ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Samoilă (One United Properties): În munca hibridă, nu e fezabil să stai 2 ore pe drum pentru 2 ore la birou

25 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Directorul financiar al One United Properties a menţionat că alte două tendinţe pe piaţa de birouri sunt concentrarea pe birouri cu densitate mică de angajaţi şi ocuparea clădirilor cu sisteme performante de ventilaţie.

 
 
Companiile manifestă în prezent o tendinţă clară de a ocupa clădiri de birouri în zone mai centrale decât până acum, pentru a fi mai aproape de locuinţele angajaţilor, deoarece în modelul de muncă hibrid actual nu mai este fezabil pentru angajat să petreacă o oră în trafic la dus, apoi o oră la întors, iar la birou să muncească 2 ore, a declarat, joi, directorul financiar al One United Properties, Cosmin Samoilă, într-o dezbatere despre viitorul pieţei muncii.
 
"Sunt tendinţe foarte clare de a se merge spre zone mai centrale de birouri, asta pentru că în acest mod de lucru hibrid, dacă înainte mergeai la birou şi erai acolo 8-10 ore, poate puteai să investeşti o oră dus şi o oră întors, însă acum, într-un sistem hibrid, dacă ai nevoie să te duci doar o oră-două pe zi la birou, pentru o şedinţă sau pentru un proiect anume, deja nu mai e fezabil să fii o oră pe drum dus şi o oră pe drum la întors doar ca să stai la birou 2 ore. Şi atunci există şi această tendinţă de a se merge spre clădiri amplasate mult mai aproape de locul unde angajaţii locuiesc", a afirmat Cosmin Samoilă.
 
Directorul financiar al One United Properties a menţionat că alte două tendinţe pe piaţa de birouri sunt concentrarea pe birouri cu densitate mică de angajaţi şi ocuparea clădirilor cu sisteme performante de ventilaţie.
 
"În acelaşi timp, la partea de birouri există o migrare şi o tendinţă de migrare a angajaţilor şi a organizaţiilor către clădiri de birouri mai noi şi mai moderne. Aici observăm că există un interes extrem de mare pentru sisteme care ajută componenta sanitară a lucrului de la birou - practic sistemele de ventilaţie, foarte multe organizaţii acum sunt foarte interesate de parametri aerului în zona de lucru. Şi sunt interesate de circulaţia în interiorul clădirilor, prin care organizaţiile vor să se asigure, în caz că sunt diverse riscuri epidemiologice, acestea nu se transmit destul de uşor şi există o barieră tehnologică prin care se opreşte transmiterea acestora. Chiar dacă nu este o barieră bullet-proof, cel puţin o parte din transmitere poate fi stopată în acest fel. În acelaşi timp, este un interes foarte mare ca angajaţii să fie cu o densitate mai mică, să nu mai existe această apropiere şi densitatea angajaţilor trebuie să scadă. Este o tendinţă universal-valabilă pe care am observat-o la toate organizaţiile care îşi caută spaţii de birouri", a precizat Claudiu Samoilă, într-o videoconferinţă organizată de Deloitte România şi de Ziarul Financiar.
 
În ceea ce priveşte evoluţiile de pe piaţa rezidenţială, reprezentantul companiei imobiliare a arătat că trendul actual este de a adapta locuinţa la un spaţiu de lucru.
 
"Mixul dintre acasă şi birou este un subiect de maximă actualitate. Vedem că, faţă de perioada pre-pandemică, atunci când focusul, atât al organizaţiilor, cât şi al angajaţilor, era să transforme spaţiul de la birou cât mai prietenos, pentru a te simţi la birou cât mai acasă, cu săli de jocuri, cu diverse beneficii, cu foarte multe discuţii despre cum să fie grădiniţa şi creşa aproape de birou, acum, în perioada pandemică, ne aflăm într-un trend exact invers acelui trend, în sensul în care acum începi să-ţi transformi casa într-un mic birou şi să te simţi acasă foarte confortabil pentru a lucra", a explicat Cosmin Samoilă.
 
Acesta a subliniat că mulţi cumpărători de locuinţe îşi doresc ca aceasta să aibă o cameră în plus, destinată muncii de acasă.
 
"Într-adevăr, abordarea este foarte diferită: pe segmentul rezidenţial, dacă vorbim de acasă, de case, tendinţa de modificare a spaţiului locativ într-un spaţiu de lucru este foarte pronunţată. Vorbim aici de la o adaptare care poate ţine de la 2-3 metri pătraţi, în care doar îţi amenajezi o masă şi un scaun de unde poţi să lucrezi, până la adaptarea unei camere întregi unde să-ţi creezi un birou cu toate facilităţile, cu sisteme de imprimare, sisteme de videoconferinţă, cu tot confortul pe care l-ai avea şi la biroul fizic. (...) Observăm foarte mult necesitatea de a avea încă o cameră, adică sunt foarte mulţi clienţi care sunt foarte focusaţi să aibă încă o cameră. Este foarte clar că această încă o cameră este de fapt un spaţiu de lucru, care a apărut ca necesitate în această perioadă", a încheiat directorul financiar al One United Properties. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4681 / 8912
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...