ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AmCham Romania anunță componența noului Consiliu Director

26 Martie 2021   |   BizLawyer

Viziunea și recomandările AmCham Romania sunt rezultatul efortului conjugat și expertizei oferite de cele peste 450 companii membre AmCham Romania prin intermediul grupurilor de lucru care acoperă subiecte transverale și sectoriale.

 
 
În contextul Adunării Generale din data de 25 martie 2021 membrii Camerei de Comerț Americane în Romania (AmCham Romania) au ales cinci dintre cei 13 membri ai Consiliului Director, a anunțat organizația într-un comunicat.

Astfel, în anul 2021 structura de conducere și reprezentare a organizației va avea următoarea componență:  
Președinte: Ionuț Simion, Country Managing Partner - PwC Romania
Vice-Președinte: Anca Damour, Executive Board Member - Carrefour Romania
Vice-Președinte: Cristian Sporiș, Vice-President, Head of Corporate Banking, Raiffeisen Bank Romania
Trezorier: Alexander Milcev, Tax& Law Leader Romania, Partner - EY Romania


Membri:
Omer Tetik, CEO – Banca Transilvania
Cristian Agalopol, Central & Eastern Head Securities and Capital Markets – Citibank
Dorin Pena, General Manager - Cisco Romania
Alexandru Reff, Country Managing Partner - Deloitte Romania
Ciprian Lăduncă, Managing Partner - LCL
Sevan Kaloustian, Managing Director -  Janssen, Johnson & Johnson Romania
Alina Orban, Ad-interim Country General Manager -  Microsoft Romania
Roberto Musneci, Co-Founder & Senior Partner – Șerban & Musneci Associates
Ionuț Sas, VP of Tax, Payroll and Equity – UiPath


La debutul unui nou mandat de Președinte AmCham, Ionuț Simion declară: “2021 a început și pentru AmCham sub imperativul adaptării continue la evoluțiile globale și naționale care au impact asupra mediului economic și social. Sunt onorat să pot continua alături de colegii din Consiliul Director misiunea AmCham de a contribui prin intermediul dialogului public-privat la identificarea celor mai potrivite măsuri pentru creșterea profilului investițional al României, care să asigure prosperitate pentru afacerile derulate în România și pentru români. Dincolo de gestionarea provocărilor generate de pandemie, România trebuie să beneficieze și de oportunitățile unice aduse de aceasta. Suntem în egală măsură preocupați să contribuim ca organizație la consolidarea parteriatului strategic dintre România și SUA, în special în plan economic, cu atât mai mult cu cât asistăm la o relansare a paterneriatului comercial transatlantic.”

Viziunea și recomandările AmCham Romania sunt rezultatul efortului conjugat și expertizei oferite de cele peste 450 companii membre AmCham Romania prin intermediul grupurilor de lucru care acoperă subiecte transverale și sectoriale precum:  Piețe de Capital și Servicii Financiare, Guvernanță Corporatistă, Concurență și Ajutor de Stat, Economie Digitală, Educație, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Achiziții Publice și Partneriat Public-Privat, Piața Muncii, Sănătate,  Real-Estate și Turism.

Dintre Prioritățile pentru România declinate în cadrul acestor grupuri de lucru care rămân centrale și pentru Consiliul Director al cărui mandat tocmai debutează amintim:
•    Aderarea României la OECD
•    Identificarea unui nou model de convergență economică 
•    Accesarea Next Generation EU și a bugetului multianual 2021-2027
•    Investiții în infrastructura critică de transport, sănătate, educație, industrie
•    Consolidarea fiscal-bugetară post-pandemie
•    Accelerarea încorporării Transformării Digitale
•    Prioritizarea cercetării-dezvoltării-inovării 
•    Dezvoltarea pieței de capital
•    Reforma sistemului de sănătate
•    Reforma educației
•    Transformarea sectorului energetică axată pe – Descentralizare, Decarbonare, Digitalizare
•    Tranziția către o economie verde
•    Corelarea pieței muncii prin corelare cu dinamica socială și economică
•    Suținerea turismului
•    Asigurarea unuii stat de drept modern, performant și etic.

”În numele celor peste 450 de membri, companii americane, internaționale și românești AmCham România va continua să fie un partener de dialog constructiv pentru mediul decizional, atât în ceea ce privește subiectele de interes imediat pentru comunitatea de afaceri cât și obiectivele comune de redresare economică și creștere a competitivității și relevanței României în lanțul valoric global”, se arată în comunicatul AmCham Romania primit la redacție.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12503 / 17246
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...