ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reuters: Doi acţionari ai Generali prezintă în februarie un nou plan de afaceri şi un candidat pentru funcţia de director general

14 Ianuarie 2022   |   AGERPRES

Conform planului strategic pe trei ani care s-a încheiat în 2021, Generali a alocat până la patru miliarde de euro pentru M&A.

 
 
Acţionarii Generali SpA Francesco Gaetano Caltagirone şi Leonardo Del Vecchio ar urma să prezinte în februarie un nou plan de afaceri şi un candidat alternativ pentru funcţia de director general al celei mai mari companii de asigurări din Italia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Joi, Generali a informat că directorul Caltagirone a demisionat din Consiliul de Administraţie din cauza disensiunilor dintre principalii acţionari privind reînnoirea mandatului directorului general Philippe Donnet.

Alte surse au declarat că acordul între acţionarii Generali rămâne intact după demisia lui Francesco Gaetano Caltagirone. Acesta este al doilea mare investitor în Generali, cu o participaţie de 8,04%.


În septembrie, Caltagirone a încheiat un acord cu al treilea mare acţionar al Generali, miliardarul Leonardo Del Vecchio, şi cu un acţionar mai mic, CRT, pentru a se opune renumirii lui Philippe Donnet.

Donnet este sprijinit de principalul investitor al Generali - Mediobanca - şi de majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie.

De la numirea sa la conducerea Generali, în 2016, francezul Philippe Donnet a consolidat finanţele grupului italian de asigurări, a redus costurile şi a extins operaţiunile de pe zonele de produse mai profitabile.

În noiembrie, Generali a raportat un profit peste estimări în primele nouă luni din 2021, pe fondul evoluţiilor bune în domeniul asigurărilor de viaţă şi al gestionării de active, şi a anunţat că a pregătit un miliard de euro pentru oportunităţi de fuziuni şi achiziţii (M&A).

Conform planului strategic pe trei ani care s-a încheiat în 2021, Generali a alocat până la patru miliarde de euro pentru M&A. A treia companie de asigurări din Europa a efectuat deja o serie de achiziţii în Grecia, Portugalia şi în Europa de Est. Recent, Generali şi-a asigurat o participaţie majoritară în Cattolica, prin oferta de preluare în valoare de 1,17 miliarde de euro pentru rivalul mai mic, în ideea de a-şi consolida şi mai mult poziţia de lider pe piaţa din Italia.

Generali a înregistrat în primele nouă luni din 2021 un profit de 2,25 miliarde de euro, în creştere cu 74% faţă de perioada similară din 2020 şi peste estimările analiştilor, de 2,13 miliarde de euro.

"În timp ce afacerile din domeniul asigurărilor de viaţă şi al gestionării de active au avut o evoluţie bună, divizia de asigurări generale s-a dovedit rezilientă în pofida impactului solicitărilor de despăgubiri pentru catastrofe natural", se arată în comunicatul Generali.

Generali a înregistrat în primele nouă luni din 2021 un profit operaţional de 4,4 miliarde de euro, în creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2020 şi peste estimările analiştilor.

Rata solvabilităţii, care măsoară soliditatea financiară a companiei, a urcat la 233% la 8 noiembrie 2021, de la 231% la 31 iulie 2021 şi 224% la finalul lui 2020.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2803 / 8307
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...