ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vienna Insurance Group a raportat un profit net în creştere cu aproximativ 62%

08 Martie 2022   |   Agerpres

Totodată, profitul operaţional, ajustat cu deprecierea activelor necorporale, a ajuns la 512 milioane de euro şi a înregistrat o creştere cu 5,1% faţă de anul anterior.

 
 
Vienna Insurance Group a raportat un profit net în creştere cu aproximativ 62%, la 375,7 milioane de euro, şi un avans al profitului pe acţiune la 2,94 euro, informează compania printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
 
"Cu o valoare de 511,3 milioane de euro, profitul înainte de impozitare s-a situat peste limita superioară de 500 de milioane de euro prognozată pentru 2021 şi a consemnat o creştere cu 47,8% faţă de anul anterior. Creşterea profitului este în special o consecinţă a îmbunătăţirii ratei combinate şi a performanţei rezultatelor financiare. Rezultatul din anul anterior a inclus de asemenea, între altele, deprecierea fondului comercial", se menţionează în comunicat.
 
Totodată, profitul operaţional, ajustat cu deprecierea activelor necorporale, a ajuns la 512 milioane de euro şi a înregistrat o creştere cu 5,1% faţă de anul anterior.
 
Volumul total al primelor, de 11 miliarde de euro, a depăşit cu 5,5%, respectiv cu peste 574 milioane de euro, valoarea înregistrată în anul anterior. Totodată, a fost atins pentru prima dată pragul de 11 miliarde de euro. Grupul VIG a obţinut creşteri semnificative pe toate liniile de business, cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, ce au scăzut uşor, în linie cu strategia noastră.
 
În 2021, creşteri semnificative ale primelor s-au înregistrat mai ales pe segmentul asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi (+8%), precum şi pe segmentul poliţelor auto (RCA +7%, CASCO +8,7%). Primele subscrise au înregistrat o creştere substanţială în special în Republica Cehă (+7,7%), Regiunea ECE extinsă (+9,3%) şi segmentul Operaţiuni asociate Grupului (+13,2%).
 
Conform sursei citate, dintre ţările incluse în Regiunea ECE extinsă, în special ţările Baltice (+9,1%), Croaţia (+23,1%), România (+17,2%) şi Ungaria (+13,6%) au înregistrat creşteri substanţiale ale primelor. Per ansamblu, 61,8% din primele Grupului în 2021 au fost subscrise pe pieţe din afara Austriei.
 
Cea mai mare pondere în totalul primelor o deţin asigurările de proprietăţi şi răspunderi, cu 5,267 miliarde de euro, urmate de asigurările de viaţă cu prime regulate, cu 2,683 miliarde de euro, asigurările RCA, cu 1,612 miliarde de euro, asigurările CASCO, cu 1,402 miliarde de euro, asigurările de viaţă cu primă unică, cu 869 milioane de euro şi asigurările de sănătate, cu 743 milioane de euro.
 
"Performanţa Grupului în anul financiar 2022 va fi în continuare influenţată de factori de incertitudine asociaţi în special cu situaţia de război din Ucraina şi cu consecinţele sale neprevăzute. În plus, pandemia în curs de desfăşurare, inflaţia, preţurile ridicate ale materiilor prime, problemele privind lanţurile de aprovizionare şi limitarea accesului la resurse sunt printre factorii ce conduc la creşterea riscurilor şi afectează implicit pieţele VIG. Consecinţele acestor factori de incertitudine şi efectele asupra evoluţiei businessului în 2022 nu pot fi estimate în prezent. Pentru 2022, ne-am propus o evoluţie pozitivă la nivel operaţional, ce va depinde de aspectele menţionate anterior şi de faptul că, până acum, Grupul VIG a gestionat foarte bine provocările recente la nivelul operaţiunilor de asigurări", susţin reprezentanţii VIG.
 
Datorită evoluţiei foarte bune a businessului, Consiliul Director al Vienna Insurance Group va propune în cadrul Adunării Generale Anuale o creştere semnificativă a dividendului pentru 2021, la 1,25 euro pe acţiune, comparativ cu un dividend de 75 de eurocenţi în anul anterior.
 
"Suntem profund întristaţi de războiul din Ucraina, una dintre pieţele VIG. Observăm cu îngrijorare cum oameni dintr-o ţară europeană, din Grupul nostru, sunt expuşi unor pericole fizice majore. În această situaţie teribilă, priorităţile cheie sunt siguranţa angajaţilor din companiile noastre din Ucraina şi sprijinirea acestora pe cât de mult posibil. Companiile VIG au demarat mai multe programe de sprijin imediat după izbucnirea războiului, demonstrând astfel extraordinarul spirit de echipă din cadrul Grupului VIG. Am creat fondul 'VIG Family', cu o alocare iniţială de 5 milioane de euro, la care pot contribui companiile membre şi angajaţii", a afirmat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.
 
Ea a subliniat că scopul fondului este de a oferi colegilor din companiile din Ucraina sprijin financiar direct în cazuri de urgenţă şi sprijin pentru reconstrucţie în urma războiului.
 
"Situaţia actuală din Ucraina generează în primul rând suferinţă umană, însă este asociată şi cu incertitudinea economică şi o posibilă volatilitate a pieţelor de capital, ceea ce face greu de anticipat evoluţia businessului în 2022. Cu toate acestea, Grupul VIG consideră că este capabil să-şi gestioneze eficient businessul de asigurări datorită diversităţii, plasamentelor conservatoare şi programelor de reasigurare. În ultimii ani, am demonstrat acest lucru în mod repetat în situaţii marcate de provocări. De aceea suntem încrezători că vom putea continua parcursul pozitiv în 2022", a mai spus Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9688 / 18245
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...