ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Mediului şi vicepreşedintele Comisiei Europene au discutat despre Pactul verde european

31 Martie 2023   |   Agerpres

Totodată, demnitarul român a amintit de programul dedicat instalării panourilor fotovoltaice, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, şi a subliniat necesitatea continuării investiţiilor masive în eficienţa energetică.

 
 
Pactul verde european, regulamentul privind refacerea naturii, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi importanţa eficienţei energetice a clădirilor au fost printre subiectele discutate vineri de ministrul Mediului, Barna Tanczos, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în cadrul unei întâlniri bilaterale care a avut loc la sediul ministerului.
 
"Am discutat despre programele europene care trebuie să fie susţinute şi financiar pe modelul Fondului Social pentru Climă, care vine în sprijinul celor care vor fi afectaţi de aceste reduceri de emisii de carbon, astfel încât preţurile să fie suportabile, iar costul acestor transformări să fie unul suportabil pentru cetăţeni. Costurile trebuie împărţite echitabil între toţi actorii implicaţi, luând în considerare specificul fiecărei ţări. Nu trebuie să punem presiune nejustificată pe consumatorul final, pe cetăţenii europeni, pe cetăţenii români", a transmis ministrul român al Mediului, Apelor şi Pădurilor.
 
Acesta a precizat că o discuţie foarte interesantă a fost axată pe eficienţa energetică în construcţii, în clădiri, în cadrul căreia s-a agreat că noile tehnologii trebuie susţinute financiar de către Comisie, iar statele membre pot veni cu soluţii foarte eficiente de reducere a emisiilor de carbon, "astfel încât eficienţa energetică să poată fi obţinută prin implementarea acestor tehnologii".
 
Totodată, demnitarul român a amintit de programul dedicat instalării panourilor fotovoltaice, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, şi a subliniat necesitatea continuării investiţiilor masive în eficienţa energetică.
 
Discuţiile s-au axat şi pe noile politici din domeniul climei şi mediului din Europa, care vor afecta agricultura statelor membre şi necesitatea sprijinirii fermierilor de Comisia Europeană. "(...) am agreat o formulă care va reglementa reducerile de pesticide, formulă care va avea în vedere specificul naţional. În acest fel, fermierii români vor putea implementa regulile europene fără să fie afectaţi de aceste reguli. Este una dintre cele mai importante asumări ale Comisiei, că formula de calcul va avea în vedere particularităţile ţării noastre", a mai spus şeful de la Mediu.
 
La rândul său, Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, a punctat importanţa investiţiilor în eficienţa energetică, dar şi necesitatea stabilirii unor praguri ferme în utilizarea pesticidelor. "Investiţiile în eficienţa energetică a clădirilor, utilizarea tehnologiei inteligente cu scopul de a reduce consumul de energie şi poluarea sunt măsuri care vin în beneficiul oamenilor. De asemenea, în ceea ce priveşte sectorul agricultură, suntem conştienţi cu toţii că excesul utilizării pesticidelor şi fertilizanţilor este periculos, trebuie să găsim o formulă optimă pentru a scădea utilizarea lor, cu scopul de a reduce impactul asupra solului. Totodată, fermierii trebuie să înţeleagă că excesul de pesticide ucide solul şi viitorul lor. În acest sens, în perioada următoare, lucrăm la un pachet legislativ care să cuprindă toate aceste aspecte", a adăugat Timmermans.
 
Totodată, secretarul de stat Ionuţ-Sorin Banciu a prezentat eforturile pe care România le face pentru combaterea tăierilor ilegale, dar şi inventarierea habitatelor forestiere degradate din ţara noastră, în contextul noului regulament european privind restaurarea naturii. "Avem nevoie de finanţarea pe termen lung, sustenabilă, a sectorului silvic, având în vedere că politica agricolă comună, PNRR, programele LIFE sau alte surse de finanţare nu vor fi suficiente pentru statele membre, mai ales că ţara noastră are suprafeţe foarte mari acoperite de habitate forestiere. Este nevoie de un efort susţinut, dincolo de ţinte, avem nevoie de finanţare dedicată pentru un sector atât de important pentru România şi pentru Europa: sectorul silvic", a punctat Ionuţ-Sorin Banciu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3596 / 16921
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...