ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Andrea Orcel, noul şef al UniCredit, reorganizează din nou structura de conducere (Reuters)

29 Iunie 2021   |   Agerpres

În mai, la mai puţin de o lună de la preluarea funcţiei, Orcel a reorganizat structura de conducere a grupului, înlocuind doi şefi care au deţinut funcţii de top sub conducerea fostului director general Jean Pierre Mustier.

 
 
UniCredit SpA va anunţa în următoarele săptămâni noi schimbări la nivelul conducerii superioare, ca parte a planului noului director general, Andrea Orcel, de a reorganiza al doilea grup bancar italian, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
 
În mai, la mai puţin de o lună de la preluarea funcţiei, Orcel a reorganizat structura de conducere a grupului, înlocuind doi şefi care au deţinut funcţii de top sub conducerea fostului director general Jean Pierre Mustier.
 
Un comitet executiv al grupului (GEC), alcătuit din 15 membri, va înlocui actualul comitet executiv de management (EMC) unde sunt 27 de persoane. De asemenea, UniCredit intenţionează să reducă la 15 - 20 cele 44 de comitete existente.
 
"Mi-am petrecut ultimele săptămâni vorbind şi ascultându-i pe angajaţii noştri. Le-am auzit temerile privind complexitatea afacerii noastre... le-am simţit frustrarea privind unele decizii care au fost luate, confuzia privind responsabilităţile şi deficienţele de guvernanţă", a declarat Orcel, într-un mesaj către angajaţi.
 
UniCredit a modificat structura diviziei finanţe şi control, precum şi a subsidiarei Europa Occidentală, numindu-l şef al subsidiarei Italia pe Niccolo Ubertalli, care anterior s-a ocupat de subsidiara Europa de Est, împreună cu Gianfranco Bisagni. Conform structurii precedente, Italia, ca şi Germania şi Austria, făceau parte din subsidiara Europa Occidentală.
 
Sursele susţin că UniCredit face în continuare presiuni pentru schimbări la nivelul conducerii superioare, inclusiv a directorilor care raportează comitetului executiv al grupului. Aceste modificări vor fi anunţate angajaţilor în următoarele săptămâni, adaugă sursele.
 
Un reprezentant al UniCredit nu a dorit să comenteze informaţia.
 
Orcel, fost şef al diviziei de investiţii a grupului bancar elveţian UBS, şi-a adus unii foşti asociaţi, inclusiv pe Fiona Melrose, fost director de strategie la UBS, care este acum responsabilă cu "Strategia şi optimizarea" la UniCredit.
 
Săptămâna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că un alt fost bancher al UBS, Giacomo Marino, se va alătura diviziei "Strategie şi optimizare" de la UniCredit.
 
Orcel ar urma să prezinte anul acesta un nou plan de afaceri, care ar putea include achiziţii şi fuziuni, ca mod de a accelera strategia menită să majoreze profitul UniCredit.
 
Profitul net al băncii italiene în primul trimestru din 2021 a urcat la 887 milioane de euro (1,10 miliarde de dolari), faţă de pierderi de 2,70 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Analiştii se aşteptau la un profit de 396 milioane de euro.
 
Pentru 2021, UniCredit se aşteaptă ca profitul net de bază "să fie în mare parte în linie" cu estimarea precedentă, de peste trei miliarde de euro, în timp ce veniturile ar urma să se situeze la 17,20 miliarde de euro, faţă de un nivel de 17,70 miliarde de euro previzionat anterior.
 
Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.
 
În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3820 / 8279
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...