ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Banca Română de Credite şi Investiţii îşi consolidează echipa de management

12 Iulie 2021   |   Agerpres

"Directoratul BRCI va fi format din 5 membri care vor coordona structuri de risc, structuri comerciale, activităţile de trezorerie şi operaţiunile băncii, alături de Directorul General al BRCI.În acest sens, echipa de conducere a băncii va asigura o mai bună guvernanţă, cumulând mai multe expertize specifice ariilor coordonate", se menţionează în comunicatul BRCI transmis AGERPRES.

 
 
Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) a decis, la un an de la relansarea activităţii, majorarea la cinci a numărului membrilor Directoratului BRCI, cu scopul de a gestiona mai bine procesul de diversificare a portofoliului său de produse, a anunţat luni banca.
 
"Directoratul BRCI va fi format din 5 membri care vor coordona structuri de risc, structuri comerciale, activităţile de trezorerie şi operaţiunile băncii, alături de Directorul General al BRCI.În acest sens, echipa de conducere a băncii va asigura o mai bună guvernanţă, cumulând mai multe expertize specifice ariilor coordonate", se menţionează în comunicatul BRCI transmis AGERPRES.
 
Astfel, Banca Naţională a României (BNR) a aprobat numirea lui Dragoş Călin în funcţia de director general adjunct - Divizia Comercial în cadrul BRCI, precum şi a doi membri adiţionali în cadrul Consiliului de Supraveghere al băncii, în speţă Murali Subramanian, care deţine o expertiză de peste 30 de ani în domeniul bancar, atât în ariile funcţiilor de control (risc, audit), cât şi în cele tranzacţionale - din care peste 24 ani în funcţii de conducere în instituţii precum Citibank, ABN Amro, FIM Bank - şi Pascal Olivier Marclay, care are o experienţă internaţională de 23 de ani în domeniul financiar, Corporate Banking şi Instituţii Financiare, inclusiv 15 ani de experienţă managerială în dezvoltare comercială, creditare şi restructurare credite, făcând parte din echipele unor bănci precum BNP PARIBAS, UBS Switzerland şi UBAF.
 
"Încă de la relansarea activităţii, BRCI şi-a propus să devină un model de bune practici pentru piaţa din România şi considerăm că sunt două modalităţi prin care putem realiza acest lucru: calitatea produselor şi a serviciilor şi calitatea echipei. Eforturile noastre permanente de a răspunde nevoilor şi cerinţelor clienţilor ne ajută să ne îndeplinim ţintele ambiţioase. Calitatea serviciilor BRCI nu poate exista în absenţa unor oameni foarte bine pregătiţi care să le creeze, să le implementeze şi să le dezvolte. Le urăm bun-venit în echipă noilor membri ai conducerii băncii, precum şi noilor colegi şi împreună vom face paşi mici şi siguri pentru a continua trendul ascendent pe care l-am înregistrat în ultima perioadă", a afirmat George Ciobănaşu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Băncii Române de Credite şi Investiţii.
 
În ultimele 18 luni, BRCI şi-a consolidat activitatea, ceea ce a impus creşterea nivelului de competenţe specifice, nu doar la nivelul conducerii executive, ci şi în rândul angajaţilor. În prezent, 80% dintre aceştia provin din mediul bancar şi au, în medie, 15 ani de experienţă în acest domeniu de activitate.
 
Banca Română de Credite şi Investiţii îşi propune să-şi consolideze prezenţa pe piaţa din România, iar printre principalele sale obiective strategice, pentru următorii doi ani, se numără: optimizarea operaţiunilor prin implementarea unor noi instrumente digitale pentru retail, ce vor fi oferite în România şi spaţiul european; optimizarea resurselor umane prin recrutarea unui număr adecvat de specialişti care să contribuie la realizarea noii strategii a băncii; creşterea activităţii pe zona de retail şi IMM.
 
BRCI a funcţionat până la 13 martie 2014 sub numele de ATE Bank România SA şi până în 2006, sub numele de Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă - Mindbank SA. A fost înfiinţată în România în anul 1990, iar la data de 18 decembrie 2013, s-a finalizat şi decontat tranzacţia, în urma căreia Dorinel Umbrărescu a devenit acţionarul majoritar, prin preluarea integrală a participaţiei deţinute de Piraeus Bank SA Grecia. La data de 28 februarie 2020, s-a finalizat şi decontat tranzacţia în urma căreia Gupta Sanjeev a devenit acţionarul majoritar cu o cotă de 99,59%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3594 / 8130
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...