ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cadariu: România poate deveni o destinaţie ecoturistică importantă pe plan european

30 Iunie 2022   |   Agerpres

Acesta a participat la conferinţa organizată de Ambasada Austriei şi Advantage Austria, Secţia Comercială Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia de Ecoturism din România (AER) şi cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), informează un comunicat al MAT, remis joi AGERPRES.

 
 
România poate deveni o destinaţie ecoturistică importantă pe plan european, la nivel de ţară existând Strategia Naţională pentru Ecoturism, a cărei viziune cuprinde dezvoltarea şi promovarea unei reţele de destinaţii ecoturistice pe plan naţional şi internaţional, fapt ce aduce şi o îmbunătăţire a vieţii comunităţilor locale, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
 
Acesta a participat la conferinţa organizată de Ambasada Austriei şi Advantage Austria, Secţia Comercială Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia de Ecoturism din România (AER) şi cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), informează un comunicat al MAT, remis joi AGERPRES.
 
"România poate deveni o destinaţie ecoturistică importantă pe plan european! La nivel de ţară, există Strategia Naţională pentru Ecoturism, a cărei viziune cuprinde dezvoltarea şi promovarea unei reţele de destinaţii ecoturistice pe plan naţional şi internaţional, fapt ce aduce şi o îmbunătăţire a vieţii comunităţilor locale. Planul de acţiuni, în curs de realizare, va urmări aceste obiective, precum şi conservarea resurselor naturale şi culturale. Mai mult, România este prima ţară care a adoptat Standardul European de Certificare în Ecoturism. Acest sistem voluntar aduce o serie de beneficii destinaţiilor care au obţinut certificarea, care se referă inclusiv la oportunităţi de finanţare", a spus Constantin-Daniel Cadariu.
 
Principala temă de discuţie în cadrul conferinţei a fost potenţialul de dezvoltare al ecoturismului în România, pe fundalul existenţei unui cadru legislativ, dar şi a unor politici ţintite apreciate la nivelul Comisiei Europene.
 
"Prin iniţiativa economică ReFocus Austria, Guvernul federal austriac doreşte să consolideze relaţiile economice cu ţările partenere, cum ar fi România. Un accent al Refocus Austria se pune pe teme precum durabilitate şi turism. Austria este cunoscută la nivel mondial ca destinaţie eco-prietenoasă şi durabilă şi oferă în acest domeniu mult know-how. Prin Conferinţa de Ecoturism ReFocus Austria de la Zăbala, actorii austrieci şi români din domeniul ecoturismului au reuşit, cu succes, să facă schimb de experienţă şi să se conecteze. Un lucru este clar: turismul viitorului trebuie să fie sustenabil!", a declarat Adelheid Folie, ambasador al Republicii Austria în România.
 
La rândul său, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Austria, a subliniat că acest tip de acţiune inclusivă prin care se unesc forţele pentru a ajuta dezvoltarea ecoturismului, dar şi a turismului, în general, din România, prin transferul de expertiză austriacă şi schimb de bune practici, constituie un prim pas important în direcţia unei cooperări sectoriale aprofundate la nivelul relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.
 
"Turismul şi temele legate de sustenabilitatea în turism sunt priorităţi ale dialogului politico-diplomatic cu Austria, iar sarcina noastră - şi, în acelaşi timp, obiectivul nostru - este să identificăm structuri şi mecanisme bilaterale dinamice prin care această cooperare sectorială să poată fi extinsă şi dezvoltată în viitor", a subliniat Emil Hurezeanu.
 
Potrivit lui Gerd Bommer, consilierul comercial al Ambasadei Republicii Austria în România, conferinţa a reunit mulţi profesionişti în domeniul ecoturismului din România, precum şi experţi austrieci, cu scopul de a face schimb de opinii, de a transfera know-how, de a crea conexiuni, precum şi de a evalua potenţialul acestui sector.
 
"Sperăm să putem impulsiona noi iniţiative şi, astfel, să fim martori la dezvoltarea unor proiecte de amploare în România, precum şi la o poziţionare tot mai puternică, la nivel internaţional, a brandului turismului românesc. Mai mult, în opinia mea, societatea şi turistul acordă o atenţie tot mai mare protejării mediului, iar România are un potenţial enorm în ecoturism. Astfel, frumuseţea naturii poate fi accesibilă într-un mod durabil", a susţinut Gerd Bommer.
 
În marja evenimentului, MAT a organizat un infotrip pentru 9 jurnalişti şi bloggeri austrieci. Călătoria a durat o săptămână (20-26 iunie), incluzând şi participarea la conferinţă. Printre destinaţiile şi obiectivele vizitate sunt menţionate domeniul Mikes din Zăbala, Cristian, Rupea, Viscri, Salina Turda şi Muzeul Astra din Sibiu.
 
Invitaţii au putut participa şi la premiera piesei "Moartea Regelui" (E. Ionesco), în cadrul deschiderii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).
 
Acţiunea a beneficiat de susţinerea Ambasadei României în Republica Austria, a Consiliului Judeţean Sibiu, Asociaţiilor de Turism din Sibiu şi Braşov şi, nu în ultimul rând, a Consulatului Onorific al Austriei în Timişoara.
 
"Austria poate deveni o piaţă importantă în ceea ce priveşte furnizarea de turişti pentru România, fiind în primul rând o destinaţie de proximitate. Ţara noastră este deschisă iubitorilor de natură, celor care caută turismul de sănătate, dar şi pentru cei care vor să descopere viaţa la ţară, cultura, natura şi autenticitatea", a adăugat ministrul Cadariu.
 
În acest sens, jurnaliştii şi bloggerii care au efectuat vizita de lucru vor fi veritabili multiplicatori de mesaj, impulsionând evoluţia cererii şi circulaţiei turistice. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3213 / 8966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...