ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MedLife a preluat Grupul Antares Clinic

01 Iulie 2024   |   AGERPRES

Grupul are în componenţă trei unităţi de mari dimensiuni în regim ambulatoriu situate în oraşele Piatra Neamţ, Botoşani şi Oneşti, toate dotate cu echipamente performante în zona de imagistică, precum şi două laboratoare situate în Piatra Neamţ şi Botoşani.

 
 
MedLife a achiziţionat pachetul integral al grupului de clinici Antares Clinic, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din Moldova.

Potrivit unui comunicat al MedLife, Antares Clinic activează pe piaţa de servicii medicale private din 2006 şi oferă pacienţilor o gamă largă de investigaţii, de la consultaţii multidisciplinare pentru mai mult de 25 de specialităţi medicale şi servicii de laborator, la investigaţii imagistice complexe.

Grupul are în componenţă trei unităţi de mari dimensiuni în regim ambulatoriu situate în oraşele Piatra Neamţ, Botoşani şi Oneşti, toate dotate cu echipamente performante în zona de imagistică, precum şi două laboratoare situate în Piatra Neamţ şi Botoşani.


Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2023, unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de 18,3 milioane de lei.

"Prin această achiziţie ne consolidăm poziţia în Moldova, fiind o zonă de interes strategic pentru noi. Am început să contribuim la dezvoltarea acestei pieţe încă din 2014, odată cu inaugurarea unei clinici de mari dimensiuni în municipiul Iaşi. Ne-am completat ulterior serviciile de ambulator cu cele de laborator şi spitalizare de zi, oferind abonaţilor, dar şi pacienţilor fee for service servicii medicale integrate. Odată cu această tranzacţie, vom extinde facilităţile de diagnostic pentru pacienţii din nord-estul ţării şi nu numai. Avem cea mai mare reţea de unităţi medicale proprii la nivel naţional fiind prezenţi deja în toate oraşele cu peste 150.000 locuitori. Suntem mândri să reconfirmăm pe această cale investitorilor şi acţionarilor noştri că am respectat promisiunea de a deveni un sistem medical privat alternativ de diagnostic şi tratament cu o infrastructură medicală naţională. Vom continua să ne consolidăm poziţia şi sperăm să mai anunţăm şi alte achiziţii până la sfârşitul anului", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi director general MedLife Grup.

În prezent, MedLife este operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziţii pe piaţa medicală din România având, totodată, şi cel mai mare know-how în ceea ce priveşte integrarea unui business antreprenorial dezvoltat de medici români, precum şi scalarea acestuia la nivel regional sau chiar naţional.

Compania a anunţat în martie 2024 suplimentarea cu 50 de milioane de euro a creditului sindicalizat, până la valoarea de 268,3 milioane euro, noile fonduri urmând să fie utilizate cu precădere pentru achiziţii.

"Activăm pe această piaţă de aproape două decenii şi am încercat permanent să îmbunătăţim gama de investigaţii, oferind pacienţilor servicii de calitate. Pentru noi, parteneriatul cu MedLife reprezintă o etapă importantă în evoluţia companiei. Ne bucurăm să ne alăturăm grupului lider de piaţă, aliniindu-ne astfel la standarde înalte de calitate şi beneficiind de experienţa şi cunoştinţele atât medicale, cât şi de management ale acestuia. De altfel, în pofida semnării pentru preluarea integrală a companiei, managementul se păstrează. Sunt onorat să rămân în continuare alături de echipă şi să contribui la dezvoltarea pe mai departe a acestui business în cadrul grupul MedLife. Avem planuri mari în ceea e priveşte extinderea în oraşele din proximitate", a declarat Dorel Cosma, medic primar radiologie imagistică medicală, fondator Antares Clinic.

Grupul MedLife a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri pro-formă de 453 milioane euro în creştere cu 25% faţă de 2022.

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat şi a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce priveşte atât creşterea organică, cât şi creşterea prin achiziţii. Echipa sa puternică şi experimentată de management a fost capabilă să creeze şi să gestioneze aceste oportunităţi de creştere, dobândind cunoştinţe şi experienţă valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

MedLife este listată la Bursa din România. Acţiunile emise de MedLife sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de BVB, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare "M".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 8090
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
De vorbă cu Corina Oana Mazilu, admisă în primii zece la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acum avocat stagiar: ”Ceea ce mă fascinează cu privire la această profesie este că, prin ajutorul oferit oamenilor, ajungi să te descoperi și să te redescoperi pe tine însuți”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...