ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piaţa de încălzire în pardoseală a ajuns la 90 milioane euro în 2023 (Rehau Building)

12 Martie 2024   |   AGERPRES

Noile tehnologii au un impact tot mai mare, sistemele de încălzire în pardoseală fiind adesea însoţite de soluţii smart home

 
 
Piaţa locală a sistemelor de încălzire în pardoseală a atins, în 2023, o valoare de aproximativ 90 de milioane de euro, conform datelor furnizate de Rehau Building Solutions.

Astfel, se menţionează într-un comunicat al companiei, România îşi consolidează treptat poziţia de jucător semnificativ pe piaţa europeană dedicată acestui segment, evaluată în anul precedent la aproximativ 1,1 miliarde de euro conform analizelor Global Market Insights (GMI).

"În 2023, piaţa specifică a înregistrat o contracţie de 10-15%, influenţată de diminuarea cu 20% a volumului de construcţii rezidenţiale noi la nivel naţional. Cu toate acestea, pentru anul în curs, ne aşteptăm la o stabilizare a pieţei, în special în contextul deblocării investiţiilor publice", a declarat Laurenţiu Chiriac, Head of Building Solutions Rehau România, citat în comunicat.


Conform afirmaţiilor sale, piaţa de încălzire în pardoseală este dominată covârşitor de sistemele prin agent termic, urmate de cele electrice în mică măsură. Distribuţia între cele două tipuri de încălzire în pardoseală a rămas constantă în ultimii 3-5 ani. Totodată, s-a putut observa o tendinţă de migraţie dinspre încălzirea prin radiatoare către cea în pardoseală. De asemenea, estimările companiei indică faptul că peste 80% din piaţă este absorbită de segmentul rezidenţial, în timp ce sectoarele industriale şi de retail manifestă un interes tot mai crescut.

Astfel, România adoptă treptat trendul european, unde în 2022, conform studiului GMI, 65,8% din piaţă era destinată proiectelor rezidenţiale, iar restul se orienta, în principal, către proiecte comerciale.

"Similar altor domenii, românii au adoptat rapid inovaţia şi implementarea sistemelor eficiente. Tranziţia către surse de energie alternative, necesitatea clădirilor durabile şi a economisirii energetice rămân prioritare. În plus, alinierea cu politicile guvernelor europene şi programele de ajutor financiar, de exemplu cele din cadrul PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României) privind construcţiile noi, dar şi renovările, vor reprezenta un pas esenţial pentru menţinerea unui nivel înalt al investiţiilor pe acest segment, implicit în domeniul încălzirii în pardoseală", a subliniat Laurenţiu Chiriac.

Potrivit sursei citate, noile tehnologii au un impact tot mai mare, sistemele de încălzire în pardoseală fiind adesea însoţite de soluţii smart home. Acestea nu numai că oferă uşurinţă în utilizare, ci contribuie şi la o mai bună gestionare a consumului şi la creşterea eficienţei energetice.

Referitor la viitorul pieţei de sisteme de încălzire în pardoseală, Laurenţiu Chiriac îşi exprimă convingerea că, în următorii 5 ani, România ar putea atinge un ritm de creştere similar altor pieţe europene. Această evoluţie va fi stimulată, în special, de orientarea către sistemele inovative, cu o tendinţă crescătoare către locuinţele tip smart home. Atât în Europa, cât şi în în România, se observă o accelerare rapidă către economia circulară, cu un accent deosebit pe politici eficiente energetic, unde încălzirea în pardoseală devine opţiunea principală. Aceasta nu doar datorită beneficiilor aduse de inovaţia tehnologică, ci şi prin reducerile semnificative regăsite în facturile de energie.

De asemenea, la nivel european, studiile indică faptul că ritmul de creştere anuală ar urma să fie de 4,9% până în 2032, ajungând la 1,65 miliarde de euro în 2031.

Rehau are o istorie de 27 de ani în România şi are în prezent 132 de angajaţi la nivel naţional. Cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 57 de milioane de euro în 2022.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2063 / 18568
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
GNP Guia Naghi și Partenerii îl promovează pe Tudor NACEV ca Partener coordonator al practicii Regulatory Pharma și Achiziții Publice. El a asistat clienți importanți în proiecte de anvergură
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate | Corporate and M&A Practice Group (2-4 years definitive ̸ qualified lawyer)
Cum văd anul 2025 profesioniștii considerați Leading Lawyers de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Florian Nițu, Managing Partner PNSA, poziționat de Legal500 în categoria ‘Hall of Fame’ în practica de M&A: ”Cu excepția unor cataclisme geostrategice pe care nu le putem vedea și pe care noi, din România, nici nu le putem preveni, avem motive bune să fim optimiști. Resurse, Infrastructură, Energie, Tech și Food sunt cele cinci domenii în care vom vedea cu precădere investiții și tranzacții noi, în mod accelerat, dar coerent totuși, formând o nouă paradigmă de dezvoltare”
LegiTeam: WH Simion & Partners is looking for a Senior Associate
Chambers Global 2025 | RTPR rămâne singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (9), Filip & Company (7), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Rising Stars | Bianca Bănățeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2024 a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Am ales să susțin probele de admitere la INM, după ce am oscilat de câteva ori între avocatură și magistratură. Sunt conștientă de responsabilitatea pe care o implică profesia de judecător, însă satisfacția pe care o simți atunci când știi că ai contribuit la înlăturarea unei situații de inechitate, la soluționarea unor probleme cu care oamenii se confruntă zi cu zi, mi se pare de neegalat”
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cum se modelează o carieră în Drept cu programul Erasmus | Povestea Raisei Manolescu, studentă în ultimul an la Iași, dar și o comparație între două sisteme: ”Dacă la noi accentul este pe memorarea multor informații, la universitatea din Coimbra accentul cădea pe un dialog autentic între student și profesor, pe spiritul critic, pe utilizarea unor concepte juridice în situații practice. Am simțit că atitudinea non-formală a profesorilor de la seminare a dus la crearea unui mediu academic mai dinamic”
Filip & Company asistă Adrem în vânzarea a 20% din acțiuni către ROCA Investments. Monica Stătescu (partener): ”Această tranzacție este un exemplu de colaborare strategică între antreprenori români”
Kinstellar și-a relocat birourile în Globalworth Tower, pe fondul extinderii echipei. Cushman & Wakefield Echinox a asistat firma de avocați în acest proiect și în vânzarea fostului sediu din centrul Capitalei
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru un jucător de top din industria farmaceutică va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...