ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile care investesc în tehnologie au înregistrat creşteri de cinci ori ale veniturilor (studiu)

06 Mai 2021   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, 80% dintre Leapfroggers adoptaseră o formă de tehnologie cloud până în 2017, dar această cifră a crescut la 98%, până în 2020.

 
 
Companiile cu cea mai mare deschidere către tehnologii (precum inteligenţa artificială, cloud, Internetul lucrurilor - IoT) înregistrează o creştere a veniturilor de cinci ori mai rapidă în comparaţie cu organizaţiile mai conservatoare din punct de vedere al inovaţiei, arată rezultatele unui studiu derulat de Accenture.
 
"Veniturile companiilor cu cea mai mare deschidere către tehnologii precum inteligenţa artificială, cloud, Internetul lucrurilor (IoT) cresc la o rată de cinci ori mai mare în comparaţie cu organizaţiile mai conservatoare din punct de vedere al inovaţiei (...) Între timp, a apărut o nouă categorie de companii denumite "Leapfroggers" (18% din întregul eşantion). Aceste companii au adoptat tehnologii avansate şi emergente pe care le-au integrat rapid, promovând în acelaşi timp schimbarea organizaţională necesară pentru a profita de aceste investiţii tehnologice. "Leapfroggers" şi-au comprimat transformările digitale într-un interval de timp mai scurt printr-o strategie tehnologică agresivă şi progresivă care a transformat provocările din ultimul an în oportunităţi de afaceri şi avantaje. Leapfroggers şi-au transformat strategiile şi priorităţile tehnologice într-un interval de timp scurt, folosind criza pentru a creşte utilizarea tehnologiilor avansate şi emergente cu 17% şi a extinde tehnologia în companiile lor. Leapfroggers au promovat, de asemenea, o schimbare organizaţională atentă pentru a profita în continuare de aceste tehnologii şi şi-au comprimat transformările de la ani la luni", se precizează în studiu.
 
Potrivit sursei citate, 80% dintre Leapfroggers adoptaseră o formă de tehnologie cloud până în 2017, dar această cifră a crescut la 98%, până în 2020.
 
"În 2019, banca spaniolă Santander şi-a consolidat toate serviciile digitale într-o singură unitate globală, a eliminat duplicarea potenţială a aplicaţiilor şi a sistemelor şi s-a asigurat că orice platformă nouă este construită "o singură dată". Aplicaţia băncii a fost recunoscută drept cea mai bună din Spania în 2020", menţionează realizatorii cercetării.
 
De asemenea, în timpul pandemiei, peste două treimi (67%) dintre companiile care au adoptat tehnologii avansate şi emergente încearcă să crească în mod agresiv veniturile din liniile de afaceri care nu sunt esenţiale. Astfel, Grupul francez Carrefour a investit 2,8 miliarde de euro în transformarea sa digitală şi a colaborat cu cei de la Google pentru a crea laboratoare de inovaţie şi a reinventa experienţa clienţilor. În 2020, la nivel global, Carrefour a avut o creştere de peste 70% în comerţul cu alimente, ajungând la 2,3 miliarde de euro şi este pe cale să-şi atingă obiectivul de 4,2 miliarde de euro până în 2022.
 
Totodată, 65% dintre lideri acordă prioritate fericirii angajaţilor prin asigurarea unor modalităţi de lucru flexibile bazate pe tehnologia digitală, în comparaţie cu doar 43% dintre "Laggards" (companii care adoptă foarte greu noile tehnologii).
 
Conform studiului, peste 70% dintre "Lideri" au crescut investiţiile în securitatea cloud şi 68% în cloud-ul hibrid. În acelaşi timp, aceştia au aprofundat tehnologia Internetului lucrurilor (70%) şi inteligenţa artificială (59%).
 
Cercetarea "Make the Leap, Take the Lead" este a treia parte dintr-o serie care se bazează pe unul dintre cele mai mari sondaje tehnologice ale companiilor realizate vreodată, "Full Value. Full Stop. How to Scale Innovation and Achieve Full Value with Future Systems", lansat în octombrie 2019 şi "Your Legacy or Your Legend? A CEO's Guide to Getting the Most Out of New Technologies", lansat în ianuarie 2020.
 
Raportul se bazează pe răspunsurile la sondaje de la 4.300 de companii şi profesionişti IT din 25 de ţări şi 20 de industrii.
 
Accenture este o companie globală de servicii profesionale cu abilităţi de top în domeniul digital, cloud şi securitate, cu 537.000 de angajaţi ce deservesc clienţi din peste 120 de ţări. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12603 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...