ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Electrica obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 3,4 milioane de euro pentru un proiect de stocare a energiei electrice

17 Octombrie 2024   |   Agerpres

Valoarea totală a proiectului este estimată la 21,8 milioane de euro, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă aproximativ 20%.

 
 
Electrica obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de aproximativ 3,4 milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru dezvoltarea unui proiect de stocare a energiei electrice în localitatea Fântânele din judeţul Mureş, informează, joi, compania.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 21,8 milioane de euro, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă aproximativ 20%.

Demersul, cu denumirea "Construire capacitate de stocare de energie electrică, instalaţii aferente, posturi de transformare şi staţia de transformare, reţele electrice interne, împrejmuire, branşamente, racorduri externe la SEN şi drumuri de acces", vizează dezvoltarea unor unităţi de stocare a energiei electrice bazate pe tehnologia bateriilor, cu o capacitate totală de 69,93 MWh.


"Ne bucurăm să ne numărăm printre beneficiarii fondurilor PNRR pe acest pilon, un stimulent atât de necesar în contextul tranziţiei energetice accelerate. Această realizare reprezintă un pas important în atingerea obiectivului nostru strategic de a accesa cât mai multe fonduri nerambursabile pentru investiţii. Tehnologia de stocare a energiei în baterii oferă multiple beneficii, de la flexibilitatea şi stabilitatea reţelei, necesare integrării surselor de energie regenerabilă, la reducerea costurilor şi protejarea infrastructurii critice", a spus Alexandru Chiriţă, CEO Electrica, în comunicatul transmis AGERPRES.

Acesta este al doilea proiect prin care Electrica accesează fonduri din PNRR, după ce, în octombrie 2023, a obţinut finanţare pentru proiectul fotovoltaic Satu Mare 2, dezvoltat de filiala sa, Sunwind Energy. Cu o capacitate instalată de aproximativ 27 MWp, proiectul este programat să fie finalizat până la sfârşitul acestui an.

De asemenea, Electrica anunţă şi preluarea a 20% din capitalul social al societăţii Crucea Power Park SRL, consolidându-şi astfel participaţia la 60%. Parcul eolian, cu o capacitate instalată de 132 MWp, se află în faza de obţinere a autorizaţiilor şi va integra o componentă de stocare a energiei electrice.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie, furnizare şi producţie a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,9 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8306
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...