- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (77341)
- 2. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (76661)
- 3. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (74903)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (72070)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (57286)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (55529)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (51544)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (47776)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (47590)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (46178)

Cum se desfășoară programul de internship organizat de SIMION & BACIU pentru ...Din discuțiile purtate atât cu studenții care s-au alăturat firmei în stagiul de practică, cât și cu ... „The Lawyer European Awards 2023” | Popescu & Asociații, singura firmă ...„The Lawyer European Awards 2023” | Popescu & Asociații, singura firmă independentă locală aflată pe ... Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii ...Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe ... NNDKP, desemnată Firma Anului în România în Dispute Fiscale de către International Tax Review. Distincția confirmă încă o dată rezultatele excepționale obținute de consultanții fiscali și de avocații NNDKP din cadrul CELF pe parcursul ultimului an![]() Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a fost desemnată Firma Anului în România în Dispute Fiscale, în cadrul ediției 2023 a premiilor ITR EMEA Tax Awards, acordate de publicația International Tax Review. Cea de-a 18-a ediție a premiilor recunoaște activitatea inovatoare, performanța și impactul asupra dezvoltării pieței internaționale de profil ale celor mai puternice echipe de experți în domeniile fiscalității, litigiilor fiscale și prețurilor de transfer, din 34 de jurisdicții din întreaga regiune. Premiul acordat NNDKP reprezintă recunoașterea internațională a performanței, profesionalismului și rezultatelor obținute de Centrul de Excelență în Litigii Fiscale al NNDKP (NNDKP CELF). Înființat în 2019, NNDKP CELF oferă servicii integrate clienților încă din stadiul incipient al unei dispute fiscale, pe tot parcursul acesteia, inclusiv în cadrul litigiilor în fața instanțelor române și internaționale, combinând experiența, abilitățile tehnice și perspectiva consultanților fiscali și a avocaților specializați în litigii fiscale. BizLawyer
|
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|

Cum te poți alătura firmei Mitel & Asociații ca tânăr stagiar și ce te așteaptă după | Magda Dima, Partener: ”Vrem să atragem jucători de echipă determinați și pasionați, viitori profesioniști ai Dreptului compatibili cu cerințele, standardele și principiile societății. Ne dorim alături avocați deschiși, care se pot adapta la situații neprevăzute, sunt proactivi, competitivi și conștienți de responsabilitatea pe care o au față de clienți”
Tinerii aflați pe punctul de a accesa piața muncii au nevoie de sprijin pentru a putea porni cu dreptul în carieră.

Activitate în creștere pe aspecte de conformitate în practica de Capital Markets a biroului Schoenherr din București. Clienții cu ponderea cea mai mare în această arie sunt emitenții, intermediarii și administratorii de fonduri de investiții | Narcisa Oprea (Partener): Nu există perioadă în care să nu avem discuții cu unul sau mai mulți clienți care iau în calcul oportunitatea listării. Cel mai relevant factor care îi determină uneori pe antreprenori să amâne perspectiva listării rezidă în diferența de percepție cu privire la valoarea business-ului existentă între acționarul majoritar și investitorii calificați cu care se inițiază un dialog preliminar
Practica de Capital Markets din cadrul firmei Schoenherr și Asociații SCA înregistrează, în ultima perioadă, o creștere a volumului de activitate pe aspecte de conformitate, fie că este vorba despre entități autorizate de ASF, fie că este vorba despre emitenți listați.

Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei KPMG Legal și cum sunt integrați nou-veniții. Firma alocă fiecărui stagiar o persoană dedicată, responsabilă cu formarea individuală și asigură mai multe etape de pregătire, într-un program customizat pe nevoile fiecăruia | Laura Toncescu, Head of KPMG Legal: Ne menținem pe o linie ascendentă în ceea ce privește dezvoltarea constantă cu oameni de calitate, cât și cu tranzacții din cele mai diverse și semnificative
Pentru companiile din România, pregătirea viitorilor specialiști a devenit o obișnuință.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Noi avocați colaboratori coordonatori în cadrul PNSA. Alexandru Stan și Răzvan Alexandru Popa fac un pas înainte în carieră
Popovici Nițu Stoica & Asociații a anunțat azi promovarea lui Alexandru Stan (Arbitraj Internațional; Drept Societar & Comercial) și a lui Răzvan Alexandru Popa (Litigii; Restructurare & Insolvență; Taxe) în poziţii de Avocaţi Colaboratori Coordonatori.

Promovări în prima linie la Wolf Theiss | Adelina Iftime-Blăgean, coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii în cadrul biroului din Bucureşti, intră în rândul partenerilor. Promovarea nu reprezintă doar o recunoaștere la nivel personal, ci onorează și efortul colectiv al echipei locale
Wolf Theiss a anunțat o rundă de promovări în care șase avocați din Belgrad, Bratislava, București, Viena și Varșovia au făcut un pas înainte în carieră, devenind parteneri.

Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice” | Curs online, în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie
Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.
.jpg)
Saga ‘Micula vs Statul român - partea întâi’, a ajuns la final | Tribunalul arbitral a declarat închisă procedura cererii de interpretare a hotărârii arbitrale pronunțată în litigiul ICSID - ARB ̸ 05 ̸ 20. Frații Micula nu recunosc respectarea integrală a acesteia și cer executarea silită a României în SUA pentru cca. 100 milioane USD. Ce avocați au fost în acest arbitraj și ce onorarii au primit
Ultima etapă a arbitrajului desfășurat la Curtea de Arbitraj Internaţional a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID), în care frații Micula contestă respectarea de către statul român a hotărârii arbitrale pronunțată în litigiul ARB/05/20 a ajuns la final.
.jpg)
Asocierea firmelor de avocați care apără România în arbitrajul ICSID inițiat de Clara Petroleum va primi anul acesta 841.259 E. Onorarii între 100 și 180 E ̸ oră ̸ om în litigiul arbitral generat de un acord de concesiune petrolieră încheiat cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale
Statul român a achitat anul trecut facturi de 175 429,80 lei pentru serviciile avocațiale asigurate de firmele de avocați care asigură apărarea în litigiul arbitral ARB/22/10 – Clara Petroleum Ltd împotriva României.

‘Leading lawyers’ in Romania | RTPR, TZA, NNDKP și PNSA au cei mai mulți avocaţi recomandaţi de IFLR 1000, ediția 2023. Ce firme sunt recomandate în practicile de M&A, Banking & Finance, Capital markets și Project development
84 din cei 190 de avocați considerați a fi cei mai buni de pe piața locală (Market Leader, Highly regarded, Notable practitioner, Rising star partner, Rising star, Expert consultant sau Women Leaders) de către ghidul juridic internațional IFLR 1000, în ediția dată publicității zilele trecute, aparțin firmelor Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR - 17 avocați), Țuca Zbârcea & Asociații (TZA - 17 avocați), Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP - 13 avocați), Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA - 12 avocați), Dentons (10 avocați), CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang (CMS – 8 avocați) și și Clifford Chance Badea (CCB – 7 avocați).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”

Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est

Unele dintre cele mai puternice firme de avocatură de business la nivel global, active și la București, au fost implicate în tranzacții de miliarde de dolari în primele șase luni ale anului 2023, arată date compilate de BizLawyer din ultimul studiu al grupului media Mergermarket, referitoare la piața tranzațiilor și activitatea firmelor de avocați. Potrivit cifrelor Mergermarket, în T2 2023 au fost anunțate 8.842 de tranzacții de fuziuni și achiziții la nivel global, ceea ce reprezintă o scădere de 15,3% de la un trimestru la altul



NNDKP anunță formarea Alianței Juridice a celor Trei Mări alături de societăți de avocatură de top din regiune

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) anunță formarea Alianței Juridice a celor Trei Mări, un grup ce reunește societăți de avocatură de top din fiecare dintre țările participante la Inițiativa celor Trei Mări (I3M), cu scopul de a oferi sprijin juridic I3M și de a răspunde nevoilor clienților în raport cu această Inițiativă



NNDKP named Romania Tax Disputes Firm of the Year by International Tax Review
Prolemn: 30pct decrease in production in the wood industry induces a 1pct decline in GDP
EBBRD downgrades estimates of Romanian economy in 2023, 2024
Power distribution system under pressure due to rising number of prosumers (ANRE vice-president)
US ambassador: Romania to join Visa Waiver Program in early 2025
EnergMin Burduja: Parliament might pass offshore wind energy bill in December
New Managing Associates at PNSA
Wholesale trade up by 3.2% in the first seven months (gross series)
Competition Council: Unannounced inspections of Enel group companies for possible abuse of dominant position
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...