ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hanga (BVB): Am depăşit pentru prima dată în istoria Bursei pragul la 100.000 de investitori;suntem la 128.000

15 Decembrie 2022   |   Agerpres

El a afirmat că Bursa de Valori Bucureşti a fost înfiinţată în 1882 prin decret regal emis de Regele Carol I. În 1914, înainte de începerea Primului Război Mondial, se tranzacţionau la bursa românească 63 de serii de acţiuni şi 58 de obligaţiuni. În 1938 a fost publicată, de către Simon Gartenberg, preşedintele Asociaţiei Remizierilor Oficiali de Bursă, "Cartea acţionarului, îndreptar bursier". Aceasta este prima carte orientată către educaţia financiară.

 
 
Bursa de Valori Bucureşti a depăşit pentru prima dată în istorie pragul de 100.000 de investitori, având în prezent 128.000 de investitori, a anunţat joi preşedintele BVB, Radu Hanga, la evenimentul aniversar prin care sărbătoreşte 140 de ani de la înfiinţare.
 
"Unde suntem acum? 370 de companii listate la Bursă, pe piaţa principală şi pe Sistemul alternativ de tranzacţionare, capitalizare totală 150 de miliarde de lei şi, de asemenea, peste 140 de emisiuni de obligaţiuni listate. Valoarea totală a companiilor româneşti, aproximativ 160 de miliarde de lei. Reprezintă cam 13,5% din PIB-ul României în anul 2021. Practic aceasta este măsura evoluţiei pe care bursa românescă a văzut-o pe parcursul ultimilor 26 de ani. De asemenea, am mai atins anul acesta pentru prima dată în istoria Bursei, am depăşit pragul de 100.000 de investitori. Suntem la 128.000 de investitori. Lângă aceştia se adaugă, sigur, aproximativ 450.000 de oameni care investesc indirect în bursă prin intermediul fondurilor mutuale şi salut pe colegii din industria de asset management din România, care sunt alături de noi şi ne ajută în construcţia aceasta pe caee o facem şi încă 7 -8 milioane de români care investesc prin intermediul diverselor fonduri de pensii", a declarat Radu Hanga.
 
El a afirmat că Bursa de Valori Bucureşti a fost înfiinţată în 1882 prin decret regal emis de Regele Carol I. În 1914, înainte de începerea Primului Război Mondial, se tranzacţionau la bursa românească 63 de serii de acţiuni şi 58 de obligaţiuni. În 1938 a fost publicată, de către Simon Gartenberg, preşedintele Asociaţiei Remizierilor Oficiali de Bursă, "Cartea acţionarului, îndreptar bursier". Aceasta este prima carte orientată către educaţia financiară.
 
"Când mi-au dat colegii informaţia aceasta am avut realizarea că noi discutăm acum foarte mult despre educaţia financiară şi despre importanţa ei, despre faptul că o avem sau nu o avem. Am realizat că educaţia e ceva ce avem şi nu avem, în acelaşi timp. Educaţia în sine nu e ceva, ce să spunem că am atins la un moment dat. E un proces prin care trecem, continuăm să învăţăm, noi şi cei din jurul nostru. Nu cred că vom ajunge la un moment la care să spunem că suntem educaţi. E un proces în care suntem implicaţi de-a lungul întregii noastre vieţi", a spus Radu Hanga.
 
Referitor la istoria recentă, el a menţionat că prima şedinţă bursieră a avut loc în 1995. La acea dată erau listate la Bursă 6 companii. La finalul acelui an erau listate 9 companii, iar capitalizarea era de 26 de milioane de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2314 / 8970
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...