ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Două treimi dintre angajatori oferă angajaţilor beneficii extrasalariale (platformă de recrutare)

17 Martie 2021   |   Agerpres

Totodată, aproape jumătate dintre cei din urmă declară că situaţia nu se va schimba în 2021, iar 54% aşteaptă să vadă mersul lucrurilor din următoarea perioadă înainte de a decide dacă le vor reintroduce sau nu.

 
 
Două treimi (66%) dintre angajatorii din România participanţi la cel mai recent sondaj derulat de o platformă de recrutare au declarat că oferă angajaţilor beneficii extrasalariale.
 
Potrivit unui comunicat remis miercuri de eJobs, 29% dintre angajatori spun că beneficiile extrasalariale nu au făcut sau nu mai fac de mult timp parte din planul de compensaţii, iar 5% au renunţat la beneficii în ultimul an, din cauza contextului economic nefavorabil.
 
Totodată, aproape jumătate dintre cei din urmă declară că situaţia nu se va schimba în 2021, iar 54% aşteaptă să vadă mersul lucrurilor din următoarea perioadă înainte de a decide dacă le vor reintroduce sau nu.
 
Potrivit sondajului, tichetele de masă rămân cel mai des oferite beneficii, lucru deloc surprinzător, în condiţiile în care aproape 9 din 10 angajatori spun că le au incluse în pachetele extrasalariale. Circa 55% dintre managerii de resurse umane participanţi la sondaj au spus că oferă şi abonamente la clinici medicale private, iar o treime au menţionat, în aceeaşi listă, şi decontarea transportului ori oferirea de maşină de serviciu.
 
"Foarte sus în top, dar ca o premieră a ultimilor ani, apare consilierea psihologică, pe care tot mai mulţi angajatori încep să o pună la dispoziţia angajaţilor, în special în acele companii în care se lucrează exclusiv sau preponderent de acasă de mai bine de un an. Training-urile şi cursurile de dezvoltare personală continuă să fie incluse în bugetele anuale ale companiilor, urmate de abonamentele la sală, de asigurările private de sănătate, pensiile private facultative ori voucherele cadou în diverse magazine partenere", a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.
 
Cei mai mulţi dintre angajatori, mai exact, 48% spun că valoarea pachetelor de beneficii pe care le oferă lunar fiecărui angajat este situată între 200 şi 400 de lei. 13% alocă un buget cuprins între 100 şi 200 de lei pe lună, 22% între 400 şi 600 de lei, în timp ce 4,3% acordă beneficii lunare evaluate la mai mult de 1.000 de lei, lunar, pentru fiecare angajat.
 
"Dintre toate beneficiile pe care le primesc, angajaţii folosesc cel mai mult tichetele de masă, servicii medicale private şi decontarea transportului. Deşi spun că simt nevoia consilierii psihologice, încă nu sunt complet obişnuiţi cu acest tip de serviciu. Îl consideră binevenit, dar încă îşi fac curaj să îl folosească. Un alt beneficiu a cărui nevoie s-a făcut simţită anul acesta, dar pe care destul de puţine companii îl oferă, este bugetul pentru amenajarea biroului de acasă. Este ceea ce angajaţii, în special cei pentru care se va prelungi perioada de muncă de acasă, îşi doresc într-o măsură destul de mare", a mai spus Roxana Drăghici.
 
Cu toate că pachetele de beneficii extrasalariale au suferit anul acesta o serie de modificări, managerii de resurse umane spun că ele nu par a cântări mai greu decât în trecut în ochii angajaţilor şi nici nu devin criteriu departajare atunci când vine vorba de alegerea unei companii pentru care să se angajeze.
 
Sondajul a fost realizat in perioada februarie-martie 2021, pe un eşantion de 115 angajatori. Cei mai mulţi reprezintă domenii precum vânzări, producţie, call center, IT/software, asigurări, medicină sau construcţii.
 
Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier România, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro are peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari şi 7.000 de CV-uri actualizate zilnic. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13202 / 17804
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for a Junior Associate | Corporate ̸ M&A
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...