Parteneriat între România Eficientă şi Renergia pentru a încuraja utilizarea eficientă a energiei
26 Septembrie 2023
AgerpresPotrivit unui comunicat transmis marţi AGEPRES, Renergia oferă cetăţenilor o modalitate inovatoare de a-şi reduce facturile la energie, prin crearea unui plan personalizat de eficienţă energetică, cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI).
România Eficientă, program derulat de Energy Policy Group (EPG) cu sprijinul OMV Petrom, a început un parteneriat cu Renergia, start-up de tehnologie afiliat Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca care a dezvoltat prima aplicaţie mobilă de sustenabilitate din România.
"Prin această colaborare, România Eficientă şi Renergia îşi unesc forţele pentru a încuraja o utilizare responsabilă a energiei. Suntem încântaţi să avem în reţeaua noastră de parteneri această echipă de cercetători dedicaţi, care aduc o perspectivă proaspătă în domeniul eficienţei energetice în clădiri. Prin acest parteneriat, reafirmăm angajamentul nostru pentru crearea unui viitor mai durabil şi mai eficient din punct de vedere energetic pentru toţi cetăţenii României", a declarat Radu Dudău, preşedinte EPG şi coordonator al programului România Eficientă.
Potrivit unui comunicat transmis marţi AGEPRES, Renergia oferă cetăţenilor o modalitate inovatoare de a-şi reduce facturile la energie, prin crearea unui plan personalizat de eficienţă energetică, cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI).
Folosind tehnici probabilistice, statistice şi de AI, combinate cu expertiză în energie, Renergia generează un bilanţ energetic personalizat pentru locuinţe. Acest instrument inovator estimează consumul de energie electrică şi termică, generând în acelaşi timp măsuri de eficienţă energetică pentru utilizatori. Printre soluţiile propuse se numără înlocuirea aparatelor electrocasnice, instalarea de sisteme fotovoltaice, izolarea locuinţei şi utilizarea iluminatului cu tehnologie LED.
Scopul principal al aplicaţiei Renergia este de oferi consumatorilor casnici toate informaţiile necesare pentru luarea celor mai bune decizii în ceea ce priveşte reducerea consumului energetic.
"Echipa noastră de cercetare de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a depus un efort extins pentru a crea acest instrument complex, care le va oferi oamenilor capacitatea de a lua decizii informate pentru reducerea costurilor cu energia, precum şi a impactului asupra mediului. Soluţiile noastre se concentrează pe sectorul rezidenţial, având în vedere importanţa sa în tranziţia verde. Suntem bucuroşi de acest parteneriat dintre România Eficientă şi Renergia. Împreună, avem aceeaşi misiune: aceea de a ajuta societatea să consume într-un mod inteligent şi responsabil energia", au declarat coordonatorii proiectului Renergia, Alexandru Mureşan şi Dacian Jurj.
Astfel, România Eficientă şi Renergia îşi completează eforturile de a susţine consumatorii pentru utilizarea eficientă a energiei. În ansamblu, eficienţa energetică aduce economii financiare, îmbunătăţeşte calitatea vieţii cetăţenilor, contribuie la protejarea mediului şi sprijină o economie mai sustenabilă.
România Eficientă este un proiect privat de anvergură naţională, realizat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat şi cu finanţarea OMV Petrom. Proiectul a demarat în vara anului 2019 şi constă în derularea unui program naţional de promovare a eficienţei energetice.
Asociaţia Energy Policy Group (EPG) este un think-tank independent şi non-profit, specializat în politici de energie şi climă, analiză de piaţă şi strategie energetică, fondat în 2014. EPG contribuie la realizarea unui sistem energetic avansat din punct de vedere tehnologic, sustenabil şi acceptabil social.
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 3384 / 18216 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...