ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Benefit: 4 din 10 utilizatori ai platformei au utilizat, în ultimul semestru,bugetele de beneficii de la angajatori pentru achiziţia de vouchere de vacanţă

03 August 2021   |   Agerpres

Voucherele de vacanţă reprezintă un beneficiu inclusiv pentru turismul intern, generând venituri suplimentare industriei, în condiţiile în care acestea pot fi folosite exclusiv în unităţile turistice din România.

 
 
Angajaţii care primesc beneficii flexibile în platforma Benefit au reluat achiziţia de vacanţe în România, în ultimele 6 luni, 4 din 10 utilizatori ai platformei utilizând bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru achiziţia de vouchere de vacanţă, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

"Anul acesta, se observă un apetit crescut pentru călătoriile interne în rândul angajaţilor din România, mai uşor accesibile în condiţii de siguranţă. După o perioadă de provocări pentru turismul intern, turiştii au reluat achiziţia de vacanţe în ţară. În ultimele 6 luni, tranzacţiile efectuate în categoria Turism intern din platforma Benefit s-au dublat şi trendul este promiţător. Voucherele de vacanţă sunt al doilea cel mai dorit beneficiu extrasalarial din platforma Benefit, după tichetele de masă. Utilizând o facilitate unică oferită de platforma de beneficii flexibile, angajaţii şi-au putut cumula bugetele pe parcursul mai multor luni, iar acum pot folosi sume mai mari pentru achiziţia vacanţelor interne, prin intermediul voucherelor de vacanţă", a declarat Codruţ Nicolau, general manager Edenred România şi Benefit.


Comportamentul utilizatorilor Benefit indică faptul că mulţi dintre angajaţii care călătoresc în România aleg, pentru această vară, destinaţii în mediul rural, în special atunci când călătoresc cu familia. Dacă, în 2019, principalele destinaţii vizate erau litoralul şi marile oraşe (pentru city-break), în 2021 a crescut interesul pentru locuri mai puţin cunoscute, cu atât mai mult cu cât acestea promit reducerea expunerii la COVID-19.

"Voucherele de vacanţă acordate angajaţilor din mediul privat beneficiază de facilităţi fiscale importante, contribuind la bunăstarea angajaţilor şi sprijinind, în acelaşi timp, industria locală de turism. Angajatorii din mediul privat pot acorda vouchere de vacanţă salariaţilor lor în limita a 6 salarii minime brute/ angajat/ în decursul unui an fiscal pentru a beneficia de facilităţile fiscale aferente acestora. Astfel, pentru voucherele de vacanţă oferite în această limită, angajatorului nu îi revin obligaţii de plată, iar angajatul plăteşte doar impozitul pe venit de 10%", se menţionează în comunicat.

Voucherele de vacanţă reprezintă un beneficiu inclusiv pentru turismul intern, generând venituri suplimentare industriei, în condiţiile în care acestea pot fi folosite exclusiv în unităţile turistice din România. Angajaţii pot utiliza voucherele de vacanţă la hoteluri, pensiuni şi agenţii de turism din România aflate în reţeaua de parteneri a emitenţilor.

Edenred este lider de piaţă ca platformă de servicii şi plăţi şi conectează peste 50 de milioane de angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri prin intermediul a peste 850.000 de clienţi corporativi, în 46 de ţări.

Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (tichete de masă), flote auto şi mobilitate (soluţii multi-energy, mentenanţă, taxe de drum, parcări şi vouchere de transport), stimulente (vouchere şi carduri cadou, platforme dedicate angajaţilor) şi plăţi corporative (carduri de plată virtuale).

În 2020, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de aproape 30 de miliarde de euro, efectuat, în principal, prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri.

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris şi este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, FTSE4Good şi MSCI Europe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11669 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...