ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EY: Directorii executivi din sectorul de petrol şi gaze consideră esenţiale investiţiile în tehnologie şi în resursa umană

14 Octombrie 2020   |   Agerpres

În acelaşi timp, în medie, aproape jumătate dintre companii (46%) sunt de părere că forţa lor de lucru nu deţine abilităţile necesare pentru a fructifica investiţiile în tehnologiile adoptate, iar diferenţa dintre importanţă şi maturitate este de 36%.

 
 
Majoritatea directorilor executivi ce activează în sectorul de petrol şi gaze (90%) consideră că investiţiile în tehnologie şi în forţa de lucru sunt esenţiale pentru a supravieţui în actualele condiţii de piaţă, arată rezultatele unui studiu global EY, dat publicităţii miercuri.
 
Conform cercetării EY Oil and Gas Digital Transformation and the Workforce Survey 2020, mai mult de jumătate (58%) dintre respondenţi au declarat că pandemia provocată de Covid-19 a scos în evidenţă importanţa investiţiilor în tehnologiile digitale, majoritatea plănuind să facă investiţii mari (29%) sau moderate (51%) în raport cu bugetul total.
 
În acelaşi timp, în medie, aproape jumătate dintre companii (46%) sunt de părere că forţa lor de lucru nu deţine abilităţile necesare pentru a fructifica investiţiile în tehnologiile adoptate, iar diferenţa dintre importanţă şi maturitate este de 36%.
 
De asemenea, 43% dintre directorii executivi susţin o creştere a disponibilităţii datelor şi analiza unui volum mare de date (Big Data), aceasta fiind menţionată de drept una dintre principalele trei tendinţe care vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării activităţii companiei lor în următorii trei ani. Cu toate acestea, diferenţa dintre importanţa strategică şi maturitatea competenţelor cheie a fost una dintre cele mai adânci pe segmentul analizei datelor (59%).
 
Potrivit sursei citate, 92% dintre directorii executivi declară că, în următorii trei ani, succesul va fi determinat de capacitatea companiilor pe care le conduc de a-şi recalifica forţa de muncă. Totuşi, doar 9% dintre aceştia afirmă că au un plan solid implementat în acest sens, iar 3% sunt ferm convinşi că organizaţia lor este în măsură să-şi instruiască personalul cu abilităţile necesare.
 
În privinţa nivelului de pregătire al actualei lor forţe de muncă, respondenţii au declarat că 60% dintre lucrători au nevoie de recalificare sau perfecţionare şi că recalificarea unui lucrător obişnuit va dura în medie 10 luni. Totodată, aproape jumătate dintre directorii executivi (48%) cred că procesul de recalificarea va dura un an sau mai mult.
 
Directorii executivi, care au participat la studiu, au menţionat drept principale obstacole pentru o recalificare eficientă şi în timp util: timpul necesar pentru recalificare (97%), multitudinea priorităţilor concurente (95%) şi dificultatea evaluării progresului înregistrat de angajaţi. Mai mult, două treimi dintre respondenţi consideră că structura organizaţiei lor le afectează abilitatea de a inova, ceea ce face mai dificilă rezolvarea acestor provocări.
 
În plus, managerii din sectorul de petrol şi gaze anticipează o disponibilitate mai mare a lucrătorilor cu abilităţi digitale în următorii trei ani, ceea ce va ajuta la diminuarea actualului deficit de competenţe şi resurse umane calificate.
 
Studiul EY a fost realizat în perioada 6 iunie - 5 iulie 2020, pe un eşantion de 59 de cadre de conducere din sectorul de petrol şi gaze, provenind din companii petroliere integrate, companii petroliere naţionale, producători independenţi şi companii de servicii petroliere. Respondenţii locuiesc sau lucrează în cadrul unor companii cu operaţiuni în America de Nord, America Latină, Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia-Pacific.
 
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 298.000 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 37,2 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2020.
 
Prezentă în România din anul 1992, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale, cu peste 800 de angajaţi din România şi Republica Moldova.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14003 / 17187
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Stratulat Albulescu a asistat ASIROM, membra a Vienna Insurance Group, cu privire la achizitia activelor Aegon in Romania. Echipa a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristian Vlaicu (Partner)
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...