ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Leanpay atrage 10 mil. euro într-o nouă rundă de finanțare condusă de BlackPeak Capital și Catalyst Romania Fund II

02 August 2024   |   BizLawyer

Anul trecut, Leanpay a înregistrat o creștere de 2,5 ori, iar de la obținerea finanțării Seria A, iar cifra de afaceri a furnizorului de soluții BNPL 3.0 a crescut de 4 ori.

 
 
Leanpay, unul din cei mai importanți furnizori de servicii Buy Now Pay Later 3.0 (BNPL) din Europa Centrală și de Est, prezent și în România, anunță finalizarea cu succes a rundei de finanțare tip Seria B, în valoare de 10 milioane de euro, care va accelera creșterea și implementarea soluției. Runda de investiții a fost condusă de fondul de investiții BlackPeak Capital și secondată de Catalyst Romania Fund II, alături de South Central Ventures și Lead Ventures, investitori în rundele precedente.

Originară din Slovenia, Leanpay operează în România și Ungaria, având un portofoliu de peste 120.000 de clienți și aproximativ 200 de milioane de euro în credite de consum acordate. Compania colaborează cu peste 1.500 de comercianți parteneri, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a plăti în rate pentru  achiziții diverse. Anul trecut, Leanpay a înregistrat o creștere de 2,5 ori, iar de la obținerea finanțării Seria A, iar cifra de afaceri a furnizorului de soluții BNPL 3.0 a crescut de 4 ori.


„Această investiție reflectă eforturile susținute ale echipei noastre și angajamentul de a oferi o experiență superioară utilizatorilor. Ne va permite să ne consolidăm poziția de lider de piață în Slovenia, să ne extindem operațiunile în România și Ungaria, să lansăm în continuare servicii inovatoare și să atragem talente în echipa noastră în plină dezvolare, pentru a deveni lider pe piața din regiunea Europei Centrale și de Est”, declară  Miša Živić, co-fondator și CEO Leanpay.

Leanpay se remarcă prin experiența sa 100% online și extrem de rapida ceea ce o diferențiază de opțiunile de finanțare tradiționale. Platforma oferă un proces complet digital, eliminând necesitatea vizitelor la bancă sau a documentelor pe hârtie. Cumpărătorii beneficiază de flexibilitatea de a-și verifica limita de credit înainte de achiziție și de a-și selecta planul de rate integral online, făcând din Leanpay o alegere convenabilă și ușor de utilizat.

„Suntem un partener valoros pentru numeroși comercianți din diverse industrii, de la electronice și mobilier la echipamente sportive, servicii medicale și multe altele. Colaborăm cu anumiți furnizori de servicii pentru care Leanpay este una dintre primele două metode de plată, uneori chiar prima alegere. Atunci când implementăm soluțiile noastre alături de parteneri, aceștia beneficiază instant de avantajele oferite. În plus, ascultăm feedback-ul magazinelor pentru a ne personaliza abordările și a inova soluțiile, contribuind la un succes și mai mare pentru partenerii noștri”, explică Janko Medja, co-fondator Leanpay și CBDO.

„Investiția obținută va îmbunătăți structura de capital a Leanpay și va reduce riscul financiar general. Fondurile suplimentare vor oferi un potențial mai mare pentru investiții și vor consolida stabilitatea financiară a tuturor companiilor din grupul Leanpay”, a declarat Tilen Zugwitz, co-fondator și director financiar al Leanpay.
Niklas Pichler, Managing Partner la BlackPeak Capital, care a contribuit decisiv la succesul tranzacției, se va alătura consiliului de administrație al Leanpay pentru a sprijini compania în atingerea obiectivelor sale de creștere.

„Schimbarea comportamentului consumatorilor către metode de plată flexibile, precum BNPL, influențează tot mai mult viața de zi cu zi a tuturor generațiilor și remodelează peisajul comerțului electronic, fiind esențială atât pentru comercianți, cât și pentru clienți. Suntem încântați să ne asociem cu Leanpay, un lider sloven în creditarea responsabilă la punctul de vânzare și un pionier al celei de-a treia generații de soluții BNPL în regiunea noastră, care operează un model  de business ușor scalabil”, a adăugat Niklas Pichler, Managing Partner la BlackPeak Capital.

„Vedem un potențial mare pentru Leanpay în această regiune. A fost o mișcare naturală pentru Catalyst să participe la această rundă de investiții, mai ales că putem ajuta la crearea unei valori suplimentare semnificative a companiei pe una dintre piețele cheie din Europa de Est, România. Avem expertiză specifică în echipă, avem rețeaua locală și putem aduce împreună oportunități multi-canal pentru Leanpay aici, așa cum am început deja să facem, în lunile premergătoare investiției”, a declarat Marius Ghenea, Managing Partner la Catalyst România.

„Dezvoltarea tehnologiilor care permit industriilor tradiționale, precum creditarea consumatorilor, să se digitalizeze și să devină mai eficiente, a fost întotdeauna în centrul strategiei noastre. Leanpay este un exemplu excelent de companie în care am găsit o potrivire perfectă între ambiția antreprenorială și expertiza în domeniu - toate acestea fiind aduse de cei trei co-fondatori. Aceștia nu caută să reinventeze roata, ci mai degrabă să exploreze cum să facă călătoria mai ușoară. Iar cu sprijinul noilor investitori, această expansiune ar trebui să fie și mai rapidă și mai dominantă pe piețele pe care Leanpay vizează să le cucerească în următorii ani”, remarcă Jure Mikuž, Managing Partner la South Central Ventures.

Leanpay se aliniază, de asemenea, cu strategia de investiții a Lead Ventures, care a susținut evoluția companiei și în trecut.

„Succesul acestei runde de finanțare Seria B, la care s-au alăturat investitori de prestigiu, subliniază încrederea noastră în modelul de afaceri robust al Leanpay și în capacitatea sa de a crește și inova rapid în domeniul creditării digitale a consumatorilor. Apreciem, în primul rând, echipa fondatoare, a cărei viziune și dedicare au condus la creșterea impresionantă și prezența pe piață a companiei, și vedem oportunități semnificative de extindere viitoare. Traiectoria de creștere și viziunea strategică a Leanpay îl fac un lider remarcabil în regiunea CEE, iar noi suntem încântați să facem parte din călătoria lor”, declară Balázs Haszonics, Partener la Lead Ventures.

Leanpay este una dintre puținele companii regionale care au finalizat o rundă de finanțare Seria B. Această rundă marchează o etapă semnificativă în evoluția companiei, consolidându-i statutul de lider în creditarea BNPL și POS, pregătind astfel terenul pentru creștere și extindere viitoare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 8163
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...