ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurostat: Numărul angajaţilor a crescut cu 0,5% în zona euro şi în UE, în trimestrul patru din 2021

08 Martie 2022   |   Agerpres

În România s-a înregistrat un avans de 0,1% al numărului de angajaţi în trimestrul patru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni.

 
 
Numărul angajaţilor a crescut cu 0,5% în zona euro şi în UE, în trimestrul patru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, conform datelor publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În trimestrul trei din 2021, numărul angajaţilor a urcat cu 1% în zona euro şi cu 0,9% în UE.

În trimestrul patru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, Ungaria (1,2%), Danemarca (1,1%), Spania şi Malta (ambele cu 1%) au avut cea mai mare creştere a numărului de angajaţi, în timp ce în Letonia s-a înregistrat singura scădere (minus 0,3%), iar indicatorul a rămas stabil în Bulgaria, Portugalia şi Suedia.

În România s-a înregistrat un avans de 0,1% al numărului de angajaţi în trimestrul patru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni.


Conform datelor Eurostat pentru 2021, numărul angajaţilor a urcat cu 1,1% în zona euro şi cu 1,2% în UE, după ce în 2020 s-a înregistrat un declin de 1,5% în zona euro şi de 1,4% în Uniunea Europeană.

În trimestrul patru din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, numărul angajaţilor a crescut cu 2,2% în zona euro şi cu 2,1% în UE, după un avans de 2,1% în ambele zone în trimestrul trei din 2021.

Numărul orelor lucrate a rămas stabil în zona euro şi a crescut cu 0,2% în UE în trimestrul patru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni. Faţă de perioada similară din 2020, numărul orelor lucrate în ultimele trei luni din 2021 a urcat cu 5% în zona euro şi cu 5,1% în UE.

Pe ansamblul anului trecut, numărul orelor lucrate a înregistrat un avans de 5,3% în zona euro şi de 5,1% în UE, după un declin de 7,8% în zona euro şi de 6,5% în UE, în 2020.

Pe baza cifrelor ajustate sezonier, Eurostat estimează că în trimestrul patru din 2021 erau 210,9 milioane de persoane angajate în UE, dintre care 161,9 milioane în zona euro.

Comparativ cu nivelul anterior pandemiei - trimestrul patru din 2019 - în zona euro sunt cu 0,6 milioane mai multe persoane angajate, iar în UE cu 1,2 milioane.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8559 / 17126
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...