ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANCOM a aplicat amenzi de 995.900 de lei, în primele şase luni; Orange România, sancţionată cu 500.000 de lei

08 Iulie 2020   |   AGERPRES

În intervalul ianuarie - iunie, arbitrul pieţei telecom a derulat în total 1.735 de controale, a transmis 60 de notificări şi a aplicat 200 de avertismente şi 91 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 995.900 lei. Suma rezultată constituie venit la bugetul de stat.

 
 
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a aplicat, în prima jumătate a acestui an, sancţiuni pe pieţele telecom, poştă şi echipamente radio, în valoare de 995.900 de lei, din care mai mult de jumătate a reprezentat amenda aplicată Orange România pentru incidentul de securitate din 14 ianuarie 2020, care a afectat 1,92 milioane de conexiuni, la nivel naţional.

În intervalul ianuarie - iunie, arbitrul pieţei telecom a derulat în total 1.735 de controale, a transmis 60 de notificări şi a aplicat 200 de avertismente şi 91 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 995.900 lei. Suma rezultată constituie venit la bugetul de stat.

Potrivit sursei citate, pe piaţa echipamentelor radio şi a compatibilităţii electromagnetice, Autoritatea a efectuat 419 controale, în urma cărora au fost aplicate 80 de avertismente şi 42 de amenzi contravenţionale în cuantum de 207.000 de lei pentru echipamente neconforme din punct de vedere al compatibilităţii electromagnetice. Pe acest segment, cea mai mare amendă, de 35.000 lei, a fost aplicată pentru publicitatea şi punerea la dispoziţie pe piaţă a echipamentelor destinate să producă interferenţe prejudiciabile (jammer).


De asemenea, în primul semestru al anului în curs, ANCOM a soluţionat 29 de notificări primite din partea birourilor vamale privind suspendarea punerii în liberă circulaţie a unor echipamente neconforme.

În ceea ce priveşte piaţa comunicaţiilor electronice, în perioada analizată instituţia de reglementare a realizat 1.080 de acţiuni de control, contravenienţii primind 60 de notificări, 76 de avertismente şi 29 de amenzi contravenţionale, în valoare de 727.400 lei. Din acest total, Orange a primit o amendă de 500.000 de lei pentru incidentul de securitate din data de 14 ianuarie 2020, în urma căruia au fost afectate 1.921.096 de conexiuni, din care 769.725 de conexiuni de date mobile şi 1.151.371 de conexiuni de voce mobilă şi SMS. Durata incidentului a fost de 405 minute, începând cu ora 16:54 din aceasta rezultând o indisponibilitate a reţelei la nivel logic de 53,93 minute pentru o singură zi, această valoare depăşind maximul permis prin licenţă.

Totodată, ANCOM a aplicat un număr de 14 amenzi, în valoare de 137.400 lei, furnizorilor de servicii de telefonie, cel mai des întâlnite nereguli fiind legate de încălcarea obligaţiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali. În rândul furnizorilor de servicii de acces la internet, Autoritatea a aplicat două amenzi contravenţionale în cuantum total de 10.000 lei, pentru furnizarea de servicii fără a avea un contract valabil încheiat, şase amenzi contravenţionale în valoare de 40.000 de lei pentru furnizorii de servicii de televiziune şi radiodifuziune sonoră (RTV).

La rândul lor, furnizorii de reţele de tip CATV au fost sancţionaţi cu cinci amenzi contravenţionale în valoare de 28.000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în Autorizaţia Generală. În plus, arbitrul telecom a amendat un furnizor cu 12.000 de lei pentru utilizarea unei frecvenţe fără a deţine o licenţă de utilizare a acesteia.

Pe piaţa serviciilor poştale, ANCOM a efectuat, în primele şase luni din acest an, 236 de acţiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 44 de avertismente şi 20 de amenzi contravenţionale, în valoare de 61.500 de lei, din cauza nerespectării obligaţiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

Patru dintre aceste controale au vizat Compania Naţională Poşta Română (CNPR) pentru care ANCOM a aplicat un avertisment, precum şi o amendă în valoare de 5.000 de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15288 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...