ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Pierderi de 41 milioane de lei pentru OMV Petrom în trimestrul al treilea

29 Octombrie 2020   |   AGERPRES

Veniturile din vânzări au scăzut cu 26%, până la 5,053 miliarde de lei.

 
 
Grupul OMV Petrom a afişat o pierdere de 41 milioane de lei în al treilea trimestru al anului, faţă de un profit de 785 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.

Veniturile din vânzări au scăzut cu 26%, până la 5,053 miliarde de lei.

"Valoarea veniturilor din vânzări consolidate a scăzut cu 26% comparativ cu T3/19, influenţată negativ de preţuri de piaţă mai mici ale mărfurilor şi volume mai mici ale vânzărilor. Vânzările din Downstream Oil au reprezentat 74% din totalul vânzărilor consolidate, în timp ce vânzările din Downstream Gas au reprezentat 24%, iar cele din Upstream 2% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi)", potrivit oficialilor Petrom.


În primele nouă luni, profitul net a fost de 826 de milioane de lei, în scădere cu 70% faţă de perioada similară a anului trecut, rezultatele fiind afectate de criza Covid-19.

"Izbucnirea globală a pandemiei Covid-19 continuă să aibă un impact major asupra evoluţiei economiei globale. Deşi preţurile la ţiţei au crescut uşor în timpul celui de-al doilea trimestru ca urmare a reducerii ofertei, ele rămân în continuare volatile. Creşterile recente ale cazurilor Covid-19 din întreagă lume ar putea duce la întârzierea redresării aşteptate a cererii, ca urmare a reacţiei guvernelor şi cetăţenilor", spun reprezentanţii companiei.

Astfel, consecinţele pandemiei Covid-19, amploarea şi durata efectelor asupra economiei nu pot fi estimate într-un mod credibil la acest moment.

Totuşi, OMV Petrom monitorizează îndeaproape evoluţiile şi evaluează în mod regulat impactul asupra fluxului de trezorerie şi a lichidităţii Grupului.

"OMV Petrom răspunde situaţiei cu măsuri specifice în vederea menţinerii stabilităţii economice a Grupului şi asigurării furnizării de energie. Sănătatea şi bunăstarea fiecărui angajat este prioritatea numărul unu. În acelaşi timp, OMV Petrom implementează măsuri specifice de protejare a sănătăţii financiare a Grupului, respectiv reducerea investiţiilor şi tăierea costurilor. Din perspectiva actuală, preconizăm că, pe baza măsurilor enumerate mai sus, capacitatea Grupului de a îşi continuă activitatea nu este afectată", se mai arată în comunicat.

Pentru 2020, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi 40 dolari pe baril, faţă de 64 de dolari anul trecut.

"Ca urmare a impactului Covid-19, cererea de produse petroliere şi electricitate se estimează a fi sub nivelul înregistrat în 2019, în timp ce cererea pentru gaze naturale este estimată la un nivel similar cu cel al anului 2019, susţinută de industrii mari consumatoare de gaze naturale", mai spun responsabilii companiei petroliere.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5107 / 8077
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...