ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

One United Properties a înregistrat vânzări şi pre-vânzări rezidenţiale de 57,1 milioane de euro în primul trimestru

22 Aprilie 2024   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al companiei, în primele trei luni din acest an, au fost vândute şi pre-vândute 92 de apartamente cu o suprafaţă totală de 10.618 mp, 228 de locuri de parcare şi alte tipuri de unităţi.

 
 
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties raportează vânzări şi pre-vânzări rezidenţiale în valoare de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024, în scădere cu 10% în comparaţie cu rezultatul din perioada similară a anului trecut.

Potrivit unui comunicat al companiei, în primele trei luni din acest an, au fost vândute şi pre-vândute 92 de apartamente cu o suprafaţă totală de 10.618 mp, 228 de locuri de parcare şi alte tipuri de unităţi.

La data de 31 martie, 73% din apartamentele disponibile în curs de dezvoltare şi livrate au fost vândute. Sumele datorate în baza contractelor încheiate cu clienţii până la data de 31 martie 2024 se ridică la 310 milioane de euro în numerar suplimentar până în 2025 (148 de milioane de euro în 2024 şi 162 de milioane de euro în 2025).


În primul trimestru al anului 2024, a fost încasată suma de 44 de milioane de euro, spun reprezentanţii companiei.

Evoluţia vânzărilor evidenţiază o creştere cu 27% a preţului de vânzare pe metrul pătrat, datorată faptului că majoritatea dezvoltărilor au ajuns în stadii avansate de construcţie, acest lucru fiind reflectat în aprecierea marjei, în concordanţă cu strategia de vânzări a companiei.

"Am început anul 2024 cu perspective pozitive, înregistrând vânzări importante în primele trei luni ale anului, care au depăşit obiectivele noastre pentru trimestru. Această realizare este una semnificativă având în vedere alegerea noastră strategică de a amâna lansarea vânzărilor la dezvoltări noi precum One Cotroceni Towers sau faza a doua a One Lake District, unde ne aşteptăm la o cerere crescută. În schimb, ne-am concentrat eforturile pe îmbunătăţirea vânzărilor în dezvoltările aflate într-un stadiu avansat de construcţie, unde am observat o creştere semnificativă a marjelor datorită majorării preţurilor de vânzare, în deplină conformitate cu strategia noastră de preţuri. Până la data de 31 martie, aproape trei sferturi din unităţile din dezvoltările noastre aflate în prezent în construcţie au fost vândute. Acest succes subliniază eficacitatea modelului nostru de afaceri conservator, care pune accent pe impulsionarea vânzărilor încă din perioada de construcţie", a declarat Victor Căpitanu, co-director general al One United Properties.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, chiria nominală a portofoliului de închirieri ajungând în T1 2024 la 7 milioane de euro, o creştere de 25% în comparaţie cu T1 2023, ceea ce reflectă activitatea susţinută de închiriere din 2023, în special în contextul mutării clienţilor în birourile de la One Cotroceni Park Faza 1 şi Faza 2, închiriate în proporţie de 88% şi, respectiv, 75%, la data de 31 martie 2024.

"Cererea tot mai mare pentru locuinţe de calitate în Bucureşti, determinată de schimbările din dinamica urbană, cum ar fi creşterea gospodăriilor cu două venituri şi un interes pronunţat pentru accesul rapid la facilităţile urbane, subliniază performanţa noastră solidă în primul trimestru al anului 2024 în segmentul rezidenţial. În paralel, divizia noastră comercială se consolidează, aşa cum arată creşterea anuală a chiriei nominale, susţinută de activitatea noastră puternică de închiriere de anul trecut. Aceste rezultate nu doar reflectă capacitatea noastră de a ne adapta la tendinţele pieţei, ci evidenţiază şi angajamentul nostru de a contribui la modelarea viitorului vieţii urbane şi al proprietăţilor comerciale din Bucureşti. Rezultatele din primul trimestru al anului setează premise excelente pentru activitatea noastră de vânzări şi închirieri în 2024, în conformitate cu strategia noastră recent lansată, ONE 2030", a afirmat, la rândul său, Andrei Diaconescu, co-director general al companiei.

La începutul lunii aprilie 2024, One United Properties a anunţat ONE 2030, o strategie transformatoare pentru a remodela piaţa imobiliară din Bucureşti şi a prezenta oraşul drept o piaţă atrăgătoare pentru investitorii internaţionali. Planul ONE 2030 vizează dublarea operaţiunilor rezidenţiale ale One United Properties, continuarea extinderii operaţiunilor comerciale ale grupului şi o divizie solidă în domeniul ospitalităţii, cu aducerea în Bucureşti a unor branduri de hoteluri lifestyle recunoscute la nivel global.

La data de 31 martie 2024, One United Properties avea în proprietate sau a încheiat pre-SPA pentru 273.500 mp de terenuri pentru dezvoltarea ulterioară, cu drepturi de construire supraterane brute (GBA) de peste 880.100 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare. Pe acestea, grupul estimează construirea a peste 6.000 de apartamente, spaţii comerciale aferente comunităţilor şi 163.500 mp de clădiri comerciale pentru închiriere.

One United Properties este principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcţie pentru clădiri sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile şi sănătoase şi a primit numeroase premii şi recunoaşteri pentru sustenabilitate şi eficienţă energetică. Compania este tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile sale sunt incluse în mai mulţi indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX şi CEEplus.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 350 / 17114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...