ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OMV Petrom şi Renovatio vor instala peste 40 de staţii de reîncărcare rapidă pentru vehiculele electrice

10 Mai 2021   |   Agerpres

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, împreună cu Renovatio, operatorul celei mai mari reţele de staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice din România, vor instala, până la sfârşitul anului 2022, cel puţin 40 de staţii de reîncărcare rapidă şi ultra rapidă în staţiile OMV şi Petrom din România.

 
 
OMV Petrom şi Renovatio pun bazele unui parteneriat pentru dezvoltarea celui mai ambiţios proiect de mobilitate electrică din România, potrivit unui comunicat remis, luni, spre publicare.
 
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, împreună cu Renovatio, operatorul celei mai mari reţele de staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice din România, vor instala, până la sfârşitul anului 2022, cel puţin 40 de staţii de reîncărcare rapidă şi ultra rapidă în staţiile OMV şi Petrom din România.
 
"Mobilitatea electrică este un proiect pe termen lung şi vine în întâmpinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. În ultima perioadă, vedem că din ce în ce mai mulţi români optează pentru autovehicule electrice şi hibride. Chiar dacă în România, în prezent, numărul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrică să devină o opţiune pe scară largă, în special pe distanţe scurte. Iar noi ne pregătim să asigurăm, în următorii ani, infrastructura necesară pentru diverse opţiuni de mobilitate", a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.
 
Potrivit lui Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio, sustenabilitatea este conceptul care stă la baza activităţii companiei, fie că este vorba de proiecte de energie regenerabilă, furnizarea de energie verde către clienţi săi sau serviciile de încărcare pentru vehiculele electrice.
 
"Credem în mobilitatea electrică şi dezvoltăm infrastructura de staţii de încărcare rapidă la nivel naţional. Am construit reţeaua echarge pentru clienţii care îşi desfăşoară activitatea într-un ritm alert, pentru care timpii reduşi de încărcare şi proximitatea staţiilor sunt o nevoie cotidiană. În acest fel, ne aducem contribuţia la obiectivul strategic european de reducere al emisiilor de carbon la care a aderat şi ţara noastră", a adăugat el.
 
Toate locaţiile vor avea cel puţin o staţie de reîncărcare cu o putere de minim 50kW, iar cel puţin 20 dintre acestea vor avea staţii de reîncărcare cu o putere instalată de 350 de kW.
 
Acestea din urmă vor forma cea mai extinsă reţea de staţii de reîncărcare ultra rapidă din România.
 
Un ciclu de reîncărcare a bateriei unui autovehicul electric variază în funcţie de configuraţia bateriei şi de compatibilităţile tehnologice ale autovehiculului cu soluţia de încărcare. Ţinta acestor puncte de realimentare este de a permite conducătorilor vehiculelor electrice sa fie înapoi la drum în mai puţin de 20 de minute.
 
Staţiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât şi în zone urbane.
 
În urmă cu patru ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat prima staţie de reîncărcare rapidă pentru maşinile electrice, într-o staţie de distribuţie carburanţi OMV. În anul 2020, OMV Petrom a anunţat că va instala, până la finalul anului 2021, alte 40 de staţii de reîncărcare în staţii de distribuţie OMV şi Petrom din România şi Bulgaria.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3979 / 8111
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...