ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Comisia Europeană: România are nevoie de un cadru legislativ stabil pentru sectorul eolian offshore

13 Octombrie 2020   |   Agerpres

El a participat la conferinţa online Bucharest Forum, organizată de Institutul Aspen.

 
 
Comisia Europeană se află în dialog cu autorităţile române pentru a stabili un cadru legislativ stabil şi predictibil în sectorul eolian offshore, pentru ca România să poată fructifica potenţialul foarte mare pe care îl are în acest domeniu, a declarat, marţi, Remi Mayet, director DG Energy din cadrul Comisiei Europene.
 
El a participat la conferinţa online Bucharest Forum, organizată de Institutul Aspen.
 
Potrivit lui Mayet, cu câteva săptămâni în urmă, Comisia a propus un plan legat de schimbările climatice, care prevede reducerea cu cel puţin 55% a emisiilor până în 2030 şi creşterea ponderii energiei regenerabile de la 32% în prezent la 65% până în 2030.
 
"În România există una dintre cele mai mari regiuni producătoare de energie eoliană onshore, în Dobrogea, şi există un potenţial foarte mare în sectorul eolian offshore, astfel că trebuie să avem grijă să existe un cadru legislativ stabil şi predictibil, pentru a atrage cât mai multe investiţii. Comisia Europeană se află în dialog cu autorităţile române pentru a stabili un cadru legislativ optim", a spus oficialul european.
 
În sprijinul acestei idei există şi un studiu al Băncii Mondiale, potrivit căruia România are un potenţial eolian offshore uriaş, de peste 70.000 de MW, şi ar putea ajunge în cinci ani la nivelul Mării Britanii în acest sector, afirma, în iulie, Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
 
"Există o oportunitate uriaşă pentru România în sectorul de offshore wind (turbine eoliene pe mare - n.r.). Există un potenţial de 22 de GW (20.000 de MW - n.r.) în turbine cu fundaţie fixă, pe fundul mării, respectiv 50.000 de MW în fermele eoliene de tip floating (plutitoare - n.r.). Acestea ar putea face ca România să devină în scurt timp, chiar începând cu 2025, exportator net de energie", a precizat Havrileţ.
 
Potrivit acestuia, costurile aceste tehnologii au scăzut foarte mult, iar România ar putea ajunge din urmă Marea Britanie în doar cinci ani.
 
"Exista un studiu al Băncii Mondiale, care arată că România are o oportunitate uriaşă. Se face o comparaţie cu Marea Britanie, iar studiul arată că succesul înregistrat de Marea Britanie în acel sector, vreme de 20 de ani, se poate atinge în prezent, în România, cu actuala tehnologie, mult îmbunătăţită şi cu un cost redus, am putea atinge o dezvoltare similară, apropiată, în cinci ani", a mai spus oficialul ministerial.
 
România şi-a asumat atingerea unei ţinte de 30,7% privind ponderea energiei regenerabile în anul 2030, faţă de nivelul de 24% stabilit ca target pentru 2020 şi atins încă din 2017.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14128 / 17306
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...