ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

HeidelbergCement va ieşi de pe cinci pieţe, începând din prima jumătate a acestui an. Toate activele sunt analizate

09 Februarie 2021   |   Agerpres

"Am decis să trecem într-o treaptă de viteză superioară. Iar acest lucru se întâmplă mai repede decât am preconizat iniţial", a spus Dominik von Achten în primul său interviu cu presa internaţională de la numirea sa în fruntea HeidelbergCement, în urmă cu un an.

 
 
Producătorul german de ciment HeidelbergCement a identificat cinci active pe care le va vinde în procesul de restructurare a afacerilor, a declarat marţi directorul său general Dominik von Achten, în condiţiile în care al doilea producător mondial de ciment trece la o nouă fază în planul său de îmbunătăţire a marjelor de profit, transmite Reuters.
 
"Am decis să trecem într-o treaptă de viteză superioară. Iar acest lucru se întâmplă mai repede decât am preconizat iniţial", a spus Dominik von Achten în primul său interviu cu presa internaţională de la numirea sa în fruntea HeidelbergCement, în urmă cu un an.
 
Dominik von Achten a precizat că prima dintre aceste vânzări ar urma să aibă loc în prima jumătate a acestui an. Şeful de la HeidelbergCement a refuzat să spună care dintre cele 50 de ţări în care compania operează vor fi afectate sau care este preţul pe care speră să îl strângă de pe urma vânzărilor.
 
Firma Brokerage Mainfirst a estimat că valoarea activelor slabe ale grupului HeidelbergCement se ridică la 2,5 miliarde de euro.
 
"Nu există vaci sacre. Toate activele sunt analizate", a spus Dominik von Achten, adăugând însă că există unele pieţe "solide" de pe care grupul nu va ieşi, dând drept exemplu piaţa nord-europeană.
 
Întrebat despre o posibilă ieşire de pe piaţa din Indonezia, care potrivit analiştilor de la Berenberg ar putea fi una dintre pieţele de pe care grupul HeidelbergCement va ieşi, von Achten a spus: "Indonezia este şi ea o piaţă importantă pentru noi. Fără îndoială." HeidelbergCement are o participaţie de 51% la compania Indocement.
 
Grupul german, care este prezent pe pieţele din Europa, Asia şi cele două Americi, a anunţat în trecut că afacerile sale din America de Nord înregistrează performanţe slabe, ceea ce a determinat compania să lanseze un plan de îmbunătăţire a marjelor, care potrivit lui von Achten este în plină derulare. Potrivit CEO-ului, grupul este concentrat pe creşterea productivităţii activelor neperformante, care variază de la fabrici de betoane şi până la fabrici de ciment, sau pe vânzarea lor.
 
HeidelbergCement şi-a revenit rapid după criza coronavirusului care a paralizat activitatea de construcţii la nivel global în cursul anului trecut. Von Achten a spus că acum compania pe care o conduce gestionează situaţia şi nu se aşteaptă ca pandemia să aibă un impact semnificativ asupra facilităţilor sale.
 
HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement. HeidelbergCement România S.A. deţine trei fabrici de ciment, situate la Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 21 staţii de betoane, 8 cariere şi 5 balastiere de agregate, iar investiţiile realizate în România depăşesc 520 de milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4696 / 8279
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...