ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Comisia Europeană cere României şi altor 16 state să respectarea aplicarea Directivei privind detaşarea lucrătorilor

26 Ianuarie 2023   |   AGERPRES

Celelalte state atenţionate sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Franţa, Italia, Ungaria, Malta, Ţările de Jos, Austria, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Finlanda.

 
 
Comisia Europeană a decis joi să trimită avize motivate unui număr de 17 state membre, printre care şi România, pentru că nu au aliniat diverse dispoziţii de drept intern la Directiva privind asigurarea respectării aplicării Directivei privind detaşarea lucrătorilor (2014/67/UE).

Celelalte state atenţionate sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Franţa, Italia, Ungaria, Malta, Ţările de Jos, Austria, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Finlanda.

Directiva privind asigurarea respectării aplicării Directivei privind detaşarea lucrătorilor urmăreşte să consolideze aplicarea practică a normelor privind detaşarea lucrătorilor prin abordarea aspectelor legate de combaterea fraudei şi a eludării normelor, de accesul la informaţii şi de cooperarea administrativă dintre statele membre ale UE.


În special, documentul defineşte cerinţele administrative şi măsurile de control pe care statele membre le pot impune pentru a monitoriza respectarea normelor privind detaşarea lucrătorilor, apără drepturile lucrătorilor detaşaţi şi îi protejează de un tratament nefavorabil din partea angajatorului lor în cazul unei acţiuni în justiţie sau administrative, protejează drepturile lucrătorilor detaşaţi în situaţii de subcontractare, asigură aplicarea şi colectarea eficace a sancţiunilor administrative şi a amenzilor în toate statele membre ale UE şi obligă statele membre să instituie sancţiuni eficace, proporţionale şi cu efect de descurajare.

În iulie 2021, Comisia a trimis scrisori de punere în întârziere unui număr de 24 de state membre şi, în prezent, continuă cu trimiterea acestor scrisori unui număr de 17 de state membre care nu au transpus încă în mod corect unele sau toate dispoziţiile directivei menţionate anterior. Statele membre vizate au la dispoziţie două luni pentru a lua măsurile necesare, în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 678 / 4482
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...