ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC ...

Munca sa de până acum a implicat foarte multe proiecte importante. Este de părere că tocmai aceste ...

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în ...

Alina Tugearu a fost, de asemenea, inclusă pe lista scurtă pentru premiul Practicianul anului în România, ...

SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma ...

Programul de premii de înaltă reputație derulat de Managing IP este unul dintre cele mai importante ...

Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”

Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”Cred că este cu adevărat spectaculoasă capacitatea de a fi constant ancorat în realitate, de a învăța lucruri noi în fiecare zi și de a inspira și modela în echipa ta leaderii care vor duce organizația la nivelul următor”

Pentru Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department | Banca Transilvania, noțiunea de carieră nu reprezintă ceva static ori linear. Și-a dorit întotdeauna să își îmbogățească gama de experiențe și a căutat să găsească noi  utilizări pentru expertiza acumulată anterior.  „Afirmația care s-a potrivit în cazul meu, este acea conform căreia cele mai bune rezultate se arată la convergența unor discipline și domenii variate de activitate. Pot spune că sunt permanent în căutarea unei perspective dialectice asupra realității înconjurătoare”, punctează interlocutorul BizLawyer. În acest moment, Mihai Rotaru este coordonatorul Departamentului Consultanță Juridică din Banca Transilvania și președinte al Asociației Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar.  Poziția pe care o ocupă vine după un parcurs academic extraordinar și un drum profesional construit prin multă muncă și implicare în proiecte cu relevanță majoră în industria în care activează.

Ștefania Enache

PNSA

Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”

Echipa de M&A a SAA este alcătuită din 12 membri, cu grade diferite de senioritate. Din echipă fac parte doi parteneri: Silviu Stratulat (Managing Partner și coordonatorul principal al tuturor tranzacțiilor de M&A din cadrul SAA) și Cristina Man (coordonator al tranzacțiilor de M&A, cu precădere din zona de Tehnologie); un Counsel: Raluca Gabor – coordonator, în special, al tranzacțiilor de M&A din sectorul Energie; un Managing Associate – Adrian Hlistei – Mureșan; un Senior Associate – Amanda Csaki; și șapte Associates.

Investitorii manifestă o oarecare prudență, începând cu anul 2023, în ceea ce  privește demararea și implementarea tranzacțiilor.  Avocații firmei Stratulat Albulescu & Asociații (SAA) sunt de părere că tendința aceasta se va menține și în 2024.  Pe piața de M&A, numărul tranzacțiilor a scăzut, dar valoarea proiectelor de fuziuni și achiziții derulate este mult mai mare, iar lucru acesta dă impresia unei piețe extrem de dinamice.  Din punctul de vedere al avocaților, printre factorii de luat în calcul în următoarea perioadă se numără restricțiile din ce în ce mai accentuate privind investițiile străine directe și cerințele legale de autorizare aferente, politica globală și mediul economic global încă fragil, dar și circumstanțele legate de anul electoral, ce pot duce la instabilitate politică și fiscală în piața locală. În ciuda contextului destul de schimbător, la nivelul firmei Stratulat Albulescu s-a înregistrat o creștere semnificativă a tranzacțiilor de M&A în sectorul energiei. Totodată, se observă păstrarea unui volum constant în sectorul de IT.

Ștefania Enache

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”

Ștefania Enache

Alexia Rizoiu este unul dintre studenții Facultății de Drept din cadrul Universității din București care beneficiază de bursă de merit.


      Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România

      Ștefania Enache

      Instabilitatea geo-politică va genera, în continuare, provocări pe piața locală de fuziuni și achiziții.


          De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice

          Ștefania Enache

          Decizia Dianei Maria Gogoașă de a opta pentru admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București a fost una foarte atent cântărită.



              Ascunde Reclama

              Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania

              De vorbă cu Emanuela Mazilu - Merer, Head of legal, regulatory and public affairs - MOL Romania, profesionistul care vrea să contribuie la dezvoltarea comunității juridice prin mentorat și implicare în proiecte sociale | Motivația mea continuă este „alimentată” de bucuria de a naviga în lumea juridică și de a obține rezultate favorabile. Mă ghidează onestitatea, integritatea, profesionalismul și angajamentul față de compania și echipele cu care lucrez

              Ștefania Enache

              Emanuela Mazilu- Merer, Head of legal, regulatory and public affairs | MOL Romania, a fost pasionată dintotdeauna de lumea juridică.


                  Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania

                  De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”

                  Ștefania Enache

                  Profesioniștii din domeniul juridic au un rol major în cotidianul de astăzi, fiind „componente” importante ale mecanismului care menține echilibrul și ordinea în societate.


                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerThe Legal 500 EMEA, ediția 2024 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP și Filip & Company sunt pe podium, iar PNSA, Schoenherr, RTPR, CMS și ZRVP sunt în prima bandă în mai multe arii de practică. Foarte multe nume noi printre avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ‘Rising Stars’

                      M. T.

                      Firmele de avocatură locale independente domină și anul acesta topurile întocmite de Legal 500, clasându-se pe primul loc în mai multe arii de practică monitorizate de ghidul juridic internațional.


                          Kinstellar preia operațiunile Noerr din Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia

                          BizLawyer

                          Noerr si Kinstellar anuntă ca operatiunile Noerr din Bucuresti, Budapesta, Bratislava si Praga vor fi transferate catre Kinstellar.


                              Promovări în echipa Filip & Company: Rebecca Marina devine counsel, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Cristina Filip, managing partner: Aceste promovări reflectă planurile noastre de creștere și respectă interesele pe termen lung ale firmei noastre ca întreg

                              BizLawyer

                              Filip & Company promovează un counsel și trei senior associates în această primăvară.


                                  Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLMG Life Sciences Awards EMEA 2024: Cinci avocați români de la Mușat & Asociații, Popescu & Asociații și Wolf Theiss, nominalizați la titlul de ”Avocatul anului” la nivel european. Un Legal Manager din București este pe lista scurtă la categoria ”General Counsel of the Year”, iar cinci case de avocați se luptă pentru titlul de ”Cea mai bună firmă a anului” din România

                                  M. T.

                                  Cinci avocați români au fost nominalizați la categoria „Avocatul Anului” la nivel european în cadrul premiilor LMG Life Sciences Awards EMEA 2024, iar cinci case de avocați de pe piața locală sunt pe lista scurtă din care a fi aleasă ”Firma de avocatură a anului în România” în acest domeniu de practică.


                                       


                                      Ascunde Reclama

                                      Expats
                                      Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                                      Ștefania Enache | 08-03-2023

                                      Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                                      Avocati din tara
                                      Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă poloneză
                                      Ștefania Enache | 26-10-2023

                                      Loredana Coraș este de câteva luni Legal Expert în cadrul PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, care în momentul de față pune în aplicare o strategie ambițioasă de extindere în Europa, fiind prezentă de scurt timp și în România.Înainte de a activa în cadrul acestei companii, Loredana a avut mai multe experiențe profesionale care au ajutat-o să se dezvolte.Parcursul său către domeniul juridic nu a fost o întâmplare, ci o alegere foarte bine cumpănită

                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est
                                      R. T. | 28-08-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                                      Ștefania Enache | 12-03-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Hațegan Attorneys derulează, de la Timișoara, proiecte în toată România și la nivel internațional. Ioana Hațegan, Managing Partner: Noi putem face echipă cu colegi din 160 de țări, dacă e nevoie. Suntem constant parte din proiecte care se derulează în patru-cinci țări
                                      Ștefania Enache | 20-02-2023
                                      Avocatura in lume
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLeague Tables of Legal Advisors MergerMarket Q1-Q3 | Piața tranzacțiilor dă puține semne că ar ieși din stagnare, după primele nouă luni. Companiile apelează la dezinvestiri și separări pentru a obține capital, ceea ce oferă firmelor de private equity numeroase oportunități. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa, Schoenherr – pe primul loc în CEE
                                      Maria Theodoru | 10-12-2023

                                      După o scurtă revenire în al doilea trimestru, activitatea de fuziuni și achiziții din al treilea trimestru în regiunea EMEA a scăzut la cel mai mic nivel din 2003 încoace, înregistrând tranzacții în valoare de doar 155 de miliarde de dolari

                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDin culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
                                      R. T. & B. A. | 10-12-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerPlățile efectuate de statul român în arbitrajul ICSID cerut de Aderlyne Limited, investitor în proiecte de energie solară în România, vor depăși un milion de euro anul acesta. Cât a fost factura finală, anul trecut și ce onorarii primește consorțiul ales să apere România în litigiul arbitral care a demarat în iunie, după alegerea arbitrilor
                                      Maria Theodoru | 26-11-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerRăzvan Dincă & Asociații câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2023 desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmei și coordonatorul acesteia
                                      Maria Theodoru | 01-11-2023
                                       

                                      AVOCAŢI DE TOP

                                      Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                                       
                                      Citeste pe SeeNews Digital Network
                                      • BizBanker

                                      • BizLeader

                                          in curand...
                                      • SeeNews

                                        in curand...