ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un oficial de la Comisia Europeană mizează pe investiţii private de 100 de miliarde de euro în semiconductori până în 2030

22 Mai 2024   |   Agerpres

Iniţiativa Comisiei Europene, care anul trecut promitea o finanţare de 43 de miliarde de euro, se bazează foarte mult pe guvernele individuale din UE, în timp ce, până acum, Comisia a aprobat o finanţare foarte mică.

 
 
Actul european privind cipurile este pe cale să ajute la atragerea unor investiţii private cu o valoare de peste 100 de miliarde de euro în industria europeană de semiconductori până în 2030, a declarat miercuri un oficial din cadrul Comisiei Europene, transmite Reuters.

Luând cuvântul la conferinţa ITF World, organizată la Anvers (Belgia), Thomas Skordas a vorbit de viitorul Actului european privind cipurile, răspunsul Europei la programe similare din SUA, Japonia şi China vizând susţinerea producătorilor locali de cipuri pentru computere.

Actul european privind cipurile a dus la "promisiuni de investiţii de ordinul a 100 de miliarde de euro pentru extinderea capacităţilor de producţie din UE până în 2030", a spus Thomas Skordas, care este director general adjunct la Direcţia Generală Reţele de Comunicare, Conţinut şi Tehnologie.


Iniţiativa Comisiei Europene, care anul trecut promitea o finanţare de 43 de miliarde de euro, se bazează foarte mult pe guvernele individuale din UE, în timp ce, până acum, Comisia a aprobat o finanţare foarte mică.

Cu toate acestea, nume mari din domeniul semiconductorilor, inclusiv Intel şi TSMC, au anunţat în acest an planuri vizând construcţia de uzine de semiconductori în Germania, care ar urma să coste mai mult de 30 de miliarde de euro.

Skordas a precizat că, până în luna septembrie, Executivul comunitar se aşteaptă să finalizeze finanţarea pentru linii pilot de cercetare&dezvoltare în patru sub-sectoare ale industriei de cipuri, inclusiv un grant de 2,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de cipuri extrem de avansate în Europa. Skordas a mai spus că se lucrează în continuare şi la o finanţare pentru o altă linie pilot vizând dezvoltarea de cipuri fotonice, care utilizează lumină în loc de electricitate.

În paralel, Comisia Europeană aranjează finanţare pentru o platformă europeană de design pentru a da companiilor, mediului academic şi strat-up-urilor acces la instrumentele software de care au nevoie pentru a-şi concepe propriile lor cipuri. Majoritate producătorilor de cipuri avansate se ocupă de designul cipurilor şi lasă operaţiunile de producţie pe seama firmelor specializate, precum TSMC, Samsung sau Intel.

"În luna iulie, ne aşteptăm să demarăm o cerere de proiecte pentru un consorţiu care va fi responsabil pentru designul şi dezvoltarea acestei platforme la nivel european", a spus Skordas.

Regulamentul privind Actul european privind cipurile a fost propus ca parte a unui pachet mai amplu de măsuri pentru consolidarea ecosistemului UE al semiconductorilor. Acesta a intrat în vigoare la 21 septembrie 2023.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 182 / 17114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...