ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PPC Renewables construieşte o nouă centrală eoliană de 140 MW în estul României

30 Iulie 2024   |   Agerpres

PPC Renewables operează în România un portofoliu existent de peste 700 MW. La finalizare, capacitatea totală instalată de surse regenerabile de energie a Grupului PPC în ţară va ajunge la aproximativ 850 MW.

 
 
O nouă centrală eoliană, cu o capacitate instalată de 140 MW, în comuna Deleni, judeţul Vaslui, se adaugă dezvoltării organice a portofoliului de surse regenerabile de energie al PPC Renewables, ajungând în faza de construcţie, informează compania printr-un comunicat.

Noua centrală eoliană este proiectată cu 23 de turbine GE Vernova de 6.1 MW şi va fi conectată la reţea până la sfârşitul anului 2025. Având în vedere potenţialul eolian ridicat al regiunii, generarea anuală estimată a centralei este de aproximativ 370 GWh pe an. Odată operaţională, emisiile de CO2 vor fi reduse anual cu 215.000 de tone. La finalizare, proiectul este de aşteptat să furnizeze suficientă energie pentru a alimenta echivalentul a aproximativ 62.000 de gospodării, subliniază sursa citată.


PPC Renewables operează în România un portofoliu existent de peste 700 MW. La finalizare, capacitatea totală instalată de surse regenerabile de energie a Grupului PPC în ţară va ajunge la aproximativ 850 MW.

"Grupul PPC pune bazele pentru a conduce transformarea energetică a României, crescând capacitatea totală instalată în ţară la peste 2 GW până la sfârşitul anului 2026, cu un plan de investiţii ambiţios, care îl va poziţiona dinamic în domeniul surselor regenerabile de energie", se menţionează în comunicat.

Grupul PPC are în prezent o capacitate totală instalată de surse regenerabile de energie de 4,7 GW atât în Grecia, cât şi în România, fiind cel mai important furnizor de energie electrică din sud-estul Europei, cu un portofoliu de 20 GW.

PPC Renewables, o subsidiară deţinută integral de Grupul PPC, investeşte în puterea naturii pentru a promova generarea de electricitate verde şi proiectele de stocare a energiei. PPC Renewables, pe lângă marile ferme fotovoltaice şi eoliene pe care le construieşte, inovează în sud-estul Europei prin activităţile sale în toate formele de energie regenerabilă: eoliană, solară, hidro, geotermală şi biomasa - biogaz.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 8145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...