
BCR a premiat cele mai inovatoare idei de afaceri ale liceenilor din Bucureşti
08 Mai 2023
Agerpres"Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat pentru elevii claselor X-XII de la liceele şi colegiile din Bucureşti, şi-a anunţat câştigătorii vineri, 5 mai 2023", se menţionează în comunicat.
BCR a premiat cele mai inovatoare idei de afaceri ale liceenilor din Bucureşti la Young Business Minds, concursul de antreprenoriat organizat de Şcoala Comercială Superioară Kretzulescu şi ASE, a anunţat luni banca.
"Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat pentru elevii claselor X-XII de la liceele şi colegiile din Bucureşti, şi-a anunţat câştigătorii vineri, 5 mai 2023", se menţionează în comunicat.
În finală au participat cele mai bune 10 echipe, dintr-un total de 89 de înscrieri de la 20 de licee din Bucureşti, iar cele mai inovatoare şi solide planuri de afaceri au fost recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de euro. Finala a avut loc în sala de evenimente a Şcolii Superioare Comerciale "N. Kretzulescu" şi a fost transmisă live pe paginile BCR de Facebook şi LinkedIn.
"Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat pentru elevii claselor X-XII de la liceele şi colegiile din Bucureşti, şi-a anunţat câştigătorii vineri, 5 mai 2023", se menţionează în comunicat.
În finală au participat cele mai bune 10 echipe, dintr-un total de 89 de înscrieri de la 20 de licee din Bucureşti, iar cele mai inovatoare şi solide planuri de afaceri au fost recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de euro. Finala a avut loc în sala de evenimente a Şcolii Superioare Comerciale "N. Kretzulescu" şi a fost transmisă live pe paginile BCR de Facebook şi LinkedIn.
"Pentru a-şi prezenta business-urile şi ceea ce aduc nou pe piaţă, fiecare dintre cele 10 echipe a avut la dispoziţie trei minute, expunerea lor fiind urmată de o sesiune de trei minute pentru întrebări şi feedback din partea juriului", se menţionează în comunicat.
La final, juriul, format din 10 antreprenori, profesori şi manageri cu experienţă în diverse domenii de business şi medii universitare, a acordat patru premii pentru echipele care au reuşit să creeze planuri de afaceri de impact. Astfel, Premiul I (1.000 euro) a mers la echipa Figurines Studios - care propune o idee de business cu produse decorative 3D, realizate prin intermediul inteligenţei artificiale (Cojocaru Andrei-Şerban şi Petre Clara Eleonora, Colegiul Economic "A. D. Xenopol", Bucureşti).
Premiul II (500 euro) a ajuns la echipa Solareen - grup de iniţiativă care propune înfiinţarea unui parc fotovoltaic la periferia Bucureştiului (Livia Carasel, Angelo Niţă, Francesca Mocan, Anne Marye Strugariu şi Naty Stoica, Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).
Totodată, Premiul III (300 euro) a fost obţinut de Mudo Furniture - o idee de business de mobilă modulară, care propune un design flexibil, cu piese de mobilier uşor de transportat şi montat, care utilizează materiale eco-friendly şi reciclate (Gavrilă Roxana şi Sandu Mihnea, Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).
Menţiune (200 euro) a mers la Dulcis - producţie de dulciuri special realizate pentru persoanele cu diete speciale: vegane, cu intoleranţă la lactoză, cu diabet sau diferite alergii (Mutu Irina Ştefania şi Călăraşu Alessia Maria, Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).
"Tinerii au devenit din ce în ce mai interesaţi de educaţie antreprenorială, sunt creativi şi îşi doresc să aibă propriul business atunci când vor creşte. Iar activităţile care îi ajută să integreze noţiunile de educaţie antreprenorială le facilitează adolescenţilor descoperirea de noi oportunităţi pentru viitorul lor. De aceea, am creat Young Business Minds, pentru a stârni spiritul antreprenorial al liceenilor şi pentru ca aceştia să înveţe cum se creează un plan de afaceri de la A la Z. Toate ideile de business ajunse în finală au propus soluţii pentru probleme reale din societate şi pot fi transformate în afaceri viabile în viitorul apropiat", a declarat Cătălin Lupoaie, B2B Marketing Manager BCR.
Concursul a fost iniţiat de Şcoala Superioară Comercială "N. Kretzulescu" şi susţinut de BCR Şcoala de Business, BCR Social Finance şi Fundaţia Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Conform sursei citate, elevii au fost îndrumaţi de un profesor coordonator din liceul de provenienţă, iar în realizarea planului de afaceri au putut accesa în mod gratuit resursele de pe platforma de educaţie financiară BCR Şcoala de Business.
"Mai mult decât o idee genială este importantă determinarea de a trece peste orice provocare. Şi pentru a ajunge acolo este nevoie de iniţiativă şi mindset, pe care competiţia Young Business Minds le antrenează liceenilor prin participarea în toate etapele concursului. Noi ajutăm studenţii să identifice idei de business şi să le transforme în planuri de afaceri, iar cele mai bune planuri chiar să obţină finanţare. Însă este important să susţinem crearea unui mod de gândire antreprenorială încă din liceu", a afirmat Robert Bumbac, profesor coordonator Societatea Antreprenorială Studenţească, ASE.
BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 320 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 40% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5855 / 19553 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...