ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Peste jumătate dintre liderii financiari mizează pe automatizarea activităţilor curente, în următorii trei ani (EY)

17 Martie 2021   |   Agerpres

Pe de altă parte, aproape două treimi dintre respondenţi (63%) s-au declarat preocupaţi de riscurile utilizării inteligenţei artificiale (AI) în finanţe şi raportare, de la ameninţări la adresa securităţii la riscuri de reglementare.

 
 
Cinci din zece lideri financiari globali (53%) cred că mai mult de jumătate dintre activităţile curente ar putea fi automatizate în următorii trei ani, în timp ce o pondere similară (54%) consideră că funcţia financiară ar putea fi susţinută de sistemele bazate pe tehnologia blockchain, conform concluziilor incluse în cea de-a VI-a ediţii a studiului anual al EY - Financial Accounting Advisory Services (FAAS).
 
Pe de altă parte, aproape două treimi dintre respondenţi (63%) s-au declarat preocupaţi de riscurile utilizării inteligenţei artificiale (AI) în finanţe şi raportare, de la ameninţări la adresa securităţii la riscuri de reglementare.
 
Potrivit raportului, 47% dintre cei chestionaţi au declarat că nu se poate avea încredere în calitatea datelor financiare generate de AI în aceeaşi măsură ca în cea a datelor provenite din sistemele financiare tradiţionale.
 
"În România, o parte importantă a activităţilor de contabilitate şi raportare sunt încă neautomatizate în unele organizaţii. Prin urmare, acest lucru ar putea fi un salt înainte spre cele mai bune practici ce implică o investiţie limitată, de exemplu, prin proiecte-pilot, astfel având loc construirea fundaţiei, cărămidă după cărămidă, pentru o organizaţie a viitorului în privinţa finanţelor. Acest lucru ar putea, de asemenea, să micşoreze decalajul perceput de tinerii profesionişti, la începutul carierei lor, între viaţa personală şi cea profesională, accentuată de munca la distanţă din ultimele 12 luni. Blockchain este încă perceput ca un 'hype', o tehnologie extravagantă şi costisitoare. Cu toate acestea, blockchain generează tot mai multă încredere ca model financiar, în timp ce noile arhitecturi descentralizate îl fac mai accesibil", susţin realizatorii sondajului.
 
Cercetarea de specialitate relevă faptul că peste două treimi dintre cei intervievaţi (69%) au afirmat că directorii financiari şi liderii funcţiilor financiare sunt consideraţi tot mai mult de către principalii actori interesaţi drept gardieni ai valorii pe termen lung în cadrul organizaţiei lor. Totodată, 66% dintre aceştia au subliniat că cererea pentru analize prospective şi prognoze financiare a crescut în ultimele 12 luni.
 
"Respondenţii au indicat şi că actorii interesaţi doresc noi date legate de elementele nefinanciare ale raportărilor companiilor, cum ar fi aspectele legate de mediu, sociale şi de guvernanţă (55%). Atenţia tot mai mare acordată informaţiilor nefinanciare de înaltă calitate este confirmată de 65% dintre respondenţi, care consideră că organizaţia lor dispune de o valoare substanţială care nu este măsurată sau comunicată prin intermediul indicilor cheie de performanţă financiari tradiţionali, cum ar fi valoarea mărcii şi capitalul uman", notează sursa citată.
 
Studiul EY, intitulat "Cum poate raportarea să creeze legătura dintre compania dumneavoastră şi adevărata sa valoare?" a fost realizat de Longitude, în numele EY Global Financial Accounting Advisory Services (FAAS), pe un eşantion de peste o mie de directori şi controlori financiari ai unor mari organizaţii din 26 de ţări. Cercetarea a fost completată de interviuri cu directorii financiari şi conducătorii unor organizaţii cu obligaţii de raportare, precum şi cu specialişti EY în domeniu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13182 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...