ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DN AGRAR şi BSOG Energy cooperează pentru cel mai mare proiect de producţie de biometan în România

16 Octombrie 2024   |   Agerpres

Investiţia totală pentru realizarea proiectului este estimată la peste 30 de milioane de euro. Execuţia proiectului este estimată să dureze peste doi ani de la semnarea acordului final.

 
 
DN AGRAR Group, fermă specializată în producţia de lapte de vacă, şi compania BSOG Energy, care dezvoltă proiecte de producere a biometanului în România, deţinută de Black Sea Oil & Gas, au semnat un acord de cooperare pentru cel mai mare proiect de producţie a biometanului din România, cu o capacitate totală de până la 15 MW.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, DN AGRAR va furniza materia primă pentru producţia de biometan printr-un contract pe termen lung pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, iar BSOG Energy va dezvolta infrastructura necesară.

"DN AGRAR a iniţiat proiectul la începutul anului 2024 pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate şi pentru a crea o nouă sursă de venituri, fiind cel mai mare producător de lapte din România. Acest parteneriat strategic a fost semnat în considerarea experienţei BSOG în realizarea de proiecte în România. Scopul nostru este de a transforma DN AGRAR într-un lider în agricultură sustenabilă, reducând semnificativ emisiile de carbon din activităţile curente prin valorificarea gunoiul de grajd provenit direct de la fermele noastre pentru producţia de biogmetan. Estimăm că putem realiza o reducere de 90% a emisiilor de carbon, în timp ce deschidem oportunităţi economice şi creăm noi locuri de muncă. Proiectele noastre precum producţia de biometan, fabrica de compost şi energie solară ne vor conduce către emisii aproape de zero şi vor asigura dezvoltarea activităţii noastre de bază", a declarat Peter de Boer, membru CA & Director Relaţia cu Investitorii DN AGRAR Group, citat în comunicat.


La rândul său, Mark Beacom, Managing Director, BSOG Energy, a precizat că Black Sea Oil & Gas, The Carlyle Group şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare susţin această afacere. "Suntem încântaţi să fim parteneri cu o companie de calibrul DN AGRAR în acest proiect interesant. Având în vedere dublul beneficiu de a elimina deşeurile organice din mediu şi, în acelaşi timp, de a produce gaze verzi ca înlocuitor al gazelor naturale. Momentul de oportunitate pentru producerea biometanului a crescut la nivel global. Deşi producţia de biometan la scară comercială este bine stabilită în Europa de Vest, acest proiect va fi primul de acest tip în România şi anticipăm că putem creşte capacitatea de la 15 MW la peste 20 MW prin obţinerea de materie primă suplimentară. În condiţiile asigurării unui cadru de reglementare favorabil, credem că acest proiect poate deschide calea pentru alte dezvoltări de biometan la scară mare în România", a spus reprezentantul BSOG Energy.

Investiţia totală pentru realizarea proiectului este estimată la peste 30 de milioane de euro. Execuţia proiectului este estimată să dureze peste doi ani de la semnarea acordului final.

Împreună cu fabrica de compost care va deveni operaţională din a doua parte a anului, implicarea în producţia de biometan face parte din strategia DN AGRAR de dezvoltare prin diversificarea şi extinderea activităţii cu accent pe sustenabilitate.

Strategia de dezvoltare include, de asemenea, o nouă fermă, Straja, situată în apropierea oraşului Alba Iulia, unde a început construcţia pentru o capacitate viitoare de 5.000 de animale, care va deveni operaţională în acest an.

DN AGRAR Group a fost fondată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer şi activează în centrul Transilvaniei, în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara. Principalele domenii de activitate ale DN AGRAR sunt zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii agricole, logistică, transport, turism şi servicii de consultanţă în afaceri şi management. Grupul DN AGRAR include 11 companii, dintre care patru ferme a căror activitate principală este creşterea vacilor de lapte (ferma Prodlact) şi producţia de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar şi Apold). Grupul DN AGRAR are aproximativ 300 de angajaţi, lucrează peste 7.000 de hectare de teren deţinute şi în arendă şi deţine peste 15.000 de animale, atât vaci de lapte, cât şi tineret bovin. Compania este listată pe Bursa de Valori Bucureşti, piaţa AeRO, din februarie 2022.

BSOG Energy este o companie românească de energie care vizează dezvoltarea de proiecte de energie verde, având ca obiectiv iniţial dezvoltarea de capacităţi pentru producţia de biometan la nivel naţional. BSOG Energy este deţinută în proporţie de 100% de Black Sea Oil & Gas SA, dezvoltatorul şi titularul majoritar al Proiectului Dezvoltare Gaze Naurale Midia (MGD), primul proiect nou de infrastructură şi producţie de gaze offshore din zona românească a Mării Negre realizat în ultimii 30 de ani, acoperind 12% din necesarul de gaze al României.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 8300
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...