ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Judecătorul Cristi Danileţ: Anul trecut au fost 216 medieri în România, insignifiant la 3 milioane de dosare

11 Mai 2023   |   Agerpres

El a precizat, joi, cu prilejul participării sale la o conferinţă, că în 2014 au avut lor 2.085 de medieri, numărul lor ajungând la 2.300 în 2015, după care a început să scadă.

 
 
Anul trecut au fost 216 medieri în România, insignifiant la numărul de trei milioane de dosare din instanţe, a declarat judecătorul Cristi Danileţ.

El a precizat, joi, cu prilejul participării sale la o conferinţă, că în 2014 au avut lor 2.085 de medieri, numărul lor ajungând la 2.300 în 2015, după care a început să scadă.

Cristi Danileţ a menţionat şi că dintre cei peste 10.000 de mediatori care au fost autorizaţi au mai rămas în activitate în prezent 4.376. "Nu le-a explicat nimeni că asta este o profesie liberală, clienţii trebuie căutaţi, că trebuie făcută reclamă la profesie", a punctat judecătorul.

"Mai există o variantă, să fie medieri extra-procesuale, adică n-a ajuns dosarul încă în instanţă, noi nu ştim de el, nu-l avem în statistică. Şi cumva părţile, înainte să ajungă la noi, s-au dus ele voluntar la mediatori. M-aş mira să fie mai mult de 200, hai să spunem 1.000, hai să spunem 2.000, că ar fi în afara instanţelor", a spus Cristi Danileţ.


În altă ordine de idei, el a declarat că sunt patru milioane de elevi în România şi că pornografia infantilă este "răspândită". Judecătorul a mai atras atenţia că violenţa şcolară constituie al doilea mare fenomen şi a semnalat problema consumului şi traficului de droguri.

În opinia sa, în şcolile din România "o grămadă de legislaţie" privind interzicerea violenţei, armelor, drogurilor, ţigărilor, bullying-ului nu este aplicată.

"Există în şcolile din România instituţia numită psihologul şcolar sau consilierul şcolar. Eu cred că aceşti oameni trebuie să înceapă să muncească, să fie mai mulţi şi să aibă întâlniri, când este cazul, cu agresorii", a adăugat Cristi Danileţ.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1451 / 8724
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...