ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Citigroup se retrage din Rusia

25 August 2022   |   Agerpres

În urma deciziei de joi a Citigroup de a închide serviciile bancare comerciale şi de consum, vor fi afectaţi aproximativ 2.300 dintre cei 3.000 de angajaţi ai Citi din Rusia.

 
 
Grupul bancar american Citigroup va închide în Rusia serviciile bancare comerciale şi de consum începând din acest trimestru, ceea ce va avea ca rezultat costuri de aproximativ 170 de milioane de dolari în următoarele 18 luni, a anunţat joi grupul bancar american, transmite Reuters.
 
Banca americană cu cea mai mare prezenţă pe piaţa rusă anunţase în aprilie 2021 că intenţionează să renunţe la afacerile de retail bancar, ca parte a ieşirii de pe unele pieţe externe. În martie 2022, a anunţat că renunţă şi la divizia locală de servicii bancare comerciale, dar nu a găsit cumpărători pentru niciuna dintre afaceri.
 
În urma deciziei de joi a Citigroup de a închide serviciile bancare comerciale şi de consum, vor fi afectaţi aproximativ 2.300 dintre cei 3.000 de angajaţi ai Citi din Rusia.
 
Şi alte mari bănci internaţionale au ieşit de pe piaţa rusă după invadarea Ucrainei.
 
"Pare să fie o decizie bună, deoarece este extrem de riscant să acorzi credite în Rusia, iar ţara s-ar putea confrunta cu un declin sever al economiei din cauza sancţiunilor", a apreciat Siddharth Singhai, director de investiţii la IronHold Capital în New York.
 
La 30 iunie 2022, expunerea Citigroup la Rusia era de 8,4 miliarde de dolari.
 
"În ultimele luni am explorat multiple opţiuni strategice privind vânzarea acestor afaceri din Rusia. Este clar că închiderea lor este soluţia firească, ţinând cont de mediul complicat din acest moment", a afirmat Titi Cole, director în cadrul Citi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6446 / 17114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...