ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCR a premiat cele mai inovatoare idei de afaceri ale liceenilor din Bucureşti

08 Mai 2023   |   Agerpres

"Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat pentru elevii claselor X-XII de la liceele şi colegiile din Bucureşti, şi-a anunţat câştigătorii vineri, 5 mai 2023", se menţionează în comunicat.

 
 
BCR a premiat cele mai inovatoare idei de afaceri ale liceenilor din Bucureşti la Young Business Minds, concursul de antreprenoriat organizat de Şcoala Comercială Superioară Kretzulescu şi ASE, a anunţat luni banca.

"Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat pentru elevii claselor X-XII de la liceele şi colegiile din Bucureşti, şi-a anunţat câştigătorii vineri, 5 mai 2023", se menţionează în comunicat.

În finală au participat cele mai bune 10 echipe, dintr-un total de 89 de înscrieri de la 20 de licee din Bucureşti, iar cele mai inovatoare şi solide planuri de afaceri au fost recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de euro. Finala a avut loc în sala de evenimente a Şcolii Superioare Comerciale "N. Kretzulescu" şi a fost transmisă live pe paginile BCR de Facebook şi LinkedIn.


"Pentru a-şi prezenta business-urile şi ceea ce aduc nou pe piaţă, fiecare dintre cele 10 echipe a avut la dispoziţie trei minute, expunerea lor fiind urmată de o sesiune de trei minute pentru întrebări şi feedback din partea juriului", se menţionează în comunicat.

La final, juriul, format din 10 antreprenori, profesori şi manageri cu experienţă în diverse domenii de business şi medii universitare, a acordat patru premii pentru echipele care au reuşit să creeze planuri de afaceri de impact. Astfel, Premiul I (1.000 euro) a mers la echipa Figurines Studios - care propune o idee de business cu produse decorative 3D, realizate prin intermediul inteligenţei artificiale (Cojocaru Andrei-Şerban şi Petre Clara Eleonora, Colegiul Economic "A. D. Xenopol", Bucureşti).

Premiul II (500 euro) a ajuns la echipa Solareen - grup de iniţiativă care propune înfiinţarea unui parc fotovoltaic la periferia Bucureştiului (Livia Carasel, Angelo Niţă, Francesca Mocan, Anne Marye Strugariu şi Naty Stoica, Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).

Totodată, Premiul III (300 euro) a fost obţinut de Mudo Furniture - o idee de business de mobilă modulară, care propune un design flexibil, cu piese de mobilier uşor de transportat şi montat, care utilizează materiale eco-friendly şi reciclate (Gavrilă Roxana şi Sandu Mihnea, Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).

Menţiune (200 euro) a mers la Dulcis - producţie de dulciuri special realizate pentru persoanele cu diete speciale: vegane, cu intoleranţă la lactoză, cu diabet sau diferite alergii (Mutu Irina Ştefania şi Călăraşu Alessia Maria, Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).

"Tinerii au devenit din ce în ce mai interesaţi de educaţie antreprenorială, sunt creativi şi îşi doresc să aibă propriul business atunci când vor creşte. Iar activităţile care îi ajută să integreze noţiunile de educaţie antreprenorială le facilitează adolescenţilor descoperirea de noi oportunităţi pentru viitorul lor. De aceea, am creat Young Business Minds, pentru a stârni spiritul antreprenorial al liceenilor şi pentru ca aceştia să înveţe cum se creează un plan de afaceri de la A la Z. Toate ideile de business ajunse în finală au propus soluţii pentru probleme reale din societate şi pot fi transformate în afaceri viabile în viitorul apropiat", a declarat Cătălin Lupoaie, B2B Marketing Manager BCR.

Concursul a fost iniţiat de Şcoala Superioară Comercială "N. Kretzulescu" şi susţinut de BCR Şcoala de Business, BCR Social Finance şi Fundaţia Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Conform sursei citate, elevii au fost îndrumaţi de un profesor coordonator din liceul de provenienţă, iar în realizarea planului de afaceri au putut accesa în mod gratuit resursele de pe platforma de educaţie financiară BCR Şcoala de Business.

"Mai mult decât o idee genială este importantă determinarea de a trece peste orice provocare. Şi pentru a ajunge acolo este nevoie de iniţiativă şi mindset, pe care competiţia Young Business Minds le antrenează liceenilor prin participarea în toate etapele concursului. Noi ajutăm studenţii să identifice idei de business şi să le transforme în planuri de afaceri, iar cele mai bune planuri chiar să obţină finanţare. Însă este important să susţinem crearea unui mod de gândire antreprenorială încă din liceu", a afirmat Robert Bumbac, profesor coordonator Societatea Antreprenorială Studenţească, ASE.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 320 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 40% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3436 / 17134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...