ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hanga, la debutul Bento pe AeRO: Este cea mai mare listare de anul acesta

16 Martie 2022   |   Agerpres

Bento - Intellectually Curious (2B Intelligent Soft), companie antreprenorială românească fondată în 2004, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, a debutat miercuri, 16 martie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, conform unui comunicat al BVB.

 
 
Listarea Bento pe piaţa AeRO este cea mai mare de anul acesta, iar sectorul tehnologic devine astfel mult mai bine reprezentat, a afirmat, miercuri, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga.
 
"Mă bucur foarte mult că sunteţi astăzi alături de noi. Mă bucur că peisajul Bursei de Valori Bucureşti se îmbogăţeşte cu voi. Mă bucur că sectorul tehnologic devine mult mai bine reprezentat la Bursă odată cu venirea voastră. Dacă ne uităm la structura economiei româneşti şi la domeniile care performează, care contribuie la creşterea ei, tehnologia este acolo în top. Noi la bursă facem tot ceea ce ţine de noi pentru a susţine companiile româneşti, pentru a le ajuta să crească, pentru a le ajuta să aibă acces la capital, pentru a le ajuta să-şi crească vizibilitatea. Ne dorim foarte mult să facem lucrul acesta şi pentru voi. Cred că e cea mai mare listare de anul acesta. Noi vă dorim succes. Suntem convinşi că după cei 18 ani de istorie pe care i-aţi avut în afara Bursei, anii care o să vină, anii pe care o să-i trecem împreună, împreună cu noi Bursa de Valori Bucureşti, o să vă ducă mai departe, o să vă ajute la dezvoltarea companiei şi o să ne ajute şi pe noi dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti", a spus Hanga, la ceremonia de listare.
 
Bento - Intellectually Curious (2B Intelligent Soft), companie antreprenorială românească fondată în 2004, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, a debutat miercuri, 16 martie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, conform unui comunicat al BVB.
 
Acţiunile companiei se tranzacţionează sub simbolul bursier BENTO. Este a şasea companie care se listează la Bursă de la începutul acestui an, precum şi a douăsprezecea companie din sectorul IT care a venit la Bursă din 2019 până în prezent. Listarea BENTO are loc după derularea unui plasament privat hibrid, prin care compania a vândut atât acţiuni noi, cât şi acţiuni existente, pentru 12,5 milioane de lei.
 
"Listarea la Bursă este un moment de importanţă majoră pentru fiecare companie. Ne bucură de fiecare dată deschiderea antreprenorilor români, care au construit afaceri relevante în sectorul lor de activitate, faţă de bursă şi mecanismele de finanţare prin piaţa de capital. Debutul Bento pe piaţa AeRO consolidează prezenţa sectorului IT la Bursă şi reprezintă de altfel şi o oportunitate de diversificare a portofoliului pentru investitori. Avem deja şase noi companii la Bursă de la începutul acestui an, alături de cele patru emisiuni de obligaţiuni, finanţări care însumează 152,4 milioane de lei", susţine preşedintele BVB.
 
Bento a derulat în 25 noiembrie 2021 un plasament privat de vânzare de acţiuni, în cadrul căruia au participat 103 de investitori, dintre care 11 investitori calificaţi şi 92 de retail. Valoarea acţiunilor vândute în cadrul plasamentului a fost de 12,5 milioane lei.
 
Compania a vândut un număr de 400.000 acţiuni noi şi 497.633 acţiuni existente la un preţ de 14 lei/acţiune. Suma atrasă de companie aferentă vânzării de acţiuni noi va fi folosită pentru accelerarea dezvoltării de produse proprii şi precum şi a unor noi canale de vânzare în Europa de Est şi Balcani. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.
 
"Ne bucurăm că începând de astăzi suntem parte a pieţei de capital din România. Le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată companiei şi planurilor noastre de dezvoltare, iar viitorilor acţionari le transmitem că suntem pregătiţi să livrăm randamentele aşteptate. Bento este o companie cu o creştere organică, pe parcursul anilor fiind realizate investiţii constante în dezvoltarea produselor software proprii şi calităţii serviciilor furnizate de echipele noastre. An de an am reuşit să ne extindem şi diversificăm portofoliul de clienţi, precum şi să creştem veniturile într-un ritm consecvent. Obiectivul nostru este să continuăm să creştem, să ne extindem şi mai mult prezenţa la nivel internaţional şi să ne consolidăm produsele proprii cheie, precum Bento Field Service Management sau Bento Mobile Device Management. Prin urmare, suntem încrezători că având alături de noi investitorii şi acţionarii de pe piaţa de capital, vom reuşi să ducem la îndeplinire planurile noastre de dezvoltare", a menţionat Radu Scarlat, preşedintele Consiliului de Administraţie Bento - Intellectually Curious.
 
Compania avea la finalul anului trecut peste 70 de angajaţi şi contractori şi deţinea un portofoliu diversificat de clienţi format din companii multinaţionale din România, SUA şi Elveţia. În 2020, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei şi un profit net de 1,9 milioane de lei.
 
"Este o bucurie pentru noi să vedem astăzi, prin listarea acţiunilor BENTO, încununarea unui proiect deosebit. Acesta marchează o nouă inovaţie pentru piaţa de capital din România în care TradeVille este implicată în rolul de intermediar. Succesul acestei operaţiuni hibride este o dovadă atât a inspiraţiei partenerilor noştri de la 2B Intelligent Soft, emitentul acţiunilor, cât şi a capacităţii deosebite a echipei TradeVille de a duce la bun sfârşit o nouă premieră pentru piaţa de capital a României. Suntem norocoşi să avem astfel de clienţi corporativi care ne oferă încrederea şi inspiraţia care sunt cruciale pentru realizarea unui astfel de proiect. Le mulţumim lor, investitorilor şi tuturor celor care au fost implicaţi în bunul mers al operaţiunii. Mult succes tuturor!", a spus, la rândul său, Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, director general adjunct la TradeVille.
 
Conform informaţiilor publicate în memorandumul de listare, la nivelul anului 2021, compania estimează o cifră de afaceri de 27 milioane de lei şi un profit net de 4,6 milioane de lei. Majoritatea veniturilor obţinute de Bento provin de la companii active în energie, FMCG şi utilităţi, aproximativ 70%, în timp ce restul de 30% reprezintă venituri provenite din partea companiilor ce activează în telecomunicaţii, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuţie, transporturi şi servicii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3784 / 8788
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...