ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cîţu: Ministerele Sănătăţii, Dezvoltării, Investiţiilor şi Transporturilor - cei mai mulţi bani la rectificare

07 Septembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii primeşte 3,7 miliarde de lei.

 
 
Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani la rectificarea bugetară, a anunţat, marţi, premierul Florin Cîţu.
 
"Am să vă spun primele patru ministere care primesc cei mai mulţi bani la această rectificare bugetară: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor, Ministerul Transporturilor. Acestea sunt primele patru ministere care primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetară ", a precizat Cîţu, la Palatuil Victoria.
 
Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii primeşte 3,7 miliarde de lei.
 
"La capitolul Sănătate, după rectificare, sunt 3 miliarde de lei mai mult decât în 2020 - deci faţă de anul trecut, când eram în plină pandemie, anul acesta alocăm cu 3 miliarde de lei mai mult la Sănătate şi cu 4,4 miliarde de lei mai mult decât în 2019 şi dublu faţă de 2018. Suntem într-un an important, în care am alocat sume importante Ministerului Sănătăţii.", a spus Cîţu.
 
Premierul s-a referit şi la alocările pentru Ministerul Finanţelor.
 
"Am văzut că este o mare dezbatere despre suma care este inclusă la Ministerul Finanţelor, acţiuni generale. Până acum am strâns cereri de un miliard de lei pentru pentru UAT-uri în urma inundaţiilor din acest an. Deci sunt tot felul de oraşe, sate, comune unde sunt distruse drumuri, poduri şi aşa mai departe şi sumele pe care acestea ni le cer în baza acestor cereri în urma inundaţiilor sunt de 8 miliarde de lei. Şi sunt mai multe astfel de lucruri acolo", a explicat el.
 
În ceea ce priveşte sumele alocate Ministerului Dezvoltării, premierul a arătat că, după rectificare, acest minister are un plus de 2,3 miliarde lei, dintre care 2 miliarde pentru Program Naţional Dezvoltare Locală şi 200 de milioane pentru Programul Naţional de Construcţii de Interes Public Naţional.
 
Florin Cîţu a menţionat şi alte ministere care primesc bani în plus la rectificare: "Ministerul Educaţiei - un plus de 964 de milioane de lei; Ministerul Investiţiilor - un plus de 760 de milioane de lei; Transporturi - 660 de milioane de lei; Ministerul Apei şi Pădurilor - 533 de milioane de lei".
 
Pentru bugetul general centralizat al unităţilor administrativ-teritoriale se alocă 1,6 miliarde de lei, a mai spus prim-ministrul.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5151 / 8768
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...