ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Simion & Baciu își consolidează practica de Dispute Resolution prin recrutarea Alexandrei Rădulescu în poziția de partener | Cooptarea unui partener pe zona de litigii a venit natural, după o perioadă de creștere constantă, organică, spun fondatoarele firmei. Noul partener Simion & Baciu : Mă alătur unei echipe de profesioniști desăvârșiți în domenii complexe

17 Decembrie 2020   |   G.S.

Domeniul principal de practică al Alexandrei este soluționarea disputelor, cu un accent particular pe arbitrajul intern și internațional, pe litigiile de concurența și disputele administrative în general.

 
 
Alexandra Rădulescu se alătură Simion & Baciu în poziția de partener (avocat asociat) în firma de avocatură. Din această poziție, Alexandra va avea responsabilități specifice unui partener – atât pe partea profesională cât și în zona de marketing, business development și aspecte administrative. Cu o experiență în avocatură de peste 14 ani, Alexandra a activat anterior în cadrul biroului local al firmei globale de avocatură DLA Piper pe poziția de Counsel, precum și în alte case de avocatură de anvergură precum Peli Filip sau D&B David și Baias.

Domeniul principal de practică al Alexandrei este soluționarea disputelor, cu un accent particular pe arbitrajul intern și internațional, pe litigiile de concurența și disputele administrative în general.

Expertiza Alexandrei include consilierea și reprezentarea clienților în proceduri de arbitraj în fața Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț a României și a Curții Internaționale de Arbitraj ICC, în dosare cu sediul arbitrajului la Paris, Viena și București.

Alexandra a reprezentat clienți în litigii de concurență, acționând atât pentru reclamanți, în litigii privind anularea deciziilor de sancționare și a deciziilor vizând privilegiu legal emise de Consiliul Concurenței, cât și pentru pârâți, în cererile inițiate de concurenți sau care proveneau din sau în legătură cu investigațiile efectuate de Consiliul Concurenței.

În ceea ce privește litigiile administrative generale, Alexandra a reprezentat clienții în fața instanțelor judecătorești în dispute împotriva diferitelor autorități de stat, inclusiv ANAF și Administrația Fondului de Mediu, în litigii legate de impozite și vamă, Guvernul, diferite ministere și agenții de stat, în litigii de reglementare și litigii privind achizițiile publice.

În cadrul Simion & Baciu, Alexandra va avea ca responsabilitate primară dezvoltarea activității de litigii și arbitraj, oferind totodată sprijin clienților în problematici de reglementare și conformitate, achiziții publice precum și in domeniul farmaceutic.

”De curând, pe 1 decembrie, am împlinit 1 an și jumătate de existență în formula Simion & Baciu. După ce în această perioadă echipa noastră a crescut cu doi avocați juniori și un off counsel, pe lângă echipa inițială cu care ne urmăm drumul pe care am pornit în iunie 2019, pentru noi, pasul de a coopta un partener pe zona de litigii a venit natural, după o perioadă de creștere constantă, organică, a activității noastre – atât ca volum, cât și ca diversitate a mandatelor oferite de clienții noștri”, a declartat Ana-Maria Baciu, partener fondator Simion & Baciu, într-un interviu acordat BizLawyer.

”Cooptarea Alexandrei ca partener al Simion & Baciu va contribui la dezvoltarea practicii de dispute resolution a firmei, dar, mai mult decât atât, va însemna și adăugarea la echipa noastră a unui avocat experimentat atât în domeniul litigiilor și arbitraje, dar și pe parte de consultanță.
Ce ne așteptăm să se întâmple ca prim pas în dezvoltarea noastră este ca, în plus față de litigiile pe care le administrăm în prezent în ariile în care activăm – respectiv proprietate intelectuală, protecția consumatorilor și jocuri de noroc, să preluăm și mandate în alte arii de drept, în care Alexandra are deja o experiență considerabilă – administrativ, contencios, concurență etc”, a completat Cosmina Simion, partener fondator al firmei de avocați, în interviul acordat publicației noastre.

Ce criterii au avut în vedere pentru recrutarea unui avocat în această poziție? Cum își aleg oamenii cu care lucrează? Ce calități trebuie să aibă? Fondatoarele firmei de avocați spun, la unison, că, întotdeauna, criteriile principale pe care le au în vedere la recrutarea unui om nou în echipă sunt calitatea umană și cunoștințele profesionale. Iar ordinea nu este întâmplătoare. ”Orice este în plus este un plus. Toate acestea fac ca omul potrivit să fie, uneori, greu de găsit. Alteori, cum a fost și cazul Alexandrei, omul potrivit este acolo, undeva, doar că nu este timpul potrivit. Până când, la un moment dat, este timpul. Pentru noi, acum a fost timpul”, a nuanțat Ana-Maria Baciu.

Printre clienții firmei se regăsesc companii românești și internaționale deopotrivă, consacrate de zeci de ani, dar și start-up-uri, cu alte cuvinte și corporații, dar și întreprinderi antreprenoriale. De asemenea, firma are printre clienți fundații și asociații, precum și persoane fizice.        
 
Simion & Baciu asistă în prezent un client (companie internațională, activă în domeniul telecomunicațiilor și televiziunii) în legătură cu o încălcare a mărcii de casă (marcă comunitară) și concurență neloială de către un grup de companii (române și străine) și persoane fizice, prin oferirea de servicii online de tip pay-per-view sub o marcă similară până la identitate cu marca clientului. Cererea de chemare în judecată a fost depusă în 2017, iar cazul se judecă încă la Tribunalul București, clientul având ca deziderat obținerea unei decizii cu efect la nivelul Uniunii Europene împotriva pârâților.

Cum arată anul 2020, la final? Care au fost ”cele bune” și ce anume nu ar vrea sa se repete în viitor? Fondatoarele firmei spun că, la capitolul dorințe, NU mai vor să se repete pandemia.

”Dar pentru că, în ciuda dorințelor noastre, starea actuală va continua, probabil, pentru o bună parte din anul viitor, alegem să ne concentrăm pe ce a fost bun în 2020.
Pentru noi, este primul an pe care îl încheiem integral în noua formulă. Și acum, când suntem aproape să tragem linia, ne bucurăm să constatăm că lucrurile stau chiar mult mai bine decât ne așteptam atunci când am pornit pe acest drum. Exceptând pandemia, cu toate efectele nedorite pe care aceasta le-a avut asupra tuturor, fie că ne place să recunoaștem, fie că nu, 2020 a fost pentru echipa Simion & Baciu un an foarte bun. Încheiem anul cu un portofoliu de clienți mult mai mare decât în 2019, cu rezultate financiare peste așteptări, cu proiecte, finalizate sau la care încă lucrăm, cu un grad de complexitate mai ridicat decât cele de anul trecut”, au spus pentru BizLawyer Ana-Maria Baciu și Cosmina Simion.

Pentru 2021 coordonatoarele firmei au menționat că își doresc dezvoltarea în continuare a domeniilor de practică deja consacrate în portofoliul Simion & Baciu, dar și dezvoltarea unor noi arii de practică – în special a domeniului dispute resolution, unde se bazează în cea mai mare măsură pe implicarea Alexandrei.  

”Și ne dorim mult ca noul an să ne pună mai puțin la încercare limitele, s-a demonstrat deja că suntem mai puternici decât credeam”, au arătat fondatoarele Simion & Baciu.



Alexandra Rădulescu, noul partener Simion & Baciu : Mă alătur unei echipe de profesioniști desăvârșiți în domenii complexe


BizLawyer: Din luna decembrie ați făcut un pas înainte în carieră, devenind partener al firmei Simion & Baciu. Ce v-a convins că acesta este un pas benefic pentru cariera dumneavoastră?

Alexandra Rădulescu:
Deși o echipă tânără în acest format, consider că Simion & Baciu s-a impus deja ca lider de piață în acordarea asistenței juridice în sectoare și domenii de nișă precum proprietatea intelectuală, jocurile de noroc, protecția consumatorului și farma. În acest context nu poate fi altfel decât benefic pentru mine un nou început în cadrul unei echipe performante pe care o cunosc, o admir și o încurajez chiar de dinainte de a decide să fac acest pas.

Ce transformări vă așteptați să apară în activitatea dumneavoastră în urma acestei schimbări pe care ați făcut-o în carieră? Ce responsabilități aduce pasul înainte?

Mă alătur unei echipe de profesioniști desăvârșiți în domenii complexe și deci, în mod natural, responsabilitatea implementării unui standard etalon de servicii avocațiale excepționale îmi va reveni deopotrivă în cadrul activității de soluționare a disputelor, precum și în celelalte domenii în care expertiza mea vine în completarea celei deja existente.

Care ar fi, în opinia dumneavoastră, principalele avantaje ale apartenenței la firma cu care începeți colaborarea?

Rigoarea valorilor, standardul profesional înalt, dinamismul și ambiția sunt principalele atuuri ale echipei Simion & Baciu și reprezintă totodată motivele pentru care am ales să mă alătur acesteia, cu credința că vom dezvolta în continuare împreună domeniile în care experiența mea contribuie la deja bogata expertiză a echipei.
 


Alexandra Rădulescu
(foto) are o bogată experiență în litigiile privind construcțiile (provenind din Contracte FIDIC), disputele corporative și conflictele dintre acționari, litigii contractuale și de concurență neloială, precum și în dosare de insolvență și restructurări judiciare și extrajudiciare.
In domeniul proprietății intelectuale Alexandra a consiliat și reprezentat clienții atât în situații pre-litigioase cât și în litigii în legătură cu diverse mărci comerciale, desene și modele, drepturi de autor și domenii Internet.
Nu în ultimul rând, Alexandra a consiliat în mod regulat clienți din numeroase industrii, cu precădere în industrii puternic reglementate, cum ar fi farma, telecomunicații, industria auto, energie, petrol și gaze, în ceea ce privește conformitatea generală cu reglementările incidente industriei respective, atât derivate din dreptul național cat și din dreptul UE, reglementări de concurență și ajutoare de stat.



 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1405 / 2036
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...