ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile companiilor româneşti din Grupul R22 au crescut cu 20% în 2020

17 Februarie 2021   |   Agerpres

Transformarea digitală a business-urilor a fost una dintre tendinţele accelerate în 2020 în România şi a generat creşteri peste estimări în mai multe industrii.

 
 
Companiile româneşti din grupul polonez R22 au realizat afaceri cu venituri recurente de peste 30 de milioane de lei (6,2 milioane de euro) în 2020, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, conform unui comunicat remis, miercuri, spre publicare.
 
În România, grupul R22 este prezent prin intermediul companiei Blugento, specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce bazate pe platforma Magento, şi şase companii de găzduire web: NET Design (MXHost.ro), Web Class IT (XServers.ro), Top Level Hosting (TLH.ro), Găzduire WEB (Gazduire.ro), HostVision (HostVision.ro), RoSpot (Rohost.ro).
 
Transformarea digitală a business-urilor a fost una dintre tendinţele accelerate în 2020 în România şi a generat creşteri peste estimări în mai multe industrii.
 
Piaţa de hosting (găzduire web) a crescut pe măsură ce companiile şi-au extins prezenţa în online, iar comerţul online a avut un salt ce a depăşit rapid media ultimilor ani, în contextul unei nevoi mai mari de domenii web, de găzduire web, de servere, de platforme online, de magazine online, de certificate SSL etc.
 
"În mai puţin de 1 an, criza generată de COVID-19 a produs o schimbare în modul în care majoritatea companiilor îşi desfăşoară activitatea altfel posibilă doar în ani. Consumatorii au făcut un shift rapid către online, iar companiile au răspuns accelerând procesul de digitalizare, cu accent mare pe calitate. Ne aşteptăm ca anul acesta investiţiile în digitalizare să urmeze acelaşi trend, în încercarea companiilor de a rămâne competitive şi de a se dezvolta. Pentru anul 2021, estimăm, astfel, o creştere de cel puţin 20% a afacerilor cumulate ale celor 7 companii, parte a Grupului R22", a declarat Adrian Chiruţă, managing partner R22 România şi fondator MxHost.
 
El a menţionat că, anul trecut, companiile-client s-au axat pe servicii web de calitate şi au avut nevoie de servere performante ce asigură viteze superioare de încărcare a site-urilor, centre de date profesionale în România, cu tehnologii de ultimă generaţie şi suport în limba română.
 
Cumulat, companiile româneşti, ce fac parte din grupul R22, ajung la o cotă de peste 30% din piaţa de servicii de hosting. Cele 7 companii au împreună peste 80 de angajaţi şi prezenţă în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Bistriţa, administrează peste 100.000 de domenii active şi au peste 60.000 de clienţi activi care accesează lunar cel puţin un serviciu dintre cele oferite.
 
Pandemia a schimbat rapid comportamentul faţă de canalele online, atât al mediului de business, cât şi al consumatorilor finali, şi specialiştii din companiile grupului R22 se aşteaptă ca schimbările să fie ireversibile în multe dintre industrii, comerţul online fiind între ele. Clienţii preferă deja să cumpere online, atunci când acest lucru este posibil, atât din motive de siguranţă, cât şi pentru eficienţă, se mai menţionează în comunicat.
 
"Dacă, în primele luni ale pandemiei, orientarea pe termen scurt a fost cea mai importantă decizie în business pentru a supravieţui, este din ce în ce mai clar că măsurile luate acum şi viziunea pe termen lung vor decide permanent noua ordine în societate şi pe plan economic. Companiile care investesc curajos şi în timp util în transformarea lor digitală vor fi lideri în pieţele lor post-pandemie", a afirmat Sandu Băbăşan CEO Blugento.
 
Grupul polonez R22 a intrat în România în 2018, odată cu o primă investiţie de 1,1 milioane de euro, urmată apoi de o alta, în acelaşi an, în valoare de 5,3 milioane de euro. Grupul polonez şi-a consolidat prezenţa pe piaţa din România prin alte două runde de investiţii în 2019 - una de 4,18 milioane de euro şi alta de 1 milion de euro, ducând valoarea totală a investiţiilor din România la 11,58 milioane de euro.
 
Grupul R22 este un holding de companii de tehnologie cu o creştere dinamică, ce desfăşoară activităţi de afaceri în domenii promiţătoare ale comerţului electronic. Grupul se concentrează pe servicii scalabile oferite pe baza unui model de abonament şi a SaaS (Software as a Service). Operaţiunile de afaceri se desfăşoară ca parte a unui întreg lanţ de valori - de la crearea de soluţii proprii, prin întreţinerea şi dezvoltarea lor tehnologică, până la vânzări complete şi servicii pentru clienţi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4447 / 8077
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...