
Cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022 (turoperator)
29 August 2022
AgerpresConform sursei citate, unul dintre cele mai lungi şi solicitate tururi este Expediţie în Oceania: Dragonii asiatici, Ţara Cangurilor, Muntele Cook şi diavolul Tasmanian. Circuitul, care cuprinde Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania, are o durată de 23 de zile, se va desfăşura în perioada 7-29 noiembrie şi costă 7.340 de euro de persoană.
Cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022, comparativ cu primele şapte luni ale anului trecut, iar tendinţa se menţine, conform datelor publicate, luni, de un turoperator autohton.
"Eliminarea totală a restricţiilor pentru marea majoritate a destinaţiilor a contat mult. Mai mulţi turişti români aleg acest gen de concedii active, tip circuit, în detrimentul sejururilor, având astfel întreaga vacanţă planificată. În topul circuitelor cumpărate se află atât ţări din Europa, cât şi din America de Sud, Africa, Asia dar şi Australia şi Noua Zeelandă. La ora actuală, turiştii fac rezervări pentru mega-circuite de 2-3 săptămâni, precum Australia - Noua Zeelandă - Tasmania sau cele dedicate Americii Latine, Mexicului în sine, dar şi pentru revelioanele care implică vizitarea mai multor ţări", se arată într-un comunicat de presă al Dal Travel.
Conform sursei citate, unul dintre cele mai lungi şi solicitate tururi este Expediţie în Oceania: Dragonii asiatici, Ţara Cangurilor, Muntele Cook şi diavolul Tasmanian. Circuitul, care cuprinde Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania, are o durată de 23 de zile, se va desfăşura în perioada 7-29 noiembrie şi costă 7.340 de euro de persoană.
"Mai mult decât o călătorie, o adevărată expediţie pe cel mai mic continent al lumii ocupat de un singur stat, Australia, într-o minunată ţară insulară, Noua Zeelandă, într-o lume aparte, frumoasă, veselă, în care fiecare zi aduce ceva complet nou pentru europeni. De la canguri şi koala, la Opera din Sydney, de la Munţii Albaştri la Marea Barieră de Corali, de la aborigeni şi maori, la cowboy, de la Auckland la Christchurch, de la pinguini la cazinoul din Melbourne, de la Hobart, la diavolul tasmanian, tot mai aproape de locul în care soarele răsare", se precizează în comunicat.
Reprezentanţii Dal Travel susţin că revine în forţă şi circuitul Mexic - Guatemala - Honduras - Belize, devenit deja tradiţie printre preferinţele turiştilor DAL Travel. De asemenea, este solicitat şi circuitul în America Centrală: Panama - Honduras - Guatemala - El Salvador - Nicaragua - Costa Rica.
"Sunt mulţi turişti care doresc să îmbine concediile cu ideea de călătorie, de expediţie. Lor ne adresăm în mare măsură. Vorbim de bugete mai mari, cuprinse, în general, între 3.000 şi 7.000 de euro de persoană, dar perioadele sunt de 2-3 săptămâni, în care avem incluse zborurile, cazările de calitate, anumite mese şi, fireşte, excursiile şi vizitele menţionate în programul respectiv. În principiu, dacă se zboară peste ocean în colţuri îndepărtate ale lumii, turiştii preferă să vadă cât mai mult şi, astfel, să petreacă mai mult timp în ţările din circuitul ales. Am dezvoltat conceptul de 'marele circuit', în care se vizitează pe îndelete o singură ţară, dar nu am renunţat nici la circuitele care includ mai multe ţări pe care le numim 'incursiuni' sau 'periplu'. Mulţi turişti ne-au spus că aceste circuite au reprezentat pentru ei experienţa vieţii, ceea ce ne bucură şi ne onorează. În urma fiecărui mega-circuit propus de noi rămân experienţe şi amintiri noi, multe filme şi fotografii, dar şi materiale cât pentru o carte", subliniază Daniela Nedelcu, director general Dal Travel.
Cu peste 20 de ani de experienţă pe piaţa turismului din România, agenţia de turism Dal Travel este membră Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi International Air Transport Association (IATA).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8862 / 19553 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...