ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contracte pentru gestionarea resurselor de apă, în valoare de 60,5 milioane de euro, au fost semnate marţi

26 Iulie 2022   |   Agerpres

Principalele investiţii vizează reforma Administraţiei Naţionale "Apele Române", pregătirea tehnică a investiţiilor privind infrastructura existentă (diguri, baraje şi acumulări nepermanente), dotarea adecvată a administraţiilor bazinale pentru monitorizarea infrastructurii, prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă (echipamente de monitorizare şi vehicule pentru intervenţii în situaţii de urgenţă).

 
 
Primele contracte de finanţare în valoare de 60,5 milioane de euro au fost semnate, marţi, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru o bună gestionare a resurselor de apă, a anunţat marţi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.
 
"Am semnat astăzi primele contracte de finanţare din PNRR. Vedem în această perioadă de secetă cât de importantă este buna gestionare a resurselor de apă. Investiţiile vor contribui la o mai bună adaptare la schimbările climatice, creşterea siguranţei alimentării cu apă a populaţiei şi reducerea riscului la inundaţii. Prin cele trei contracte semnate cu Administraţia Naţională "Apele Române", în valoare de 60,5 de milioane de euro, vom începe modernizarea sistemului de gospodărire a apelor şi a sistemului de apărare împotriva inundaţiilor", a scris Tanczos pe pagina sa de Facebook.
 
Principalele investiţii vizează reforma Administraţiei Naţionale "Apele Române", pregătirea tehnică a investiţiilor privind infrastructura existentă (diguri, baraje şi acumulări nepermanente), dotarea adecvată a administraţiilor bazinale pentru monitorizarea infrastructurii, prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă (echipamente de monitorizare şi vehicule pentru intervenţii în situaţii de urgenţă).
 
Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, transmis marţi AGERPRES, primul contract de finanţare, de 2,5 milioane de euro, vizează reconfigurarea actualului mecanism economic al ANAR, în vederea asigurării modernizării şi întreţinerii sistemului naţional de gospodărire a apelor, precum şi a implementării corespunzătoare a Directivei-cadru privind apa şi a Directivei privind inundaţiile.
 
Cel de-al doilea contract de finanţare vizează lucrări de intervenţie la infrastructura existentă precum diguri, baraje şi acumulări nepermanente. Pentru aceste investiţii, în această primă etapă se finanţează: studii de fezabilitate pentru cei 510 km de diguri prevăzuţi în PNRR; 30 de documentaţii tehnice pentru 30 baraje hidrotehnice; 20 de documentaţii tehnice pentru 20 de acumulări nepermanente pentru combaterea inundaţiilor.
 
Valoarea acestui contract, reprezentând faza de proiectare, este de 23 milioane de euro din alocarea totală de 386,5 milioane de euro, aferentă investiţiei 4.
 
Contractul cu numărul 3 constă în dotarea adecvată a administraţiilor bazinale pentru monitorizarea infrastructurii, prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, pentru aceste dotări fiind alocată suma de 35 milioane de euro. Această investiţie propune echiparea a 11 administraţii bazinale cu trei categorii mari de dotări necesare pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă: echipamente de investigare şi monitorizare a stării infrastructurii de apărare (Unmaned aerial vehicles (UAV) dotate cu echipamente LIDAR/FLIR, MULTISPECTRU şi alţi senzori, inclusiv training, echipament pentru tomografia digurilor - geoelectrorezistiv/georadar, inclusiv training); vehicule pentru intervenţii în situaţii de urgenţă (cu utilaje pentru acces şi intervenţie în teren accidentat şi şenilate amfibii pentru acces şi transportul sacilor / digurilor mobile în zone greu accesibile); echipamente hardware şi software necesare pentru procesarea, stocarea şi analiza datelor culese de echipamentele de investigare şi monitorizare a stării infrastructurii de apărare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1722 / 8077
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...