ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai ...

Aflată într-un moment extrem de impotant pentru viitorul său profesional, Alexandra este de părere că ...

Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2024 | ...

WTR 1000 este singurul ghid dedicat exclusiv identificării celor mai buni furnizori de servicii juridice în ...

După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva ...

Filonul principal și strategic al firmei este dat de Finanțări, Restructurări, Corporate ...

Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa

Avocații Clifford Chance au fost implicați pe tot parcursul procesului, având printre atribuții acordarea de consultanță multijurisdicțională și revizuirea prospectului de emisiune.

O echipă multijurisdicțională Clifford Chance coordonată de biroul de la București a asistat băncile aranjoare Citi, Erste, HSBC, JP Morgan și Société Générale în cea mai recentă ieșire a statului român pe piețele externe cu două emisiuni de obligațiuni în valoare totală de 4 miliarde Euro. Pe lângă tranșa de obligațiuni convenționale în valoare de 2 miliarde Euro, cu maturitate în 2031, România a inaugurat programul Cadru de Obligațiuni Verzi cu o primă tranșă de titluri scadente în 2036, care a atras 2 miliarde de Euro. Cadrul Obligațiunilor Verzi al României a fost elaborat de Ministerul Finanțelor cu asistență tehnică din partea Băncii Mondiale și consultanță externă primită de la băncile de investiții Citibank și HSBC. Avocații Clifford Chance au fost implicați pe tot parcursul procesului, având printre atribuții acordarea de consultanță multijurisdicțională și revizuirea prospectului de emisiune.

BizLawyer

PNSA

CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)

Dincolo de interesul legal al clientului care trebuie apărat prin toate mijloacele prevăzute de lege, CMS urmărește protejarea valorilor și a principiilor constituționale și își propune să contribuie în mod constant la reglarea cadrului normativ astfel încât acesta să fie în consonanță cu Legea fundamentală, una dintre metodele de urmat în vederea obținerii acestui deziderat fiind tocmai formularea unei excepții de neconstituționalitate.

Firma internațională CMS a obținut o victorie strategică, convingând cu succes Curtea de Apel Ploiești să dispună sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate privind dispozițiile art.  11 din Legea nr. 61/2011 privind organizarea și funcționarea Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF. Dispozițiile art.  11 din Legea nr.  61/2011 prevăd că în exercitarea funcției de control, DLAF efectuează investigații administrative, controale la fața locului, analize și verificări documentare, fiind prevăzute prerogative similare organelor de urmărire penală (precum „luarea de declarații”). Criticile de neconstituționalitate vizează în special dispozițiile alin.  (3), potrivit cărora Departamentul întocmește acte de control care pot constitui mijloace de probă, în condițiile Codului de procedură penală, republicat, cu modificările și completările ulterioare.

BizLawyer

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut

Ștefania Enache

Pentru echipa NNDKP, anul 2023 a fost unul în care avocații au avut oportunitatea de a asista, în proiecte de amploare, atât instituții financiare, cât și companii care au accesat împrumuturi.


   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerEXCLUSIV : Eșec usturător pentru avocații Bucureștiului în ultima procedură ICSID care a ‘închis’ în decembrie 2023 dosarul “Micula vs România - 1”. Cererea a de interpretare a fost respinsă și România plătește toate costurile procedurii, de cca. 1,5 mil. $, inclusiv onorariile avocaților americani și austrieci angajați de frații Micula. Arbitrii au primit cca. 280 mii $, iar costurile administrative s-au ridicat la 84 mii $ | Executarea statului român în 6 jurisdicții din Europa și SUA va continua

   Maria Theodoru

   România a pierdut pe toate fronturile în ultima fază a dosarului ICSID Case No ARB/05/20 (Ioan Micula, Viorel Micula and Others v.


     Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerStănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă

     BizLawyer

     Tribunalul de Primă Instanţă francofon din Bruxelles a stabilit marţi un calendar procedural în ceea ce priveşte procesul dintre Pfizer şi România, care va cuprinde mai multe etape pentru depunerea de documente şi ulterior pentru audieri, prima depunere de înscrisuri urmând a avea loc pe 20 iunie 2024.       Ascunde Reclama

       Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerChambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)

       Maria Theodoru

       Clasamentul global realizat anul acesta de Chambers and Partners nominalizează, la secțiunea România, firmele de avocați și profesioniștii care au primit cele mai multe recomandări în ariile de practică Banking & Finance, Corporate / M&A și International & Cross-Border Capabilities.


         Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”

         Ștefania Enache

         Monica Alexandra Popa a fost unul dintre cei mai buni studenți din generația sa, finalizând printre primii, în 2021, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.


           Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLista scurtă a finaliștilor “Chambers Europe Awards - 2024” | Cinci firme din România luptă pentru trofeu: CMS, NNDKP și Schoenherr, prezențe constante la gala premiilor, RTPR intră în competiție propulsată de activitatea intensă din ultimul an, iar Filip & Company este nominalizată pentru a treia oară consecutiv

           M. T.

           Cinci firme de avocatura din Romania sunt invitate sa participe la ceremonia decernarii premiilor “Chambers Europe Awards - 2024”, ce va avea loc în luna aprilie, la Paris, într-o gală în care firmele își pot rezerva locul în sala de festivități.


             Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania

             De vorbă cu Raluca Gheorghiu, Head of Legal Strategy and Acceleration în cadrul UiPath, care în copilărie își dorea să ajungă un ”Godfather”, dar a fost sfătuită de tatăl său să devină ”Consigliere”, adică avocat. Despre pasiunea care te împinge să faci lucruri extraordinare și rezultatele care devin oglinda propriei dedicări: ”În cariera mea, valorile precum transparența, etica și empatia au fost fundamentale”

             Ștefania Enache

             Pentru Raluca Gheorghiu, Head of Legal Strategy and Acceleration în cadrul UiPath, avocatura nu este un job, ci o pasiune pe care o dezvoltă cu fiecare etapă profesională pe care o trece.


               Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerCe firme de avocați au lucrat în cele mai mari tranzacții din 2023 | CMS, Clifford Chance Badea, RTPR și D&B David și Baias au asistat cele mai multe fuziuni și achiziții din Top 7 întocmit după valoarea tranzacțiilor. Echipele care au gestionat juridic fiecare proiect

               Bogdan Alexandru

               Chiar dacă, potrivit Refinitiv, fosta divizie de Financial & Risk Business a grupului Thomson Reuters, integrată acum în London Stock Exchange Group, piața de M&A a scazut atât la nivel global (cu 17%) în cursul anului trecut, cât și în Europa (cu 28%), valoarea totală a fuziunilor și achizițiilor din România a fost în creștere în 2023.


                 Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Rodica Manea, Partener CMS: Există o fereastră de oportunitate pentru corporaţii ̸ investitori strategici mari, cu capacităţi financiare, sinergii şi capacităţi operaţionale puternice. Anticipez ca energia şi technologia vor continua să fie printre cele mai active sectoare. Va fi un an cu multe provocări, dar există semnale că activitatea tranzacțională va continua

                 BizLawyer

                 Cu tot mai multe tranzacții de valori mari, în ultimii doi ani, piața locală de fuziuni și achiziții a marcat o evoluție vizibilă.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Expats
                   Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                   Ștefania Enache | 08-03-2023

                   Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                   Avocati din tara
                   Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă poloneză
                   Ștefania Enache | 26-10-2023

                   Loredana Coraș este de câteva luni Legal Expert în cadrul PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, care în momentul de față pune în aplicare o strategie ambițioasă de extindere în Europa, fiind prezentă de scurt timp și în România.Înainte de a activa în cadrul acestei companii, Loredana a avut mai multe experiențe profesionale care au ajutat-o să se dezvolte.Parcursul său către domeniul juridic nu a fost o întâmplare, ci o alegere foarte bine cumpănită

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est
                   R. T. | 28-08-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                   Ștefania Enache | 12-03-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Hațegan Attorneys derulează, de la Timișoara, proiecte în toată România și la nivel internațional. Ioana Hațegan, Managing Partner: Noi putem face echipă cu colegi din 160 de țări, dacă e nevoie. Suntem constant parte din proiecte care se derulează în patru-cinci țări
                   Ștefania Enache | 20-02-2023
                   Avocatura in lume
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLeague Tables of Legal Advisors MergerMarket Q1-Q3 | Piața tranzacțiilor dă puține semne că ar ieși din stagnare, după primele nouă luni. Companiile apelează la dezinvestiri și separări pentru a obține capital, ceea ce oferă firmelor de private equity numeroase oportunități. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa, Schoenherr – pe primul loc în CEE
                   Maria Theodoru | 10-12-2023

                   După o scurtă revenire în al doilea trimestru, activitatea de fuziuni și achiziții din al treilea trimestru în regiunea EMEA a scăzut la cel mai mic nivel din 2003 încoace, înregistrând tranzacții în valoare de doar 155 de miliarde de dolari

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDin culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
                   R. T. & B. A. | 10-12-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerPlățile efectuate de statul român în arbitrajul ICSID cerut de Aderlyne Limited, investitor în proiecte de energie solară în România, vor depăși un milion de euro anul acesta. Cât a fost factura finală, anul trecut și ce onorarii primește consorțiul ales să apere România în litigiul arbitral care a demarat în iunie, după alegerea arbitrilor
                   Maria Theodoru | 26-11-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerRăzvan Dincă & Asociații câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2023 desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmei și coordonatorul acesteia
                   Maria Theodoru | 01-11-2023
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...