ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Principalele aşteptări ale angajatorilor în 2021: reluarea creşterilor salariale şi a recrutărilor (studiu)

17 Decembrie 2020   |   Agerpres

De asemenea, 12% cred că, în compania pentru care lucrează, se va permanentiza munca de acasă, în timp ce 9% spun că anul viitor va marca reîntoarcerea angajaţilor la birou. O treime cred că nu au încă niciun motiv să îşi creeze aşteptări optimiste de la următorul an, se menţionează în comunicatul eJobs, transmis joi AGERPRES.

 
 
Principalele aşteptări pe care le au angajatorii de la 2021 sunt legate de reluarea creşterilor salariale, a recrutărilor, dar şi de revenirea la bugetele pe care le aveau înainte de declanşarea pandemiei, arată cel mai recent studiu derulat de eJobs în rândul angajatorilor din România.
 
De asemenea, 12% cred că, în compania pentru care lucrează, se va permanentiza munca de acasă, în timp ce 9% spun că anul viitor va marca reîntoarcerea angajaţilor la birou. O treime cred că nu au încă niciun motiv să îşi creeze aşteptări optimiste de la următorul an, se menţionează în comunicatul eJobs, transmis joi AGERPRES.
 
"Acele companii care au găsit resorturi de creştere chiar şi într-un context generalizat de criză privesc cu optimism anul care va veni şi cred într-o reechilibrare a pieţei. Sunt însă şi participanţi la studiu care au declarat că se tem că 2021 va însemna, pentru compania în care lucrează, concedieri, scăderi salariale sau o creştere a gradului de încărcare a angajaţilor, în condiţiile în care anul acesta o parte dintre echipe au fost reduse. Din păcate, sunt şi angajatori care recunosc că se aşteaptă ca anul viitor să crească rata fluctuaţiei voluntare în cadrul companiei. Cu alte cuvinte, dezamăgiţi de ce s-a întâmplat anul acesta, mulţi angajaţi îşi vor căuta alte joburi", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.
 
Studiul mai arată că aproximativ jumătate din respondenţi se tem că lucrurile vor sta la fel ca în anul 2020, iar tot ce s-a întâmplat anul acesta în economie şi pe piaţa muncii va avea ecouri care se vor resimţi şi în 2021.
 
Cel mai important va consta, arată concluziile studiului, în o creştere a ratei şomajului, urmată de creşterea numărului de candidaţi care se vor angaja pe poziţii sub nivelul lor de pregătire şi experienţă. "35% dintre respondenţi spun că reconversia profesională va fi una dintre marile tendinţe ale pieţei muncii de la anul. Ceea ce nu e un lucru deloc rău pentru că se traduce printr-o flexibilizare şi responsabilizare a candidaţilor, după o perioadă lungă în care românii erau destul de refractari la ideea de reconversie", a adăugat Bogdan Badea.
 
Tot angajatorii cred că tinerii îşi vor lua primul job mult mai devreme şi că locurile de muncă din străinătate vor rămâne în continuare neatractive pentru candidaţi.
 
Cei mai căutaţi candidaţi ai anului viitor vor fi specialiştii, urmaţi, la foarte mică distanţă, de muncitorii calificaţi şi apoi de tinerii din categoria de vârstă 18-24 de ani. Muncitorii calificaţi şi managerii continuă ierarhia, iar pe ultimul loc, la distanţă semnificativă de toate celelalte categorii, au fost plasaţi expaţii.
 
Deşi văd o revenire completă a pieţei muncii abia din 2022, specialiştii în resurse umane se aşteaptă ca încă din primul trimestru al următorului an să apară primele semnale pozitive, încă cei mai mulţi mizează pe cel de-al doilea trimestru pentru efecte mai concrete. Întrebaţi care ar fi schimbările apărute în 2020 pe care le-ar vrea dispărute în 2021, respondenţii au menţionat munca de acasă, conferinţele online sau recrutările la distanţă.
 
Studiul a fost realizat în luna noiembrie a anului 2020, pe un eşantion de 341 de specialişti şi manageri în resurse umane.
 
În acest moment, mai mult de 14.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.
 
Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro are un număr de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari şi 7.000 de CV-uri actualizate zilnic. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13374 / 17114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...