ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANPC pregăteşte un sistem digitalizat de managament al documentelor, prin implementarea unui proiect în valoare de 14 milioane de lei

19 Mai 2022   |   Agerpres

Proiectul a fost iniţiat în 2019, aprobat şi semnat în 2020 şi, deşi a avut întârzieri de alocări bugetare în 2021, timp de 9 luni, implementarea sa se află în plină desfăşurare.

 
 
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pregăteşte un sistem complet digitalizat de managament al documentelor, prin implementarea unui proiect în valoare de 14 milioane de lei, fonduri europene alocate prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), informează miercuri instituţia, printr-un comunicat.
 
"În contextul în care, la nivel european, se pune accentul pe digitalizarea accelerată a instituţiilor publice, pentru fluidizarea interacţiunii dintre acestea şi public, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) se află în plină derulare a unui amplu proces de modernizare şi eficientizare a activităţii proprii, realizat prin fonduri europene. Astfel, ANPC este beneficiara unui proiect finanţat din bani europeni, în valoare de peste 14 milioane de lei, derulat în cadrul POCA-Programul Operaţional Capacitate Administrativă. În urma implementării acestuia, ANPC va dispune, la nivel naţional, de un sistem complet digitalizat de management al documentelor instituţiei, ceea ce va veni, deopotrivă, în sprijinul consumatorilor, optimizând timpii de reacţie la solicitările sosite din partea acestora, dar şi a funcţionarilor instituţiei, fluidizându-le şi eficientizându-le activitatea", se spune în comunicat.
 
Proiectul a fost iniţiat în 2019, aprobat şi semnat în 2020 şi, deşi a avut întârzieri de alocări bugetare în 2021, timp de 9 luni, implementarea sa se află în plină desfăşurare.
 
Proiectul "Reducerea poverii administrative pentru cetăţeni şi mediul de afaceri în domeniul protecţiei consumatorilor" presupune, în conformitate cu etapele obligatorii prevăzute în contract şi în cererea de finanţare, achiziţionarea prin licitaţii ale unor servicii de consultanţă, în valoare de peste 1,4 milioane de lei, pentru alcătuirea caietelor de sarcini specifice următoarelor două licitaţii necesare selectării furnizorilor de soluţii de soft, pentru care sunt alocaţi circa 10,5 milioane de lei şi echipamente, aplicaţii informatice şi licenţe de software, în valoare de aproximativ 2,1 milioane de lei.
 
De asemenea, proiectul european al ANPC presupune realizarea unei activităţi de instruire a 85 de persoane dintre angajaţii instituţiei, la nivel naţional, pentru a se familiariza cu noua platformă digitală a instituţiei, astfel încât să se poată lucra eficient în toate comisariatele şi să îşi poată învăţa, la rândul lor colegii, referitor la noul instrument informatic, servicii care se ridică la aproximativ 100.000 lei.
 
Tot în cererea de finanţare este prevăzută şi achiziţionarea unui pachet de servicii de informare şi promovare a rezultatelor proiectului prin actualizarea site-ului instituţiei şi organizarea unei conferinţe de prezentare a rezultatelor proiectului la finalul acestuia, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, valabil pe toată perioada de derulare a proiectului.
 
"Acest proiect, finanţat din fonduri nerambursabile, demonstrează, încă o dată, deschiderea şi importanţa pe care ANPC o acordă posibilităţilor de dezvoltare puse la dispoziţie prin accesarea fondurilor europene, obiectivul fiind simplificarea, transparentizarea şi creşterea eficienţei activităţii, în beneficiul consumatorului", mai arată sursa citată. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1972 / 8075
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...