ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MIPE a prezentat raportul privind analiza instituţională, procedurală şi legislativă a perioadei de programare 2014-2020

31 Martie 2021   |   Agerpres

Raportul a fost prezentat în cadrul seminarului on-line "Un sistem de monitorizare şi evaluare bazat pe rezultate", organizat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cu participarea reprezentanţilor Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale.

 
 
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a prezentat, marţi, concluziile şi recomandările Raportului privind analiza instituţională, procedurală şi legislativă cu privire la sistemul de monitorizare şi evaluare aferent perioadei de programare 2014 - 2020, potrivit unui comunicat remis de MIPE.
 
Documentul, elaborat cu sprijinul echipei Băncii Mondiale, identifică şi propune următoarele soluţii: simplificare, lucru care va permite alocarea de timp suplimentar pentru implementarea noii abordări, în defavoarea orientării către proceduri; raţionalizarea şi interoperabilitatea SMIS cu alte sisteme şi baze de date, cum ar fi cele ale ONRC, Inspecţiei Muncii, ANOFM sau Ministerului Educaţiei; conştientizare şi formare profesională la toate nivelurile, inclusiv pentru şefii Autorităţilor de Management şi beneficiari; structuri dedicate monitorizării şi evaluării bazate pe rezultate şi aducerea lor foarte aproape de nivelul decizional.
 
Raportul a fost prezentat în cadrul seminarului on-line "Un sistem de monitorizare şi evaluare bazat pe rezultate", organizat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cu participarea reprezentanţilor Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale.
 
În cadrul seminarului, discuţiile s-au concentrat asupra modului în care, pornind de la lecţiile învăţate în trecut, România poate construi un sistem de monitorizare şi evaluare superior pentru noua perioadă de programare (2021-2027).
 
Secretarul de stat în MIPE Marius Vasiliu s-a referit la importanţa operaţionalizării viitorului sistem de monitorizare şi evaluare într-o nouă perspectivă, cea bazată pe rezultate. Acesta a arătat că, pentru perioada de programare 2021-2027, Ministerul îşi doreşte o orientare spre rezultate concrete pentru toate Programele Operaţionale, adică pe ceea ce se vede la nivelul cetăţenilor şi al comunităţilor, nu neapărat în statistici financiare sau raportări interne.
 
Reprezentantul MIPE a punctat şi impactul simplificării la nivelul beneficiarilor de fonduri nerambursabile, vorbind despre o nouă politică pentru 2021-2027 - una a simplificării maxime din perspectiva costurilor şi a procedurilor. Secretarul de stat a precizat că îşi doreşte să pună punct birocraţiei excesive, care inhibă şi determină beneficiarul să se îndrepte spre alte surse de finanţare din cauza procesului birocratic greoi de accesare a fondurilor nerambursabile.
 
Marius Vasiliu a amintit şi despre marea provocare pe care o are capacitatea administrativă a României din perspectiva implementării, în contextul în care perioada de programare 2021 - 2027 se suprapune cu implementarea altor două mecanisme de finanţare, respectiv finalizarea implementării perioadei 2014-2020 şi operaţionalizarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă 2021-2026.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12324 / 17114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...