SIMION & BACIU este o firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent, și care a devenit rapid un reper pe piața serviciilor de avocatură de  business din România, în special în arii de practică care au un puternic caracter de reglementare.
O echipă de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri, activând într-o structură matricială consultanță – litigii. Serviciile firmei acoperă o gamă largă de arii de practică printre care proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum INTA, ECTA, Marques, IMGL, AmCham și Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.
SIMION & BACIU este câștigătoare a prestigiosului premiul Firma Anului în România acordat de Managing IP în 2021 și 2022. Firma este recunoscută ca Leading Firm de Legal 500, IP Stars și Chambers and Partners, în arii de practică de predilecție pentru activitatea sa.
SIMION & BACIU este Executiv Partner al ELSA Bucharest pentru anul academic 2022-2023.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16 / 133
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...